Döşemealtı ile İMO'dan protokol

YAŞAM 26.02.2023 - 12:48, Güncelleme: 26.02.2023 - 12:48
 

Döşemealtı ile İMO'dan protokol

Döşemealtı Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında “Teknik İş Birliği ve Mesleki Denetim Protokolü” İmzalandı.

Haberimizvar - Döşemealtı Belediyesi Başkanı Sayın Mimar Turgay Genç, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesini 24 Şubat 2023 tarihinde ziyaret etti. Ziyarette İMO Antalya Şube Yönetim Kurulu hazır bulundu. Ziyarette, Döşemealtı Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında “Teknik İş Birliği ve Mesleki Denetim Protokolü” imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında, 08 Mart 2023 tarihi itibariyle, Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenecek ruhsatlarda, statik projelerin Belediyeye gitmeden önce İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesine gelmesi, Statik Projenin Denetlenmesi ve Oda onayı aranması konusu imza altına alındı. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesiyle “Teknik İş Birliği Protokolünün” imzalanması ile depreme karşı güvenli kentler yaratmak hususunda doğru mühendislik hizmetinin alınabilmesi için ortaya koyduğu vizyon ile Döşemealtı Belediye Başkanı Sayın Mimar Turgay Genç’in, kamuya olan sorumluluk bilicini ön planda tutarak aynı zamanda diğer Antalya Belediyelerine de öncülük edecek önemli bir adım attığı değerlendirilmektedir. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, hem üyelerine hem de kamuya olan sorumluluk bilinciyle, depreme karşı dayanıklı ve mühendislik hizmeti almış güvenli yapı envanterinin oluşturulmasında aktif rol almaya devam etmektedir. 06 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde görüldüğü üzere Mühendislik hizmeti almış binalar ayakta durmaktadır. Depreme dirençli kent oluşturmak için İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesinden destek alınması büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, Yapı Stoğu Envanteri oluşturulmasında Döşemealtı Belediyesi ile İMO Antalya Şubesinin beraber çalışma yapması yönünde de görüş birliğine varılmıştır.
Döşemealtı Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında “Teknik İş Birliği ve Mesleki Denetim Protokolü” İmzalandı.

Haberimizvar - Döşemealtı Belediyesi Başkanı Sayın Mimar Turgay Genç, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesini 24 Şubat 2023 tarihinde ziyaret etti. Ziyarette İMO Antalya Şube Yönetim Kurulu hazır bulundu.

Ziyarette, Döşemealtı Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında “Teknik İş Birliği ve Mesleki Denetim Protokolü” imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında, 08 Mart 2023 tarihi itibariyle, Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenecek ruhsatlarda, statik projelerin Belediyeye gitmeden önce İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesine gelmesi, Statik Projenin Denetlenmesi ve Oda onayı aranması konusu imza altına alındı.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesiyle “Teknik İş Birliği Protokolünün” imzalanması ile depreme karşı güvenli kentler yaratmak hususunda doğru mühendislik hizmetinin alınabilmesi için ortaya koyduğu vizyon ile Döşemealtı Belediye Başkanı Sayın Mimar Turgay Genç’in, kamuya olan sorumluluk bilicini ön planda tutarak aynı zamanda diğer Antalya Belediyelerine de öncülük edecek önemli bir adım attığı değerlendirilmektedir.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, hem üyelerine hem de kamuya olan sorumluluk bilinciyle, depreme karşı dayanıklı ve mühendislik hizmeti almış güvenli yapı envanterinin oluşturulmasında aktif rol almaya devam etmektedir.

06 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde görüldüğü üzere Mühendislik hizmeti almış binalar ayakta durmaktadır. Depreme dirençli kent oluşturmak için İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesinden destek alınması büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca, Yapı Stoğu Envanteri oluşturulmasında Döşemealtı Belediyesi ile İMO Antalya Şubesinin beraber çalışma yapması yönünde de görüş birliğine varılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.