Dolanay son yolculuğuna uğurlandı

ASAYİŞ 02.01.2024 - 13:43, Güncelleme: 02.01.2024 - 13:43
 

Dolanay son yolculuğuna uğurlandı

86 yaşında hayatını kaybeden Antalya Turizm ve Tanıtma eski müdürlerinden Ahmet Dolanay, Aşağı Karaman Köy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

haberimizvar.net- Antalya’nın bilindik simalarından Ahmet Dolunay hayatını kaybetti. Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Antalya Bölge Müdürlüğünde çeşitli departmanda çalışan Dolunay bölge müdürlüğü görevinde de bulunmuştu. Antalya’nın tanınan hakemlerinden Numan Dolanay’ın Ağabeyi olan Dolunay 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Dolunay’ın cenazesi ) ikindi namazına müteakip Uncalı mezarlığından alınarak, Aşağı Karaman Köy Mezarlığında defnedildi. AHMET DOLANAY’IN KISA BİYOĞRAFİSİ: Ahmet Dolanay 1938’de Manavgat/Taşağıl’da doğdu. 1958’de Aksu İlköğretmen Okulunu, 1959’da Antalya Lisesini bitirdi. 1963 yılında Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesinin İtalyanca bölümünden mezun oldu.  1966 Yılında Turizm ve Tanıtma Bakanlığının Antalya Turizm Bölge Müdürlüğüne atanan Ahmet Dolanay, 1973 yılında önce Bölge Müdürü vekili, daha sonra Bölge Müdürü oldu.  1970’li yıllarda Roma’da Turizm dört Turizm Ataşeliği yapan Ahmet Dolanay, Yener Ulusoy’un Antalya Belediye Başkanlığı döneminde kendi isteği ile Antalya Belediyesi Başkan Vekilliğine geçti, İzleyen dönemlerde de AKSAV Vakfının Müdürlüğünü yürüttü ve buradan emekli oldu.
86 yaşında hayatını kaybeden Antalya Turizm ve Tanıtma eski müdürlerinden Ahmet Dolanay, Aşağı Karaman Köy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

haberimizvar.net- Antalya’nın bilindik simalarından Ahmet Dolunay hayatını kaybetti. Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Antalya Bölge Müdürlüğünde çeşitli departmanda çalışan Dolunay bölge müdürlüğü görevinde de bulunmuştu. Antalya’nın tanınan hakemlerinden Numan Dolanay’ın Ağabeyi olan Dolunay 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Dolunay’ın cenazesi ) ikindi namazına müteakip Uncalı mezarlığından alınarak, Aşağı Karaman Köy Mezarlığında defnedildi.


AHMET DOLANAY’IN KISA BİYOĞRAFİSİ:

Ahmet Dolanay 1938’de Manavgat/Taşağıl’da doğdu. 1958’de Aksu İlköğretmen Okulunu, 1959’da Antalya Lisesini bitirdi. 1963 yılında Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesinin İtalyanca bölümünden mezun oldu.  1966 Yılında Turizm ve Tanıtma Bakanlığının Antalya Turizm Bölge Müdürlüğüne atanan Ahmet Dolanay, 1973 yılında önce Bölge Müdürü vekili, daha sonra Bölge Müdürü oldu.  1970’li yıllarda Roma’da Turizm dört Turizm Ataşeliği yapan Ahmet Dolanay, Yener Ulusoy’un Antalya Belediye Başkanlığı döneminde kendi isteği ile Antalya Belediyesi Başkan Vekilliğine geçti, İzleyen dönemlerde de AKSAV Vakfının Müdürlüğünü yürüttü ve buradan emekli oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.