Devlet Konuk Evi yeni görüntüsüne kavuştu

YEREL 15.10.2023 - 11:04, Güncelleme: 15.10.2023 - 11:04
 

Devlet Konuk Evi yeni görüntüsüne kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi’nde yangında zarar gören 19’uncu yüzyıldan kalma metruk binayı aslına uygun restore ederek, kente kazandırdı. Tescilli bina ‘Devlet Konuk Evi’ olarak Antalya’ya hizmet verecek.

haberimizvar.net- Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği ile yaptığı protokole uygun olarak Balbey Mahallesi içinde yer alan ve 2018 yılında çıkan yangında zarar görerek metruk hale gelmiş tarihi yapı için başlattığı restore çalışmasını tamamladı. Balbey Mahallesi’nin cazibesini arttıracak tescilli bina ‘Devlet Konuk Evi’ olarak Antalya’ya hizmet verecek.  ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİLENDİ  Tescilli yapı aslına uygun olarak restore edilerek, yeniden hayat buldu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın sonrası sadece dört duvarı kalan metruk binada titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında yapının yangından zarar gören üst katında bulunan ahşap yapılar temizlendi. Yapının taş olan kısımlarında sağlamlaştırma işlemleri yapıldı sonra ahşap karkas sistemi oluşturuldu.  ANTALYA VALİLİĞİ’NE DEVREDİLECEK Binada güçlendirme çalışması yapıldı, depreme dayanaklı ilave mantolama işlemi uygulandı. Yangında binadaki ahşap öğelerin hepsi zarar görüp kullanılmaz hale geldiği için yeniden imal edildi. Ahşap merdiven, kapılar, çatı, saçaklar ve cumba gibi mimari öğeler aslına uygun şekilde yapıldı. Zemin kısmındaki karo mozaiklerin bir kısmı yangın sonrası muhafaza edilerek temizlendi ve aslına uygun şekilde yeniden imal edilerek döşendi. Ekiplerin son olarak çevre ve peyzaj düzenlemesiyle tamamlanacağı çalışmalar sonrasında protokol gereği Antalya Valiliği’ne teslim edilecek.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi’nde yangında zarar gören 19’uncu yüzyıldan kalma metruk binayı aslına uygun restore ederek, kente kazandırdı. Tescilli bina ‘Devlet Konuk Evi’ olarak Antalya’ya hizmet verecek.

haberimizvar.net- Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği ile yaptığı protokole uygun olarak Balbey Mahallesi içinde yer alan ve 2018 yılında çıkan yangında zarar görerek metruk hale gelmiş tarihi yapı için başlattığı restore çalışmasını tamamladı. Balbey Mahallesi’nin cazibesini arttıracak tescilli bina ‘Devlet Konuk Evi’ olarak Antalya’ya hizmet verecek. 

ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİLENDİ 

Tescilli yapı aslına uygun olarak restore edilerek, yeniden hayat buldu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın sonrası sadece dört duvarı kalan metruk binada titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında yapının yangından zarar gören üst katında bulunan ahşap yapılar temizlendi. Yapının taş olan kısımlarında sağlamlaştırma işlemleri yapıldı sonra ahşap karkas sistemi oluşturuldu. 

ANTALYA VALİLİĞİ’NE DEVREDİLECEK

Binada güçlendirme çalışması yapıldı, depreme dayanaklı ilave mantolama işlemi uygulandı. Yangında binadaki ahşap öğelerin hepsi zarar görüp kullanılmaz hale geldiği için yeniden imal edildi. Ahşap merdiven, kapılar, çatı, saçaklar ve cumba gibi mimari öğeler aslına uygun şekilde yapıldı. Zemin kısmındaki karo mozaiklerin bir kısmı yangın sonrası muhafaza edilerek temizlendi ve aslına uygun şekilde yeniden imal edilerek döşendi. Ekiplerin son olarak çevre ve peyzaj düzenlemesiyle tamamlanacağı çalışmalar sonrasında protokol gereği Antalya Valiliği’ne teslim edilecek.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.