Dolar da son durum

EKONOMİ 23.09.2019 - 10:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Dolar da son durum

Geçen hafta 5.65 - 5.74 bandında dalgalanan, haftayı da yüzde 0.8 artışla tamamlayan Dolar/TL yeni haftaya hafif düşüşle başladı. Kur bugün en yüksek 5.7484, en düşük 5.7178 seviyesini test etti

haberimizvar.net Merkez Bankası Cuma günü yabancı para zorunlu karşılıkları tüm vadelerde 100 baz puan artırdı. Uzmanlar, Merkez'in adımının kur üzerinde sınırlı etkisi olduğunu belirtiyor. “Olası Erdoğan Trump görüşmesi piyasaları hareketlendirebilir” başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirmeler yapıldı: “ABD – Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme sağlanamadığı gerekçesiyle küresel piyasalar haftaya hafif kayıpla başlıyor. Çin yetkililerinin ABD tarım alanlarına yaptığı ziyaretin iptal edildiği haberi üzerine Şangay borsası ve yuan satıcılı bir seyir izliyor. Emin liman yatırım aracı altın fiyatlarında da sınırlı bir yükseliş görülüyor.” “Fed’in beklenenden daha az güvercin toplantısı sonrası Türkiye varlıkları gelişmekte olan piyasalara göre kötü performans göstermeye devam ediyor. MSCI Türkiye gelişmekte olan ülkelerden günlük yüzde 2.0, haftalık bazda yüzde 4.0 negatif ayrıştı. “ABD vadelileri ve Türk lirasının seyri hafif pozitif bir açılışa işaret ediyor. Merkez Bankası’nın yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 1.0 puan artırmasının bankacılık sektörü ve döviz piyasası üzerinde etkili olmasını beklemiyoruz. Başkan Erdoğan ve Başkan Trump’ın Salı günü görüşmesi (henüz kesin değil) piyasaları hareketlendirecek bir gelişme olur.”
Geçen hafta 5.65 - 5.74 bandında dalgalanan, haftayı da yüzde 0.8 artışla tamamlayan Dolar/TL yeni haftaya hafif düşüşle başladı. Kur bugün en yüksek 5.7484, en düşük 5.7178 seviyesini test etti

haberimizvar.net Merkez Bankası Cuma günü yabancı para zorunlu karşılıkları tüm vadelerde 100 baz puan artırdı. Uzmanlar, Merkez'in adımının kur üzerinde sınırlı etkisi olduğunu belirtiyor.

“Olası Erdoğan Trump görüşmesi piyasaları hareketlendirebilir” başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirmeler yapıldı: “ABD – Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme sağlanamadığı gerekçesiyle küresel piyasalar haftaya hafif kayıpla başlıyor. Çin yetkililerinin ABD tarım alanlarına yaptığı ziyaretin iptal edildiği haberi üzerine Şangay borsası ve yuan satıcılı bir seyir izliyor. Emin liman yatırım aracı altın fiyatlarında da sınırlı bir yükseliş görülüyor.”

“Fed’in beklenenden daha az güvercin toplantısı sonrası Türkiye varlıkları gelişmekte olan piyasalara göre kötü performans göstermeye devam ediyor. MSCI Türkiye gelişmekte olan ülkelerden günlük yüzde 2.0, haftalık bazda yüzde 4.0 negatif ayrıştı.

“ABD vadelileri ve Türk lirasının seyri hafif pozitif bir açılışa işaret ediyor. Merkez Bankası’nın yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 1.0 puan artırmasının bankacılık sektörü ve döviz piyasası üzerinde etkili olmasını beklemiyoruz. Başkan Erdoğan ve Başkan Trump’ın Salı günü görüşmesi (henüz kesin değil) piyasaları hareketlendirecek bir gelişme olur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.