Devran’ı birlikte izlediler

GÜNDEM 12.01.2020 - 12:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Devran’ı birlikte izlediler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosunu izlemek üzere bir araya geldi.

haberimizvar.net-Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş Cumartesi akşamı Şişli’deki Yıldız Kenter tiyatrosunda, Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ kitabındaki öykülerine yer verilen okuma tiyatrosunu izledi. Devran’ı sahneye taşıyan sanatçı Jülide Kural ve Ömer Şahin’e ise Talat Yeşil ve Cemal Özkan enstrümanlarıyla eşlik etti. Tiyatro gösterimine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun oğlu Selim İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sanatçı Kadir İnanır, CHP ve HDP’li yöneticiler de katıldı. Tiyatro gösteriminden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Başak Demirtaş, “Dayanışma her anlamda umut veriyor, güç veriyor, moral veriyor. Bu tür zamanlar da aynı şekilde keyif veriyor. O yüzden böyle bir günde, böyle bir ortamda yeniden bir araya geldiğimiz için çok mutluyum” dedi. Dilek İmamoğlu da tiyatro oyununu merak ettiğini belirterek, “Sanırım güzel bir oyun sergilenecek. İnşallah güzel olacak” diye konuştu. “Benzer bir görüşme yeniden olur mu?” sorusuna yanıt veren Selvi Kılıçdaroğlu ise, görüşmenin mümkün olabileceğini söyledi.   SELAHATTİN DEMİRTAŞ SESLENDİ   Açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Demirtaş alkışlarla salona girdi. Tiyatro gösterimi ilk olarak Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından alıntılarla başladı. HDP’liler alkışlarla Selahattin Demirtaş’ın sesini dinledi. Demirtaş’ın konuşmasının ardından tiyatro gösterimi başladı. 1 saat 5 dakika süren gösterimin ardından “çav bella” şarkısı seslendirildi. İzleyiciler ise alkışlarla eşlik etti. Daha sonra kürsüye çıkarak izleyicileri selamlayan Başak Demirtaş, duygulandığını belirterek, “Gösterim harikaydı. Çok hüzünlüydü. Çok güzel bir gösteriydi. Dayanışma; umut, moral, güç verir. Tiyatroyla, sanatla olunca çok değişik duygular yaşattı. Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Buraya gelenlere de çok teşekkür ediyorum. Gelecek güzel günlerde umudu büyütmeye vesile oldunuz” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından salondakilere sürprizi olduğunu söyleyen Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın konuşma kaydını seyircilere dinletti. Salondaki izleyicilere seslenen Selahattin Demirtaş, “Salonda bulunan bulunmayan herkese çok teşekkür ediyor, selamlar söylüyorum. Emek veren herkesin eline emeğine sağlık” dedi. (Kaynak: Cumhuriyet)      
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosunu izlemek üzere bir araya geldi.

haberimizvar.net-Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş Cumartesi akşamı Şişli’deki Yıldız Kenter tiyatrosunda, Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ kitabındaki öykülerine yer verilen okuma tiyatrosunu izledi. Devran’ı sahneye taşıyan sanatçı Jülide Kural ve Ömer Şahin’e ise Talat Yeşil ve Cemal Özkan enstrümanlarıyla eşlik etti. Tiyatro gösterimine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun oğlu Selim İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sanatçı Kadir İnanır, CHP ve HDP’li yöneticiler de katıldı. Tiyatro gösteriminden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Başak Demirtaş, “Dayanışma her anlamda umut veriyor, güç veriyor, moral veriyor. Bu tür zamanlar da aynı şekilde keyif veriyor. O yüzden böyle bir günde, böyle bir ortamda yeniden bir araya geldiğimiz için çok mutluyum” dedi. Dilek İmamoğlu da tiyatro oyununu merak ettiğini belirterek, “Sanırım güzel bir oyun sergilenecek. İnşallah güzel olacak” diye konuştu. “Benzer bir görüşme yeniden olur mu?” sorusuna yanıt veren Selvi Kılıçdaroğlu ise, görüşmenin mümkün olabileceğini söyledi.

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ SESLENDİ

 

Açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Demirtaş alkışlarla salona girdi. Tiyatro gösterimi ilk olarak Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından alıntılarla başladı. HDP’liler alkışlarla Selahattin Demirtaş’ın sesini dinledi. Demirtaş’ın konuşmasının ardından tiyatro gösterimi başladı. 1 saat 5 dakika süren gösterimin ardından “çav bella” şarkısı seslendirildi. İzleyiciler ise alkışlarla eşlik etti. Daha sonra kürsüye çıkarak izleyicileri selamlayan Başak Demirtaş, duygulandığını belirterek, “Gösterim harikaydı. Çok hüzünlüydü. Çok güzel bir gösteriydi. Dayanışma; umut, moral, güç verir. Tiyatroyla, sanatla olunca çok değişik duygular yaşattı. Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Buraya gelenlere de çok teşekkür ediyorum. Gelecek güzel günlerde umudu büyütmeye vesile oldunuz” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından salondakilere sürprizi olduğunu söyleyen Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın konuşma kaydını seyircilere dinletti. Salondaki izleyicilere seslenen Selahattin Demirtaş, “Salonda bulunan bulunmayan herkese çok teşekkür ediyor, selamlar söylüyorum. Emek veren herkesin eline emeğine sağlık” dedi. (Kaynak: Cumhuriyet)

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.