Dolar haftaya nasıl başladı?

EKONOMİ 21.10.2019 - 10:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Dolar haftaya nasıl başladı?

Türkiye ve ABD arasında Kuzeydoğu Suriye ilgili varılan anlaşmaya bağlı olarak dolar/TL yeni haftaya 5.80 seviyesinin hemen altında başladı

haberimizvar.net Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda anlaşma kararı ardından iki ülke ilişkilerine yönelik riskin azalmasıyla TL varlıklar değer kazanırken, dolar/TL bu sabah güne 5.80 seviyesinin hemen altında başladı. Dolar/TL saat 10.22’de 5.8152/5.8286 seviyelerinden işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor. Son gelişmelerle birlikte TL varlıklarda gözlenen değer kazanımıyla TCMB’nin PPK toplantısından indirim beklentisi de tekrar artmış durumda. Geçen hafta başlayan harekat sonrasında TL’deki volatilitenin artmasıyla 24 Ekim’deki PPK toplantısında yapılacak indirim miktarı beklentisi 50-100 baz puana kadar gerilemiş hatta hiç indirim yapılmaması yönünde evrilmişti. Analistler son gelişmelerin ardından oluşan olumlu havanın ve bu havanın toplantıya kadar devam etmesinin ise yeniden 150-200 baz puana varabilecek bir indirimin önünü açabileceğini belirtiyor.  
Türkiye ve ABD arasında Kuzeydoğu Suriye ilgili varılan anlaşmaya bağlı olarak dolar/TL yeni haftaya 5.80 seviyesinin hemen altında başladı

haberimizvar.net Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda anlaşma kararı ardından iki ülke ilişkilerine yönelik riskin azalmasıyla TL varlıklar değer kazanırken, dolar/TL bu sabah güne 5.80 seviyesinin hemen altında başladı. Dolar/TL saat 10.22’de 5.8152/5.8286 seviyelerinden işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Son gelişmelerle birlikte TL varlıklarda gözlenen değer kazanımıyla TCMB’nin PPK toplantısından indirim beklentisi de tekrar artmış durumda. Geçen hafta başlayan harekat sonrasında TL’deki volatilitenin artmasıyla 24 Ekim’deki PPK toplantısında yapılacak indirim miktarı beklentisi 50-100 baz puana kadar gerilemiş hatta hiç indirim yapılmaması yönünde evrilmişti. Analistler son gelişmelerin ardından oluşan olumlu havanın ve bu havanın toplantıya kadar devam etmesinin ise yeniden 150-200 baz puana varabilecek bir indirimin önünü açabileceğini belirtiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.