Döşemealtı'nda alt yapı atağı

YEREL 25.12.2023 - 12:37, Güncelleme: 25.12.2023 - 12:37
 

Döşemealtı'nda alt yapı atağı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede altyapı sorununun çözümü için yaptığı girişimler nihayet sonuç verdi.

haberimizvar.net- Dünya Bankası finansmanı Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında 63 kilometre kanalizasyon şebeke hattı, 13 kilometre parsel bağlantı yolları olmak üzere 76 kilometre Kanalizasyon çalışması ve terfi istasyonu yapımı için ilk kazma vuruldu. İlçenin en büyük mahalleleri olan Yeniköy, Bahçeyaka, Altınkale ve Çıplaklı Mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebeke hattının yapımı aynı anda 3 farklı noktada başlarken, inşaat 18 ay sürecek. Geçtiğimiz Mayıs ayında Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Başkan Yardımcısı Servet Özdemir, Fen İşleri Müdürü Durali Altun, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Deke, Yeniköy Mahalle Muhtarı Ali Karacin ile birikte ASAT Kanalizasyon Daire Başkanı Necdet Erol, ASAT Kanalizasyon Daire Şube Müdürü Bekir Kumbul ile bir araya gelerek kanalizasyon şebeke hattı yapılacak alanları önce harita üzerinden ardından da planlanan sahada inceleyerek çalışma için start  vermişti. Başkan Genç’in uzun uğraşları sonunda ilçenin en büyük eksiklerinden olan altyapı sorununun çözümü için nihayet ilk kazma vuruldu. Yeniköy Mahallesi’nde iki farklı noktada başlayan Kanalizasyon şebeke hattı inşaatının en kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacağı; çalışmaların ilçe trafiğine ve vatandaşların kullanım alanlarını kısıtlamaması için gerekli tüm önlemlerin alındığı açıklandı. Belediye hizmetleri sayesinde ilçenin kentin en planlı ve modern yaşanılabilir yeri haline geldiğini belirten Başkan Turgay Genç, “ASAT ile yaptığımız kanalizasyon şebeke hattı yapımı işbirliği nihayet startını verdi. Daha önce hem harita üzerinde hem de sahada konunun uzmanlarıyla yaptığımız incelemeler sonucunda artık kazma vurarak çalışmaya başlandı. Parsel bağlantılarıyla birlikte toplam 76 kilometre uzunluğunda ve 4 büyük mahallemizi kapsayan kanalizasyon şebeke hattı ve terfi istasyonu normalde 18 ay sürmesi gereken inşaat en kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.    
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede altyapı sorununun çözümü için yaptığı girişimler nihayet sonuç verdi.

haberimizvar.net- Dünya Bankası finansmanı Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında 63 kilometre kanalizasyon şebeke hattı, 13 kilometre parsel bağlantı yolları olmak üzere 76 kilometre Kanalizasyon çalışması ve terfi istasyonu yapımı için ilk kazma vuruldu. İlçenin en büyük mahalleleri olan Yeniköy, Bahçeyaka, Altınkale ve Çıplaklı Mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebeke hattının yapımı aynı anda 3 farklı noktada başlarken, inşaat 18 ay sürecek.
Geçtiğimiz Mayıs ayında Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Başkan Yardımcısı Servet Özdemir, Fen İşleri Müdürü Durali Altun, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Deke, Yeniköy Mahalle Muhtarı Ali Karacin ile birikte ASAT Kanalizasyon Daire Başkanı Necdet Erol, ASAT Kanalizasyon Daire Şube Müdürü Bekir Kumbul ile bir araya gelerek kanalizasyon şebeke hattı yapılacak alanları önce harita üzerinden ardından da planlanan sahada inceleyerek çalışma için start  vermişti.
Başkan Genç’in uzun uğraşları sonunda ilçenin en büyük eksiklerinden olan altyapı sorununun çözümü için nihayet ilk kazma vuruldu. Yeniköy Mahallesi’nde iki farklı noktada başlayan Kanalizasyon şebeke hattı inşaatının en kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacağı; çalışmaların ilçe trafiğine ve vatandaşların kullanım alanlarını kısıtlamaması için gerekli tüm önlemlerin alındığı açıklandı.
Belediye hizmetleri sayesinde ilçenin kentin en planlı ve modern yaşanılabilir yeri haline geldiğini belirten Başkan Turgay Genç, “ASAT ile yaptığımız kanalizasyon şebeke hattı yapımı işbirliği nihayet startını verdi. Daha önce hem harita üzerinde hem de sahada konunun uzmanlarıyla yaptığımız incelemeler sonucunda artık kazma vurarak çalışmaya başlandı. Parsel bağlantılarıyla birlikte toplam 76 kilometre uzunluğunda ve 4 büyük mahallemizi kapsayan kanalizasyon şebeke hattı ve terfi istasyonu normalde 18 ay sürmesi gereken inşaat en kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.