Dolarda yatay seyir devam ediyor

GÜNDEM 15.08.2022 - 10:02, Güncelleme: 15.08.2022 - 10:02
 

Dolarda yatay seyir devam ediyor

Dolar yeni haftaya 17.95 liradan başladı. Bu hafta yurt içinde gözler TCMB'nin perşembe açıklayacağı faiz kararında olacak. Yurt dışında ise Euro Bölgesi büyüme verileri ve Fed tutanakları takip edilecek.

haberimizvar.net- Döviz kurlarında yatay seyir devam ediyor. Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 17.94’ün üzerinde başladı. Kur 9.30 itibariyle hafif yükselerek 17.96 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 17.89 lira, en yüksek ise 17.97 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 18.41 lira ile yatay seyrediyor. FAİZ KARARI BEKLENİYOR Bu hafta yurt içinde TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararı takip edilecek. Merkez'in bu haftada 2022 genelinde olduğu gibi faize dokunmaması bekleniyor.  Yurt dışında ise çarşamba günü Fed tutanakları yayımlanacak. Burada Fed'in önümüzdeki aylarda atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranacak.  Bunun yanında çarşamba günü Euro Bölgesi 2. çeyrek büyüme verileri açıklanacak. Geçen hafta piyasalara ABD'de açıklanan son enflasyon verisi damga vurmuştu. Dünyanın en büyük ekonomisinde temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 8.5 ile yüzde 8.7'lik beklentinin altında kaldı. Geçen çarşamba enflasyon verisi açıklanmadan önce doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi 106 seviyesinin üzerindeydi. Verinin ardından ise 105 seviyesinin altı görüldü. Enflasyonun beklentilerin altında kalmasıyla Fed'e yönelik faiz artırım beklentilerinde düşüşler yaşandı. Bu da doların küresel olarak zayıflamasına katkıda bulundu. Dolar/TL ise buna paralel bir şekilde geçen hafta 17.90'ın altını görse de bu seviyede tutunamadı. Dolar geçen haftayı 17.94 liradan kapattı.
Dolar yeni haftaya 17.95 liradan başladı. Bu hafta yurt içinde gözler TCMB'nin perşembe açıklayacağı faiz kararında olacak. Yurt dışında ise Euro Bölgesi büyüme verileri ve Fed tutanakları takip edilecek.

haberimizvar.net- Döviz kurlarında yatay seyir devam ediyor.

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 17.94’ün üzerinde başladı. Kur 9.30 itibariyle hafif yükselerek 17.96 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 17.89 lira, en yüksek ise 17.97 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 18.41 lira ile yatay seyrediyor.

FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Bu hafta yurt içinde TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararı takip edilecek. Merkez'in bu haftada 2022 genelinde olduğu gibi faize dokunmaması bekleniyor.

 Yurt dışında ise çarşamba günü Fed tutanakları yayımlanacak. Burada Fed'in önümüzdeki aylarda atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranacak.
 Bunun yanında çarşamba günü Euro Bölgesi 2. çeyrek büyüme verileri açıklanacak.

Geçen hafta piyasalara ABD'de açıklanan son enflasyon verisi damga vurmuştu. Dünyanın en büyük ekonomisinde temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 8.5 ile yüzde 8.7'lik beklentinin altında kaldı.

Geçen çarşamba enflasyon verisi açıklanmadan önce doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi 106 seviyesinin üzerindeydi. Verinin ardından ise 105 seviyesinin altı görüldü.

Enflasyonun beklentilerin altında kalmasıyla Fed'e yönelik faiz artırım beklentilerinde düşüşler yaşandı. Bu da doların küresel olarak zayıflamasına katkıda bulundu.

Dolar/TL ise buna paralel bir şekilde geçen hafta 17.90'ın altını görse de bu seviyede tutunamadı. Dolar geçen haftayı 17.94 liradan kapattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.