Dolar 16,50'ye dayandı

EKONOMİ 26.05.2022 - 13:11, Güncelleme: 26.05.2022 - 13:11
 

Dolar 16,50'ye dayandı

Döviz kurlarındaki yükseliş sürüyor. Güne 16,42'den başlayan dolar 16,46'yı gördü. Avro ise 17,57 liradan güne başladı.

haberimizvar.net- Döviz kurları yukarı seyrini sürdürüyor. Dün 16,30 seviyesini aşan dolar/TL bugün 16,40 seviyesini de geçerek 16,46'yı gördü. Dolar saat 10.50 itibariyle 16,39 TL seviyesindeyken, avro ise 17,51 liradan işlem görüyor. Avro gün içinde en yüksek 17,57 seviyesini gördü. Kurlarda yükseliş sürerken bugün gözler Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında olacak. Merkez Bankası'nın son 4 toplantıda olduğu gibi bugün de politika faizini yüzde 14'te sabit bırakması bekleniyor. AA Finans'ın 17 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngördü. Benzer şekilde Reuters anketine katılan 15 ekonomistin de tamamı faizlerin sabit bırakılacağı görüşünü bildirdi.   Ayrıca dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ilişkin tutanaklar da geldi. Buna göre Fed üyelerinin önümüzdeki toplantıda 50 baz puanlık artışa karşı hemfikir oldukları belirtildi. Bu gelişme etkisiyle önümüzdeki dönemde dolar, gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskısını artırabilir. Dolar/TL pazartesi günü kabine toplantısından enflasyona endeksli ürünün çıkacağı beklentisiyle gerilemiş ancak beklentilerin gerçekleşmemesi sonucunda yükselişini sürdürmüştü.
Döviz kurlarındaki yükseliş sürüyor. Güne 16,42'den başlayan dolar 16,46'yı gördü. Avro ise 17,57 liradan güne başladı.

haberimizvar.net- Döviz kurları yukarı seyrini sürdürüyor. Dün 16,30 seviyesini aşan dolar/TL bugün 16,40 seviyesini de geçerek 16,46'yı gördü.

Dolar saat 10.50 itibariyle 16,39 TL seviyesindeyken, avro ise 17,51 liradan işlem görüyor. Avro gün içinde en yüksek 17,57 seviyesini gördü.

Kurlarda yükseliş sürerken bugün gözler Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında olacak. Merkez Bankası'nın son 4 toplantıda olduğu gibi bugün de politika faizini yüzde 14'te sabit bırakması bekleniyor. AA Finans'ın 17 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngördü. Benzer şekilde Reuters anketine katılan 15 ekonomistin de tamamı faizlerin sabit bırakılacağı görüşünü bildirdi.

 

Ayrıca dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ilişkin tutanaklar da geldi. Buna göre Fed üyelerinin önümüzdeki toplantıda 50 baz puanlık artışa karşı hemfikir oldukları belirtildi. Bu gelişme etkisiyle önümüzdeki dönemde dolar, gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskısını artırabilir.

Dolar/TL pazartesi günü kabine toplantısından enflasyona endeksli ürünün çıkacağı beklentisiyle gerilemiş ancak beklentilerin gerçekleşmemesi sonucunda yükselişini sürdürmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.