Devlet 5 milyon insana ‘hastanelerime gelme’ diyor

SAĞLIK 24.12.2019 - 19:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Devlet 5 milyon insana ‘hastanelerime gelme’ diyor

5 milyon Bağ-kur ve Genel Sağlık Sigortalı Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti alamayacak.

Prim borcunu ödeyemeyen 5 milyon Bağ-kur ve Genel Sağlık Sigortalı 31 Aralık 2019 tarihinden sonra Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti alamayacak. Odatv’nin haberine göre; konuyla ilgili İzmir Tabip Odası Hekim Meclis Üyesi Dr. Ergün Demir ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Güray Kılıç açıklama yaptı. 1 OCAK 2020’DE 5 MİLYON İNSAN HASTANELERE GİDEMEYECEK Prim borçlarını ödemeyen Bağ-Kur ve GSS’li (Genel Sağlık Sigortalılar) vatandaşlara Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen süre 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek. Yasaya göre vatandaşların Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmeti alabilmesi için GSS primini yatırması zorunluluğu ve sağlık hizmeti sunucusuna başvurduğu tarihte prim ve prime ilişkin hiçbir borcunun bulunmaması şartı var. AKP NASIL BİR ADIM ATACAK? “31.12.2019 tarihinden sonra Genel Sağlık Sigortası prim borcunu ödeyemeyen milyonlarca vatandaş sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanacak?” diyen soran Demir ve Kılıç, “Simit sarayı, Dünyagöz hastanesi gibi batmakta olan yandaş şirketlere el uzatan ve gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalan AKP iktidarı; Genel Sağlık Sigortası prim borcunu ödeyemeyen milyonlarca vatandaş için nasıl bir adım atmayı planlamaktadır?” ifadelerini kullandı. AÇIKLAMA YAPILDI Yapılan açıklamaya göre, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar ile onların bakmakla yükümlü oldukları kişiler herhangi bir düzenleme yapılmaz ise 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak.   
5 milyon Bağ-kur ve Genel Sağlık Sigortalı Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti alamayacak.

Prim borcunu ödeyemeyen 5 milyon Bağ-kur ve Genel Sağlık Sigortalı 31 Aralık 2019 tarihinden sonra Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti alamayacak. Odatv’nin haberine göre; konuyla ilgili İzmir Tabip Odası Hekim Meclis Üyesi Dr. Ergün Demir ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Güray Kılıç açıklama yaptı.

1 OCAK 2020’DE 5 MİLYON İNSAN HASTANELERE GİDEMEYECEK

Prim borçlarını ödemeyen Bağ-Kur ve GSS’li (Genel Sağlık Sigortalılar) vatandaşlara Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen süre 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek. Yasaya göre vatandaşların Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmeti alabilmesi için GSS primini yatırması zorunluluğu ve sağlık hizmeti sunucusuna başvurduğu tarihte prim ve prime ilişkin hiçbir borcunun bulunmaması şartı var.

AKP NASIL BİR ADIM ATACAK?

“31.12.2019 tarihinden sonra Genel Sağlık Sigortası prim borcunu ödeyemeyen milyonlarca vatandaş sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanacak?” diyen soran Demir ve Kılıç, “Simit sarayı, Dünyagöz hastanesi gibi batmakta olan yandaş şirketlere el uzatan ve gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalan AKP iktidarı; Genel Sağlık Sigortası prim borcunu ödeyemeyen milyonlarca vatandaş için nasıl bir adım atmayı planlamaktadır?” ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Yapılan açıklamaya göre, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar ile onların bakmakla yükümlü oldukları kişiler herhangi bir düzenleme yapılmaz ise 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.