Döşemealtı Ekolojik Kreş’te yeni dönem heyecanı

EĞİTİM 11.09.2023 - 14:30, Güncelleme: 11.09.2023 - 14:30
 

Döşemealtı Ekolojik Kreş’te yeni dönem heyecanı

Yeni eğitim-öğretim sezonu heyecanı

haberimizvar.net-Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in vizyon projeleri arasında yer alan Ekolojik Kreş’te yeni eğitim-öğretim yılı büyük bir coşkuyla açıldı. Günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlaları, tavuk, horoz, tavus kuşu, ördek gibi hayvan türlerini barındıran hayvanat bahçesi ile doğa ve hayvan sevgisinin aşılandığı Ekolojik Kreş’te minikler eğitim-öğretim sezonunu açarken, okulun ilk günü kendileri için hazırlanan sürprizlerle büyük heyecan yaşadı. Öğrencileri okulda çizgi film kahramanlarının kostümleri giymiş animasyon ekibi karşıladı, minikler yine bahçeye kurulan açık büfe alanında en sevdikleri yiyecekleri yiyip gün boyu oyunlar oynayıp eğlendi. Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yanar okulun ilk günü minik öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğretmenleri tarafından hazırlanan okula hoş geldin hediyelerini dağıtan Yanar, “Yeni eğitim-öğretim yılı tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olsun. Atatürk’ün izinde, bilinçli ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm eğitimcilerimize, öğrencilerimize ve tabiki ailelerimize başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum” diye konuştu.   EKOLOJİK KREŞ ÖDÜLE DOYMUYOR Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş'i ilk senesinde 7 ülke ile ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği projesi (Eco Farm Kindergartens) Ekolojik Çiftlik Kreşleri Projesine seçilmişti. Kreş Akdeniz Belediyeler Birliği ‘Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda Üst Yapı Çalışmaları kategorisinde 1'nciik alırken, yine Eğitim dalında ATSO'nun Kente Önem Katanlar KÖK ödüllerinin sahibi olmuştu. Antalya’da tek Türkiye’de ise örnek gösterilen Ekolojik Kreş yine iki kez de Uluslararası düzeyde tanınan Yeşil Bayrak ödülüne layık görüldü
Yeni eğitim-öğretim sezonu heyecanı
haberimizvar.net-Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in vizyon projeleri arasında yer alan Ekolojik Kreş’te yeni eğitim-öğretim yılı büyük bir coşkuyla açıldı. Günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlaları, tavuk, horoz, tavus kuşu, ördek gibi hayvan türlerini barındıran hayvanat bahçesi ile doğa ve hayvan sevgisinin aşılandığı Ekolojik Kreş’te minikler eğitim-öğretim sezonunu açarken, okulun ilk günü kendileri için hazırlanan sürprizlerle büyük heyecan yaşadı. Öğrencileri okulda çizgi film kahramanlarının kostümleri giymiş animasyon ekibi karşıladı, minikler yine bahçeye kurulan açık büfe alanında en sevdikleri yiyecekleri yiyip gün boyu oyunlar oynayıp eğlendi. Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yanar okulun ilk günü minik öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğretmenleri tarafından hazırlanan okula hoş geldin hediyelerini dağıtan Yanar, “Yeni eğitim-öğretim yılı tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olsun. Atatürk’ün izinde, bilinçli ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm eğitimcilerimize, öğrencilerimize ve tabiki ailelerimize başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum” diye konuştu.
 
EKOLOJİK KREŞ ÖDÜLE DOYMUYOR
Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş'i ilk senesinde 7 ülke ile ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği projesi (Eco Farm Kindergartens) Ekolojik Çiftlik Kreşleri Projesine seçilmişti. Kreş Akdeniz Belediyeler Birliği ‘Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda Üst Yapı Çalışmaları kategorisinde 1'nciik alırken, yine Eğitim dalında ATSO'nun Kente Önem Katanlar KÖK ödüllerinin sahibi olmuştu. Antalya’da tek Türkiye’de ise örnek gösterilen Ekolojik Kreş yine iki kez de Uluslararası düzeyde tanınan Yeşil Bayrak ödülüne layık görüldü
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.