Dört termik santrale mühür

GÜNDEM 01.01.2020 - 17:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Dört termik santrale mühür

Manisa, Zonguldak ve Kütahya’daki dört termik santral, filtre taktırılmadığı ve çevre izin belgesi olmadığı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi.

haberimizvar.net-Türkiye’nin çeşitli illerindeki yaklaşık 15 termik santrale baca filtresi takılmasını 2.5 yıl daha erteleyen kanun teklifi, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti. Karara tepki yağınca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kanun teklifini veto etmişti. 1 aylık süreye rağmen filtre taktırmayan termik santraller art arda mühürlenmeye başlandı. ‘ÇEVRE İZİN BELGESİ’ ŞARTI Manisa’nın Soma, Zonguldak’ın Kilimli, Kütahya’nın Seyitömer beldesi ve Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde faaliyet gösteren dört termik santral, “Geçici faaliyet belgesi” olmadığından dolayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek üretim faaliyetleri durduruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, termik santrallerle ilgili, “Ekiplerimiz bu ay içinde 13 termik santralimizin ayrı ayrı incelemesini yapacak, son durumlarını tespit edecekler. 1 Ocak itibarıyla süreci başlatacak, mevzuata aykırı ne kadar tesis varsa kapatma dahil tüm cezai işlemleri yapacağız” açıklaması yapmıştı.  Mühürlenen santrallerin gerekli şartları karşılayamadığı için kapalı kalacağı ve çevre izin belgesi alana kadar üretim yapamayacağı öğrenildi.
Manisa, Zonguldak ve Kütahya’daki dört termik santral, filtre taktırılmadığı ve çevre izin belgesi olmadığı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi.

haberimizvar.net-Türkiye’nin çeşitli illerindeki yaklaşık 15 termik santrale baca filtresi takılmasını 2.5 yıl daha erteleyen kanun teklifi, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti. Karara tepki yağınca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kanun teklifini veto etmişti. 1 aylık süreye rağmen filtre taktırmayan termik santraller art arda mühürlenmeye başlandı.

‘ÇEVRE İZİN BELGESİ’ ŞARTI

Manisa’nın Soma, Zonguldak’ın Kilimli, Kütahya’nın Seyitömer beldesi ve Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde faaliyet gösteren dört termik santral, “Geçici faaliyet belgesi” olmadığından dolayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek üretim faaliyetleri durduruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, termik santrallerle ilgili, “Ekiplerimiz bu ay içinde 13 termik santralimizin ayrı ayrı incelemesini yapacak, son durumlarını tespit edecekler. 1 Ocak itibarıyla süreci başlatacak, mevzuata aykırı ne kadar tesis varsa kapatma dahil tüm cezai işlemleri yapacağız” açıklaması yapmıştı.  Mühürlenen santrallerin gerekli şartları karşılayamadığı için kapalı kalacağı ve çevre izin belgesi alana kadar üretim yapamayacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.