Döşemealtı tarihinde altyapı rekoru

RESMİ REKLAMLAR 11.12.2023 - 14:10, Güncelleme: 11.12.2023 - 18:05
 

Döşemealtı tarihinde altyapı rekoru

Antalya’nın Döşemealtı İlçesinin tarihinde en büyük altyapı ve yol hamlesini gerçekleştiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, açılan yeni yollara sıcak asfalt çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini açıkladı.

ASFALT ÇALIŞMASI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR Antalya’nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı’nda Fen İşleri Müdürlüğü, Başkan Turgay Genç’in göreve gelmesiyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını halkın hizmetine sundu. Başkan Genç’in göreve geldiği günden bu yana tam 2 milyon 150 bin metrekare sıcak asfalt serilen ilçede; yine 6 milyon 847 bin metrekare stabilize yeni yol açıldı. 16 BİN 200 METREKARE BİSİKLET YOLU Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 1 milyon 722 bin metrekare beton parke taşı yol inşa ederek halkın kullanımına açtı. Altyapısı henüz tamamlanmayan 635 bin metrekare sathi kaplama yol ile yine 16 bin 200 metrekare bisiklet yolu tamamlandı. ÇOK AMAÇLI PAZAR YERLERİNİN SAYISI ARTIYOR Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri içerisinde mutfak ve tuvaletlerin bulunduğu çok amaçlı pazar yerlerini halkın hizmetine sunmaya devam ediyor.Yukarıkaraman, Dağbeli, Ilıca-1, Ilıca2, Bademağacı, Camili, Karataş, Kovanlık, Kömürcüler,Çığlık, Yağca, Karaveliler ve Kevşirler Mahallelerine 13 çok amaçlı Kapalı Pazar Yeri inşa eden Döşemealtı Belediyesi vatandaşları ve pazarcı esnafını yazın güneş ve tozdan kışın ise yağmur ve çamurdan kurtardı. 3 yeni çok amaçlı Pazar yerinin de yapım startı verildi. ARAÇ FİLOSUNU AYAĞA KALDIRILDI Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç Parke ve kaldırım taşı tesisleri ile kent mobilyaları için üretim ve marangozhaneyiüretime açtı.  Yine buradaki demir atölyesi ve marangozhanede üretilen bin 200 kamelya  ile 3 bin bank kentin park-bahçe ve sosyal donatı alanlarına yerleştirildi. Başkan Genç göreve geldiğinde yetersiz halde olan ve çoğu atıl durumda bekleyen kamyon ve iş makinelerinin bakımlarını yaptırıp yeniden hizmete sundu. GÜNEŞ ENERJİSİNDEN REKOR GELİR Döşemealtı’nda yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanabilmek için önemli yatırımlar yapıldı. Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Pazar yeri üzerine 760 KWE Kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) tesisi kuran Döşemealtı Belediyesi yıllık ortalama 1.2 milyon KWE elektrik üretimi yapıyor. Çevre dostu proje sayesinde Park ve Bahçeler, hizmet binaları ve diğer kullanılan alanların elektrik ihtiyacının yüzde 50’sini tek bir Güneş Enerji Santralinden karşılayan Döşemealtı Belediyesi yeni kuracağı 10 GES tesisi ile yıllık 2.5 milyon KWE olan ihtiyacını karşılamakla kalmayıp artan elektriği satarak belediye bütçesine katkı sağlayacak. Projenin hayata geçmesinin ardından elektriğe para ödemeyecek olan Döşemealtı Belediyesi artan elektriğin satışından en az7,5 milyon TL gelir elde edecek. (Resmi İlandır)
Antalya’nın Döşemealtı İlçesinin tarihinde en büyük altyapı ve yol hamlesini gerçekleştiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, açılan yeni yollara sıcak asfalt çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini açıkladı.

ASFALT ÇALIŞMASI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Antalya’nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı’nda Fen İşleri Müdürlüğü, Başkan Turgay Genç’in göreve gelmesiyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını halkın hizmetine sundu. Başkan Genç’in göreve geldiği günden bu yana tam 2 milyon 150 bin metrekare sıcak asfalt serilen ilçede; yine 6 milyon 847 bin metrekare stabilize yeni yol açıldı.

16 BİN 200 METREKARE BİSİKLET YOLU

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 1 milyon 722 bin metrekare beton parke taşı yol inşa ederek halkın kullanımına açtı. Altyapısı henüz tamamlanmayan 635 bin metrekare sathi kaplama yol ile yine 16 bin 200 metrekare bisiklet yolu tamamlandı.

ÇOK AMAÇLI PAZAR YERLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri içerisinde mutfak ve tuvaletlerin bulunduğu çok amaçlı pazar yerlerini halkın hizmetine sunmaya devam ediyor.Yukarıkaraman, Dağbeli, Ilıca-1, Ilıca2, Bademağacı, Camili, Karataş, Kovanlık, Kömürcüler,Çığlık, Yağca, Karaveliler ve Kevşirler Mahallelerine 13 çok amaçlı Kapalı Pazar Yeri inşa eden Döşemealtı Belediyesi vatandaşları ve pazarcı esnafını yazın güneş ve tozdan kışın ise yağmur ve çamurdan kurtardı. 3 yeni çok amaçlı Pazar yerinin de yapım startı verildi.

ARAÇ FİLOSUNU AYAĞA KALDIRILDI

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç Parke ve kaldırım taşı tesisleri ile kent mobilyaları için üretim ve marangozhaneyiüretime açtı.  Yine buradaki demir atölyesi ve marangozhanede üretilen bin 200 kamelya  ile 3 bin bank kentin park-bahçe ve sosyal donatı alanlarına yerleştirildi. Başkan Genç göreve geldiğinde yetersiz halde olan ve çoğu atıl durumda bekleyen kamyon ve iş makinelerinin bakımlarını yaptırıp yeniden hizmete sundu.

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN REKOR GELİR

Döşemealtı’nda yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanabilmek için önemli yatırımlar yapıldı. Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Pazar yeri üzerine 760 KWE Kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) tesisi kuran Döşemealtı Belediyesi yıllık ortalama 1.2 milyon KWE elektrik üretimi yapıyor.

Çevre dostu proje sayesinde Park ve Bahçeler, hizmet binaları ve diğer kullanılan alanların elektrik ihtiyacının yüzde 50’sini tek bir Güneş Enerji Santralinden karşılayan Döşemealtı Belediyesi yeni kuracağı 10 GES tesisi ile yıllık 2.5 milyon KWE olan ihtiyacını karşılamakla kalmayıp artan elektriği satarak belediye bütçesine katkı sağlayacak. Projenin hayata geçmesinin ardından elektriğe para ödemeyecek olan Döşemealtı Belediyesi artan elektriğin satışından en az7,5 milyon TL gelir elde edecek.

(Resmi İlandır)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.