Dikkat! Antalya'da sıcaklık 4 derece düşüyor

GÜNDEM 26.01.2024 - 10:10, Güncelleme: 26.01.2024 - 10:22
 

Dikkat! Antalya'da sıcaklık 4 derece düşüyor

Soğuk hava Antalya'da etkisini artırıyor, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Antalya'da hava sıcaklığı rüzgarla birlikte 2 ila 4 derece düşüyor. Sabah ve gece saatlerinde don olayı görüleceği belirtilerek seracılar uyarıldı. Meteoroloji 31 il için de sarı ve turuncu kodlu paylaşım yaparak, yoğun kar yağışı için uyarıda bulundu.

haberimizvar.net- Türkiye genelinde bugünün karlı ve soğuk hava etkisi altında geçmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunduğu 31 ilin haritasını paylaştı. Yine MGM'nin açıklamasında özellikle uzun yola çıkacaklar yönelik ayrı bir parantez açıldı.  İŞTE KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.   BUZLANMA VE DONMAYA DİKKAT Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.   SICAKLIKLAR O BÖLGEDE AZALIYOR Sıcaklığın güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.   31 İL UYARILDI MGM ayrıca 31 ilimiz için de sarı ve turuncu kodlu uyarı paylaştı. İşte o illerin listesi: Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.
Soğuk hava Antalya'da etkisini artırıyor, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Antalya'da hava sıcaklığı rüzgarla birlikte 2 ila 4 derece düşüyor. Sabah ve gece saatlerinde don olayı görüleceği belirtilerek seracılar uyarıldı. Meteoroloji 31 il için de sarı ve turuncu kodlu paylaşım yaparak, yoğun kar yağışı için uyarıda bulundu.

haberimizvar.net- Türkiye genelinde bugünün karlı ve soğuk hava etkisi altında geçmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunduğu 31 ilin haritasını paylaştı. Yine MGM'nin açıklamasında özellikle uzun yola çıkacaklar yönelik ayrı bir parantez açıldı. 


İŞTE KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER
Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

BUZLANMA VE DONMAYA DİKKAT

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

SICAKLIKLAR O BÖLGEDE AZALIYOR

Sıcaklığın güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
 

31 İL UYARILDI

MGM ayrıca 31 ilimiz için de sarı ve turuncu kodlu uyarı paylaştı. İşte o illerin listesi:
Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.