Dolar 7 TL’yi aştı

EKONOMİ 01.05.2020 - 18:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Dolar 7 TL’yi aştı

Son haftalarda 7 lira sınırına işlem gören dolar, Türkiye’de 1 Mayıs resmi tatili nedeniyle piyasaların kapalı olduğu bugün 7 TL sınırını aştı

haberimizvar.net-Uzun süredir 7 sınırında işlem gören dolar/TL, sınırı aştı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle bugün Türkiye'de piyasalar tatilde. Dolar/TL 7,0266 seviyesini gördü. Dolar/TL uzun süredir 7 sınırında işlem görüyordu. Dolar/TL kuru bugün saat 11:50 sıralarında 7'nin üzerine çıktı. Kur 7.0172'den işlem gördü. Dün Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal gazetecilerin sorularını yanıtlarken bankanın bir kur hedefi olmadığını söylemişti. Bir gazetecinin Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksiye geçtiği yönündeki yorumları hatırlatması üzerine Merkez Bankası Başkanı, “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Risk iştahı azaldı. Gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışı oldu. Bizim de diğer merkez bankalarında olduğu gibi dalgalanmalar ve rezerv seviyelerinde dalgalanma olabiliyor. İletişimimizde sıklıkla söylediğimiz gibi toplam rezervler üzerinden rezervleri değerlendirmek gerekir. Genel rezerv seviyemiz kısa vadeli yükümlülükler açısından bir sıkıntı olacağını değerlendirmiyoruz” yanıtını vermişti. 
Son haftalarda 7 lira sınırına işlem gören dolar, Türkiye’de 1 Mayıs resmi tatili nedeniyle piyasaların kapalı olduğu bugün 7 TL sınırını aştı

haberimizvar.net-Uzun süredir 7 sınırında işlem gören dolar/TL, sınırı aştı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle bugün Türkiye'de piyasalar tatilde. Dolar/TL 7,0266 seviyesini gördü. Dolar/TL uzun süredir 7 sınırında işlem görüyordu. Dolar/TL kuru bugün saat 11:50 sıralarında 7'nin üzerine çıktı. Kur 7.0172'den işlem gördü. Dün Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal gazetecilerin sorularını yanıtlarken bankanın bir kur hedefi olmadığını söylemişti.

Bir gazetecinin Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksiye geçtiği yönündeki yorumları hatırlatması üzerine Merkez Bankası Başkanı, “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Risk iştahı azaldı. Gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışı oldu. Bizim de diğer merkez bankalarında olduğu gibi dalgalanmalar ve rezerv seviyelerinde dalgalanma olabiliyor. İletişimimizde sıklıkla söylediğimiz gibi toplam rezervler üzerinden rezervleri değerlendirmek gerekir. Genel rezerv seviyemiz kısa vadeli yükümlülükler açısından bir sıkıntı olacağını değerlendirmiyoruz” yanıtını vermişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.