Doğum günün kutlu olsun Türkiye

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.10.2023 - 15:25, Güncelleme: 26.10.2023 - 16:24
 

Doğum günün kutlu olsun Türkiye

Side Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen 'Kültürel Mirasın Koruyucuları' etkinliğinde konuşan UNESCO Kültür ve Acil Durumlar Başkanlığı Direktörü Krista Pikkat, Doğum günün kutlu olsun Türkiye'deki kültür mirası, insanlık mirasının çok önemli bir parçası. Sizlere de bu kültür mirasına özenle baktığınız için teşekkür ederim" dedi.

haberimizvar.net- Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında Side Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, UNESCO Kültür ve Acil Durumlar Başkanlığı Direktörü Krista Pikkat, ICOM Kültürel Miras Koruma Daire Başkanı Sophie Delepierre, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, diğer yetkililer ve ilçedeki çeşitli okullardan yaklaşık 2 bin 500 öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, tiyatroda gördüğü manzaranın kendisini çok etkilediğini belirterek, “Siz bu ülkeyi ne kadar çok severseniz, bu ülkenin varlıklarına sahip çıkarsanız. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti emanet ettiği gençler sizler olursunuz. Biz bu ülkede her şeyiyle, bayrağıyla, kültür varlığıyla bu ülkeyi korumak zorundayız. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın" dedi. UNESCO Kültür ve Acil Durumlar Başkanlığı Direktörü Krista Pikkat da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı için düzenlenen etkinliklere davet edilmekten çok memnun olduğunu ifade ederek, “Doğum günün kutlu olsun Türkiye. Böylesine zengin bir kültür varlığı olan bir ülkede bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye'deki kültür mirası, insanlık kültür mirasının çok önemli bir parçası. Sizlere de bu kültür mirasına özenle baktığınız için teşekkür ederim" diye konuştu. Etkinlikte konuşan ICOM Kültürel Miras Koruma Daire Başkanı Sophie Delepierre ise Türkiye'nin turizm açısından çok şanslı olduğunu söyleyerek, “Öncelikle sizin kültürel mirasınızı koruyan harika bir kültür ve turizm bakanınız, büyükelçiniz ve çok güzel insanlarınız var. Türkiye çok şanslı bir ülke. Sizler Türkiye'nin kültürel mirasını koruyan çok cesur bireylersiniz. Hepinize mutlu bir 100'üncü yıl diliyorum" dedi. Etkinlikte, Side Müzesi görevlilerinden arkeolog Emine Fersiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan Kültürel Mirasın Koruyucuları programı hakkında sunum yaptı.    
Side Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen 'Kültürel Mirasın Koruyucuları' etkinliğinde konuşan UNESCO Kültür ve Acil Durumlar Başkanlığı Direktörü Krista Pikkat, Doğum günün kutlu olsun Türkiye'deki kültür mirası, insanlık mirasının çok önemli bir parçası. Sizlere de bu kültür mirasına özenle baktığınız için teşekkür ederim" dedi.

haberimizvar.net- Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında Side Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, UNESCO Kültür ve Acil Durumlar Başkanlığı Direktörü Krista Pikkat, ICOM Kültürel Miras Koruma Daire Başkanı Sophie Delepierre, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, diğer yetkililer ve ilçedeki çeşitli okullardan yaklaşık 2 bin 500 öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, tiyatroda gördüğü manzaranın kendisini çok etkilediğini belirterek, “Siz bu ülkeyi ne kadar çok severseniz, bu ülkenin varlıklarına sahip çıkarsanız. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti emanet ettiği gençler sizler olursunuz. Biz bu ülkede her şeyiyle, bayrağıyla, kültür varlığıyla bu ülkeyi korumak zorundayız. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın" dedi.

UNESCO Kültür ve Acil Durumlar Başkanlığı Direktörü Krista Pikkat da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı için düzenlenen etkinliklere davet edilmekten çok memnun olduğunu ifade ederek, “Doğum günün kutlu olsun Türkiye. Böylesine zengin bir kültür varlığı olan bir ülkede bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye'deki kültür mirası, insanlık kültür mirasının çok önemli bir parçası. Sizlere de bu kültür mirasına özenle baktığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.

Etkinlikte konuşan ICOM Kültürel Miras Koruma Daire Başkanı Sophie Delepierre ise Türkiye'nin turizm açısından çok şanslı olduğunu söyleyerek, “Öncelikle sizin kültürel mirasınızı koruyan harika bir kültür ve turizm bakanınız, büyükelçiniz ve çok güzel insanlarınız var. Türkiye çok şanslı bir ülke. Sizler Türkiye'nin kültürel mirasını koruyan çok cesur bireylersiniz. Hepinize mutlu bir 100'üncü yıl diliyorum" dedi.

Etkinlikte, Side Müzesi görevlilerinden arkeolog Emine Fersiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan Kültürel Mirasın Koruyucuları programı hakkında sunum yaptı.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.