Dolar yeni haftaya yüksek başladı

EKONOMİ 22.08.2022 - 15:17, Güncelleme: 22.08.2022 - 15:17
 

Dolar yeni haftaya yüksek başladı

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 18,12 seviyelerinde işlem görüyor. Euro ise 18,13 lira seviyesinden işlem görüyor.

haberimizvar.net- Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,29 üzerinde 18,1030'dan tamamladı. Dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 18,1210'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,20 azalışla 18,1530'dan, sterlin/TL yüzde 0,10 düşüşle 21,4030'dan satılıyor.  Dolar endeksi, 108,3 ile bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesini test ederken, euro/dolar paritesi 1,0016 ile 15 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.  Analistler, geçen hafta hakim olan enflasyon ve resesyon belirsizliklerine yeni haftada Çin ekonomisine yönelik artan huzursuzlukların eklenmesiyle küresel pay piyasalarında negatif seyrin devam ettiğini, dolar talebinin de gücünü koruduğunu söyledi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylüldeki faiz kararına ilişkin belirsizliklerin fiyatlamalarda hakimiyetini koruduğunu belirten analistler, yurt içi piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politika faizi indirimi ve akabinde ticari kredileri düşürmeye yönelik alınan makro ihtiyati tedbirlerin yansımalarının izleneceğini bildirdi. Analistler, bu hafta merkez bankası yetkililerinin perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı değerlendirmelerde, gelecek dönem para politikalarının seyrine yönelik ipuçlarının aranacağını vurguladı. Bugün veri gündeminin zayıf olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksi için 107,4'ün destek, 108,7'nin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.
Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 18,12 seviyelerinde işlem görüyor. Euro ise 18,13 lira seviyesinden işlem görüyor.

haberimizvar.net- Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,29 üzerinde 18,1030'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 18,1210'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,20 azalışla 18,1530'dan, sterlin/TL yüzde 0,10 düşüşle 21,4030'dan satılıyor.

 Dolar endeksi, 108,3 ile bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesini test ederken, euro/dolar paritesi 1,0016 ile 15 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.
 Analistler, geçen hafta hakim olan enflasyon ve resesyon belirsizliklerine yeni haftada Çin ekonomisine yönelik artan huzursuzlukların eklenmesiyle küresel pay piyasalarında negatif seyrin devam ettiğini, dolar talebinin de gücünü koruduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylüldeki faiz kararına ilişkin belirsizliklerin fiyatlamalarda hakimiyetini koruduğunu belirten analistler, yurt içi piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politika faizi indirimi ve akabinde ticari kredileri düşürmeye yönelik alınan makro ihtiyati tedbirlerin yansımalarının izleneceğini bildirdi.

Analistler, bu hafta merkez bankası yetkililerinin perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı değerlendirmelerde, gelecek dönem para politikalarının seyrine yönelik ipuçlarının aranacağını vurguladı.

Bugün veri gündeminin zayıf olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksi için 107,4'ün destek, 108,7'nin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.