Dolarda faiz ateşi Tüm zamanların rekorunu kırdı

EKONOMİ 24.09.2021 - 13:20, Güncelleme: 24.09.2021 - 13:20
 

Dolarda faiz ateşi Tüm zamanların rekorunu kırdı

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.80’in üzerine çıkan dolar, rekorunu tazeledi. 8.77 düzeyinde başlayan dolar kuru 8.85’i de aştı.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) beklenmedik 100 baz puanlık faiz indirimi ile tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.80’in üzerine çıkan dolar/TL, dünü 8.76’dan tamamlamıştı. Güne 8.76-8.77 düzeyinde başlayan dolar/TL 8.80’lik rekorunu kırdı. Kur 8.85’i aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.. Dolar/TL şu an 8.84, 8.8552 bandında hareket ediyor. Euro/TL ise dün 10.33’ü görmüş, 10.31’den günü noktalamıştı. Euro/TL için de bu sabah saatlerinde işlemler 10.30’un hemen altında gerçekleşiyor. MERKEZ BANKASI FAİZİ YÜZDE 18’E DÜŞÜRDÜ Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 18’e düşürdü. Merkez Bankası’nın manşet enflasyon yerine çekirdek enflasyon verilerini ön plana çıkarması piyasalarda ‘faiz indirimi’ olabileceği yönünde algı yaratmıştı ancak ekonomistler, Türkiye’nin bu ay faiz indirimine gitmeyeceği yönünde tahminlerde bulunmuştu. LİRA EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN PARA BİRİMİ Öte yandan Türk Lirası, Arjantin pezosunu geride bırakarak dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Kritik Merkez Bankası kararlarının açıklandığı haftanın son işlem gününde, yurt içinde Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları, yurt dışında ise Almanya Ifo verileri izlenecek.  
Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.80’in üzerine çıkan dolar, rekorunu tazeledi. 8.77 düzeyinde başlayan dolar kuru 8.85’i de aştı.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) beklenmedik 100 baz puanlık faiz indirimi ile tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.80’in üzerine çıkan dolar/TL, dünü 8.76’dan tamamlamıştı. Güne 8.76-8.77 düzeyinde başlayan dolar/TL 8.80’lik rekorunu kırdı. Kur 8.85’i aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.. Dolar/TL şu an 8.84, 8.8552 bandında hareket ediyor. Euro/TL ise dün 10.33’ü görmüş, 10.31’den günü noktalamıştı. Euro/TL için de bu sabah saatlerinde işlemler 10.30’un hemen altında gerçekleşiyor.

MERKEZ BANKASI FAİZİ YÜZDE 18’E DÜŞÜRDÜ

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 18’e düşürdü. Merkez Bankası’nın manşet enflasyon yerine çekirdek enflasyon verilerini ön plana çıkarması piyasalarda ‘ faiz indirimi’ olabileceği yönünde algı yaratmıştı ancak ekonomistler, Türkiye’nin bu ay faiz indirimine gitmeyeceği yönünde tahminlerde bulunmuştu.

LİRA EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN PARA BİRİMİ

Öte yandan Türk Lirası, Arjantin pezosunu geride bırakarak dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Kritik Merkez Bankası kararlarının açıklandığı haftanın son işlem gününde, yurt içinde Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları, yurt dışında ise Almanya Ifo verileri izlenecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.