Dokumapark'da Akdeniz esintileri

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.12.2023 - 15:13, Güncelleme: 28.12.2023 - 15:13
 

Dokumapark'da Akdeniz esintileri

Antalya'da dalgaların görüntülerini tuvallerine yansıtan ressam Mustafa Pişkin, 'Akdenizden Esintiler' isimli 'Dalgalar Serisi' resimlerini yenilerini de ekleyerek bir kez daha sanatseverle buluştu. Başkan Hakan Tütüncü, resimleri hayranlıkla inceledi.

haberimizvar.net- Ressam Mustafa Pişkin'in Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde 'Akdeniz'den Esintiler' adlı 8'inci kişisel sergisinin açılışını Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. Müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen sergiye sanatçı ve sanatseverlerin, akademisyen ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. AKADEMİK DESTEK ALDI Sergi açılışında konuşan ressam Mustafa Pişkin, deniz ve dalgaları sıklıkla konu edinip tuvallerine yağlıboya çalışmasıyla yansıttığını, seri üretim yaptığını ifade etti. Pişkin, serginin gerçekleşmesine destek veren Başkan Hakan Tütüncü'ye, akademik destekte bulunan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Başbuğ, Prof. Dr. Cengiz Şengül, Doç. Dr. Aydın Zor'e teşekkür etti. SANAT GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİYOR Başkan Tütüncü, sanatın evrensel ikliminin her zaman kalpleri ve gönülleri bir araya getirdiğini söyledi. Tütüncü, "Dokuma Fabrikası sahasını Atatürk'ün bizlere çizdiği hedefle halkçı yaklaşımla kültür-sanat adasına dönüştürüp, halkımıza armağan ettik. Alan içinde TÜBİTAK işbirliğiyle kurulan 8 bilim ve teknoloji merkezi de var. Bilim ve teknoloji merkezinin en büyüğü, en müstesnası olan 'Antalya Bilim Merkezi' yine bu endüstriyel mirasın içinde yer aldı. Her yıl 500 bin atölye çalışması yapılan bilim merkezinde 10 binlerce çocuk ve gencimiz geleceğe teknolojiyi öğrenerek yürüyor" dedi. Başkan Hakan Tütüncü, Ressam Mustafa Pişkin'in 'deniz' ve 'dalga' temalı eserlerini hayranlıkla inceledi. 31 Ocak Çarşamba gününe kadar açık kalacak sergide 92 yağlıboya çalışması tablo yer aldı.  
Antalya'da dalgaların görüntülerini tuvallerine yansıtan ressam Mustafa Pişkin, 'Akdenizden Esintiler' isimli 'Dalgalar Serisi' resimlerini yenilerini de ekleyerek bir kez daha sanatseverle buluştu. Başkan Hakan Tütüncü, resimleri hayranlıkla inceledi.

haberimizvar.net- Ressam Mustafa Pişkin'in Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde 'Akdeniz'den Esintiler' adlı 8'inci kişisel sergisinin açılışını Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. Müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen sergiye sanatçı ve sanatseverlerin, akademisyen ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu.

AKADEMİK DESTEK ALDI

Sergi açılışında konuşan ressam Mustafa Pişkin, deniz ve dalgaları sıklıkla konu edinip tuvallerine yağlıboya çalışmasıyla yansıttığını, seri üretim yaptığını ifade etti. Pişkin, serginin gerçekleşmesine destek veren Başkan Hakan Tütüncü'ye, akademik destekte bulunan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Başbuğ, Prof. Dr. Cengiz Şengül, Doç. Dr. Aydın Zor'e teşekkür etti.

SANAT GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİYOR

Başkan Tütüncü, sanatın evrensel ikliminin her zaman kalpleri ve gönülleri bir araya getirdiğini söyledi. Tütüncü, "Dokuma Fabrikası sahasını Atatürk'ün bizlere çizdiği hedefle halkçı yaklaşımla kültür-sanat adasına dönüştürüp, halkımıza armağan ettik. Alan içinde TÜBİTAK işbirliğiyle kurulan 8 bilim ve teknoloji merkezi de var. Bilim ve teknoloji merkezinin en büyüğü, en müstesnası olan 'Antalya Bilim Merkezi' yine bu endüstriyel mirasın içinde yer aldı. Her yıl 500 bin atölye çalışması yapılan bilim merkezinde 10 binlerce çocuk ve gencimiz geleceğe teknolojiyi öğrenerek yürüyor" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, Ressam Mustafa Pişkin'in 'deniz' ve 'dalga' temalı eserlerini hayranlıkla inceledi. 31 Ocak Çarşamba gününe kadar açık kalacak sergide 92 yağlıboya çalışması tablo yer aldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.