Diyanet Başkanı Erbaş'tan tarikatlar için medyaya uyarı

GÜNDEM 01.10.2020 - 15:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Diyanet Başkanı Erbaş'tan tarikatlar için medyaya uyarı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, televizyon kanallarında 'gayrimeşru ilişkilerin sıradanlaştırılmasının' büyük bir suç, pervasızlık, sorumsuzluk olduğunu söyledi. Erbaş, medyaya da tarikatçıların karıştığı suçlar üzerinden 'grupları töhmet altında bırakmamaları' uyarısında bulundu.

haberimizvar.net- 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Gayrimeşru ilişkileri sıradanlaştıran, şiddeti ve istismarı teşvik eden yayınlar yapmak milletimize, medeniyetimize, nesillerimize ve geleceğimize karşı işlenen büyük bir suçtur, pervasızlıktır" ifadelerini kullandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ayasofya avlusunda yaptığı konuşmada 'insanların cehaletinden ve dini bilgi yetersizliğinden nemalananlar' olduğunu söyleyerek "Dini kavramları bağlamından kopararak kendi menfaat ve emelleri doğrultusunda kullanan din istismarcılarıdır. Maalesef bugün bazı şahıs ve gruplar tarafından İslam'la, ilimle ve hakikatle hiçbir alakası bulunmayan birtakım işler, rüyalar, saçmalıklar, sahte kişilikler ve gizemli söylemlerle insanların duyguları sömürülmekte; inançları istismar edilmektedir," dedi. TV PROGRAMLARINA ÇATTI Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şöyle devam eti: "Bir yerde şiddete davet eden, tekfir ve tehdit eden bir dil, İslam coğrafyasında kavga ve tefrikaya çağıran bir tutum varsa orada Müslümanca bir feraset, basiret, davranış ve ahlak yok demektir. Diğer yandan istismar sadece dini alanla sınırlı değildir. Algı operasyonlarıyla milli değerler ve şahsiyetleri kullanarak menfaat devşirmeye çalışması da dikkat edilmesi gereken vahim ve tehlikeli bir istismar çeşididir. Aynı şekilde reyting adına, bütün aile, gelenek, ahlak ve inanç değerlerini hiçe sayarak şüyuu vukuundan beter çirkinlikleri ekranlara taşımak, gayrimeşru ilişkileri sıradanlaştıran, şiddeti ve istismarı teşvik eden yayınlar yapmak milletimize, medeniyetimize, nesillerimize ve geleceğimize karşı işlenen büyük bir suçtur, pervasızlıktır, sorumsuzluktur." MEDYAYA TARİKATLARIN HATRINA UYARI Bazı kişi ve çevrelerde, kötü örnekler üzerinden, toptancı, genellemeci ve ısrarcı bir yaklaşımla dini değerlerin hayatın dışına çıkartılmasını isteyen bir tavrın dikkati çektiğini ileri süren Erbaş, bu yaklaşımın iyi niyet taşımadığının son derce açık olduğunu iddia etti.   Erbaş, isimleri sürekli cinsel istismar ve dolandırıcılıkla anılan tarikatlar için medyaya da uyarıda bulundu: "Bu anlamda şunu özellikle vurgulamak istiyorum, asırlardan beri doğru dini bilgi ve yöntemle hizmet eden, Kur'an-sünnet çizgisinden ayrılmayan, hayır hasenat yapan, garip gurebaya yardım eli uzatan, vatana-millete hizmet eden nice insanın yetişmesine katkıda bulunan örnek ve önder şahsiyetler, gruplar, STK'lar, irfan mektepleri asla zan ve töhmet altında bırakılmamalıdır."
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, televizyon kanallarında 'gayrimeşru ilişkilerin sıradanlaştırılmasının' büyük bir suç, pervasızlık, sorumsuzluk olduğunu söyledi. Erbaş, medyaya da tarikatçıların karıştığı suçlar üzerinden 'grupları töhmet altında bırakmamaları' uyarısında bulundu.

haberimizvar.net- 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Gayrimeşru ilişkileri sıradanlaştıran, şiddeti ve istismarı teşvik eden yayınlar yapmak milletimize, medeniyetimize, nesillerimize ve geleceğimize karşı işlenen büyük bir suçtur, pervasızlıktır" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ayasofya avlusunda yaptığı konuşmada 'insanların cehaletinden ve dini bilgi yetersizliğinden nemalananlar' olduğunu söyleyerek "Dini kavramları bağlamından kopararak kendi menfaat ve emelleri doğrultusunda kullanan din istismarcılarıdır. Maalesef bugün bazı şahıs ve gruplar tarafından İslam'la, ilimle ve hakikatle hiçbir alakası bulunmayan birtakım işler, rüyalar, saçmalıklar, sahte kişilikler ve gizemli söylemlerle insanların duyguları sömürülmekte; inançları istismar edilmektedir," dedi.

TV PROGRAMLARINA ÇATTI

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şöyle devam eti:

"Bir yerde şiddete davet eden, tekfir ve tehdit eden bir dil, İslam coğrafyasında kavga ve tefrikaya çağıran bir tutum varsa orada Müslümanca bir feraset, basiret, davranış ve ahlak yok demektir. Diğer yandan istismar sadece dini alanla sınırlı değildir. Algı operasyonlarıyla milli değerler ve şahsiyetleri kullanarak menfaat devşirmeye çalışması da dikkat edilmesi gereken vahim ve tehlikeli bir istismar çeşididir. Aynı şekilde reyting adına, bütün aile, gelenek, ahlak ve inanç değerlerini hiçe sayarak şüyuu vukuundan beter çirkinlikleri ekranlara taşımak, gayrimeşru ilişkileri sıradanlaştıran, şiddeti ve istismarı teşvik eden yayınlar yapmak milletimize, medeniyetimize, nesillerimize ve geleceğimize karşı işlenen büyük bir suçtur, pervasızlıktır, sorumsuzluktur."

MEDYAYA TARİKATLARIN HATRINA UYARI

Bazı kişi ve çevrelerde, kötü örnekler üzerinden, toptancı, genellemeci ve ısrarcı bir yaklaşımla dini değerlerin hayatın dışına çıkartılmasını isteyen bir tavrın dikkati çektiğini ileri süren Erbaş, bu yaklaşımın iyi niyet taşımadığının son derce açık olduğunu iddia etti.

Erbaş, isimleri sürekli cinsel istismar ve dolandırıcılıkla anılan tarikatlar için medyaya da uyarıda bulundu:

"Bu anlamda şunu özellikle vurgulamak istiyorum, asırlardan beri doğru dini bilgi ve yöntemle hizmet eden, Kur'an-sünnet çizgisinden ayrılmayan, hayır hasenat yapan, garip gurebaya yardım eli uzatan, vatana-millete hizmet eden nice insanın yetişmesine katkıda bulunan örnek ve önder şahsiyetler, gruplar, STK'lar, irfan mektepleri asla zan ve töhmet altında bırakılmamalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.