Dinç çiftçilerle çalıştı

GÜNDEM 31.05.2022 - 11:12, Güncelleme: 31.05.2022 - 11:12
 

Dinç çiftçilerle çalıştı

CHP Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç Serik'te başlayan buğday hasadında vatandaşlarla birlikte harmanı kaldırdı.

haberimizvar.net- Serik'te buğday hasadı başladı. Biçerdöverlerin buğday tarlalarına girmesiyle birlikte başlayan hasat mevsimi sebebi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hasat yapan vatandaşları ziyaret etti. Buğday hasadı yapan vatandaşlara bereketli olsun dileklerini ileten Başkan Dinç biçerdöver sahipleri ile sohbet etti, onlarla birlikte yemek yedi. CHP Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç, buğday hasadı, biçerdöver sahiplerinin sorunları ve çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “Serik'te buğday hasadının başlaması ile birlikte çiftçilerimizi, biçerdöver kullanan arkadaşlarımızı vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Öncelikle bu sezonki buğday hasadının bereketli hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Buğday hasadı yapan çiftçilerimiz hala açıklanmayı bekleyen Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday fiyatının ne kadar açıklayacağını merak ediyorlar. Çiftçilerimiz bu yıl çok yüksek girdi maliyetleri ile birlikte; zarar etmemek ve emeklerinin karşılığını almak umuduyla iyi bir fiyat oluşmasını bekliyorlar. Ziyaretimizde biçerdöver kullanan kardeşlerimizle de birlikte olduk. Onların yediği yemekler bir gastra, bir karpuz ve domatesten oluşuyor. Çünkü biçerdöverci kardeşlerimizin de sorunları var. BİÇERDÖVERİN DEPOSU 15 BİN LİRAYA DOLUYOR Bu yıl açıklanan fiyatlara göre bir dönüm buğday biçimi için 100 TL. ücret belirlenmiş. Biçerdöver sahipleri vatandaşlarımızın en büyük sorunu ise malum olduğu üzere mazot fiyatları. Geçtiğimiz yıl bir depoyu 3 bin liraya doldurduğunu söyleyen Korkuteli Küçükköylü biçerdöverci kardeşlerimiz, bu yıl depoyu 15.000 TL'ye doldurduklarını ifade ederek maliyetlerin çok yükseldiğini belirtiyorlar. Eskiler, 'Harman kabarır, ağa kubarır, şinik verir hesabını' derdi. Eğrisiyle doğrusuyla, eski Türkiye'de bolluk bereket vardı. AK Parti geldi. Ambarları deldi. Harman da bitti, ağa da yitti, şinik de bomboş. Girdiler çok yüksek, her şey ateş pahası, çiftçi ekip biçemez oldu. Üretim bitti, kıtlık geliyor derken, şimdi açlık kapıya dayandı.  CHP Serik İlçe Örgütü olarak göreve geldikten sonra her an halkımız ile içi içe olacağız sözümüzü her zaman yerine getirme gayretindeyiz. Vatandaşlarımızın nerede ne zaman neye ihtiyaçları oluyorsa hep yanlarındayız. Ey milletin efendisi köylü kardeşlerim! Biraz daha dayanın! Halkın iktidarı gelecek Üreten herkes gülecek.”
CHP Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç Serik'te başlayan buğday hasadında vatandaşlarla birlikte harmanı kaldırdı.

haberimizvar.net- Serik'te buğday hasadı başladı. Biçerdöverlerin buğday tarlalarına girmesiyle birlikte başlayan hasat mevsimi sebebi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hasat yapan vatandaşları ziyaret etti. Buğday hasadı yapan vatandaşlara bereketli olsun dileklerini ileten Başkan Dinç biçerdöver sahipleri ile sohbet etti, onlarla birlikte yemek yedi.

CHP Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç, buğday hasadı, biçerdöver sahiplerinin sorunları ve çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “Serik'te buğday hasadının başlaması ile birlikte çiftçilerimizi, biçerdöver kullanan arkadaşlarımızı vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Öncelikle bu sezonki buğday hasadının bereketli hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Buğday hasadı yapan çiftçilerimiz hala açıklanmayı bekleyen Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday fiyatının ne kadar açıklayacağını merak ediyorlar. Çiftçilerimiz bu yıl çok yüksek girdi maliyetleri ile birlikte; zarar etmemek ve emeklerinin karşılığını almak umuduyla iyi bir fiyat oluşmasını bekliyorlar. Ziyaretimizde biçerdöver kullanan kardeşlerimizle de birlikte olduk. Onların yediği yemekler bir gastra, bir karpuz ve domatesten oluşuyor. Çünkü biçerdöverci kardeşlerimizin de sorunları var.
BİÇERDÖVERİN DEPOSU 15 BİN LİRAYA DOLUYOR
Bu yıl açıklanan fiyatlara göre bir dönüm buğday biçimi için 100 TL. ücret belirlenmiş. Biçerdöver sahipleri vatandaşlarımızın en büyük sorunu ise malum olduğu üzere mazot fiyatları. Geçtiğimiz yıl bir depoyu 3 bin liraya doldurduğunu söyleyen Korkuteli Küçükköylü biçerdöverci kardeşlerimiz, bu yıl depoyu 15.000 TL'ye doldurduklarını ifade ederek maliyetlerin çok yükseldiğini belirtiyorlar. Eskiler, 'Harman kabarır, ağa kubarır, şinik verir hesabını' derdi. Eğrisiyle doğrusuyla, eski Türkiye'de bolluk bereket vardı. AK Parti geldi. Ambarları deldi. Harman da bitti, ağa da yitti, şinik de bomboş. Girdiler çok yüksek, her şey ateş pahası, çiftçi ekip biçemez oldu. Üretim bitti, kıtlık geliyor derken, şimdi açlık kapıya dayandı.  CHP Serik İlçe Örgütü olarak göreve geldikten sonra her an halkımız ile içi içe olacağız sözümüzü her zaman yerine getirme gayretindeyiz. Vatandaşlarımızın nerede ne zaman neye ihtiyaçları oluyorsa hep yanlarındayız. Ey milletin efendisi köylü kardeşlerim! Biraz daha dayanın! Halkın iktidarı gelecek Üreten herkes gülecek.”


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.