Devrim Erbil eserleri Antalya'da

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.02.2024 - 14:29, Güncelleme: 10.02.2024 - 14:29
 

Devrim Erbil eserleri Antalya'da

Antalya'nın kültür-sanat yaşamına Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının sanat şaheserleriyle renk katan Antalya Kültür Sanat (AKS), bu kez de çağdaş Türk resminin usta fırçalarından 87 yaşındaki Devrim Erbil ile Erbil ailesinin sanatçı üyelerinin muhteşem eserlerine ev sahipliği yapıyor.

haberimizvar.net- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) kente kazandırdığı Antalya Kültür Sanat'taki (AKS) Erbil ailesinin seçkin eserlerinden oluşan 'Buluşma' adlı sergisinin açılışını ATSO Başkanı Ali Bahar, ATSO yönetim kurulu üyeleri, aynı zamanda ATSO yönetim kurulu üyesi olan Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, ünlü sanatçı Devrim Erbil, ailenin sanatçı üyeleri Çiğdem Erbil, Renk Erbil ve Evrim Erbil birlikte yaptı.  Devlet Sanatçısı Devrim Erbil'in sanatçı kızı Renk Erbil'in küratörlüğünde, Aybike Koçak'ın proje yönetmenliğinde, Murat Agatekin'in de sanat danışmanlığında gerçekleşen serginin açılış törenine Antalyalı sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu.   Gözleri kamaştıran ve farklı tekniklerle üretilmiş eserlerin yer aldığı rengarenk sergide Erbil ailesinin sanatçı üyelerinin tuvalden 'serigrafi', 'tapestry', 'gicle' ve 'nft' tekniklerine kadar çeşitlenen sanatsal döngüsü ilk defa Antalya'da AKS çatısı altında biraya getirilip sanatseverlerle buluşturuldu. ATSO Başkanı Ali Bahar, ünlü sanatçı Devrim Erbil için bir kez daha "Yaşayan bir efsane" dedi, Erbil ve Erbil ailesinin sanatçı üyelerine, sanat eserlerine övgü yağdırdı. Bahar, "Ülkemizin değerli sanatçı ailesini ve de muhteşem eserlerini Antalyalı sanatçı ve sanatseverlerimizle buluşturmaktan, tanıştırmaktan, kentimizde ağırlamaktan çok mutluyuz" dedi. Devrim Erbil'in daha önce görülmemiş ipek halıları, Devrim Erbil Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı'nın koleksiyon eserleri ile Erbil ailesinin sanatçı üyelerinin eserlerinin yer aldığı sergi 24 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.
Antalya'nın kültür-sanat yaşamına Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının sanat şaheserleriyle renk katan Antalya Kültür Sanat (AKS), bu kez de çağdaş Türk resminin usta fırçalarından 87 yaşındaki Devrim Erbil ile Erbil ailesinin sanatçı üyelerinin muhteşem eserlerine ev sahipliği yapıyor.

haberimizvar.net- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) kente kazandırdığı Antalya Kültür Sanat'taki (AKS) Erbil ailesinin seçkin eserlerinden oluşan 'Buluşma' adlı sergisinin açılışını ATSO Başkanı Ali Bahar, ATSO yönetim kurulu üyeleri, aynı zamanda ATSO yönetim kurulu üyesi olan Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, ünlü sanatçı Devrim Erbil, ailenin sanatçı üyeleri Çiğdem Erbil, Renk Erbil ve Evrim Erbil birlikte yaptı. 

Devlet Sanatçısı Devrim Erbil'in sanatçı kızı Renk Erbil'in küratörlüğünde, Aybike Koçak'ın proje yönetmenliğinde, Murat Agatekin'in de sanat danışmanlığında gerçekleşen serginin açılış törenine Antalyalı sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu.  

Gözleri kamaştıran ve farklı tekniklerle üretilmiş eserlerin yer aldığı rengarenk sergide Erbil ailesinin sanatçı üyelerinin tuvalden 'serigrafi', 'tapestry', 'gicle' ve 'nft' tekniklerine kadar çeşitlenen sanatsal döngüsü ilk defa Antalya'da AKS çatısı altında biraya getirilip sanatseverlerle buluşturuldu.

ATSO Başkanı Ali Bahar, ünlü sanatçı Devrim Erbil için bir kez daha "Yaşayan bir efsane" dedi, Erbil ve Erbil ailesinin sanatçı üyelerine, sanat eserlerine övgü yağdırdı. Bahar, "Ülkemizin değerli sanatçı ailesini ve de muhteşem eserlerini Antalyalı sanatçı ve sanatseverlerimizle buluşturmaktan, tanıştırmaktan, kentimizde ağırlamaktan çok mutluyuz" dedi.

Devrim Erbil'in daha önce görülmemiş ipek halıları, Devrim Erbil Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı'nın koleksiyon eserleri ile Erbil ailesinin sanatçı üyelerinin eserlerinin yer aldığı sergi 24 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.