Döşemealtı'nda itiraz reddedildi

SİYASET 02.04.2024 - 16:55, Güncelleme: 02.04.2024 - 17:12
 

Döşemealtı'nda itiraz reddedildi

Döşemealtı belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına yapılan itirazın İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiği, CHP adayı Menderes Dal'ın başkanlığının kesinleştiği bildiriliyor.

haberimizvar.net- CHP İlçe Seçim Kurulu'nun Ak Parti tarafından yapılan itirazı reddettiği bildiriliyor. Döşemealtı'nda 31 Mart Pazar günü yapılan belediye başkanlığı seçimini CHP adayı Menderes Dal, 20 bin 605 oy ve yüzde 43.77 ile kazanmış, Ak parti Adayı Bekir Kıvrım ise 20 bin 508 oy ve yüzde 43.57 ile ikinci olmuştu. Seçim sonuçlarına yapılan itiraz üzerine toplanan Döşemealtı İlçe Seçim Kurulu'nun 298 sayılı yasanın 112/3 maddesi uyarınca itirazın reddine karar verdiği bildiriliyor. Döşemealtı İlçe Seçim Kurulu'nun kararında şu ifadelere yer veriliyor: "İtirazlar incelenmiş, tutanak defterinde itiraz eden partinin veya herhangi bir partinin üyelerinin veya itiraza yetkili herhangi bir kişinin yazılı olarak veya sözlü olarak itirazının bulunduğuna dair herhangi bir karar görülmemiş, itiraz eden partinin itirazının afaki olup, delil olmadığı görülmekle, kurumumuzca Adalet ve Kalkınma Partili üyenin aksi görüşüne rağmen oy çokluğuyla 298 sayılı yasının 112/3 maddesi uyarınca reddine karar verilmiş ve karar tüm üyeler tarafından imza altına alınmıştır." Döşemealtı İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı reddetmesiyle CHP adayı Menderes Dal'ın Döşemealtı Belediye Başkanlığı kesinleşmiş oldu.
Döşemealtı belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına yapılan itirazın İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiği, CHP adayı Menderes Dal'ın başkanlığının kesinleştiği bildiriliyor.

haberimizvar.net- CHP İlçe Seçim Kurulu'nun Ak Parti tarafından yapılan itirazı reddettiği bildiriliyor. Döşemealtı'nda 31 Mart Pazar günü yapılan belediye başkanlığı seçimini CHP adayı Menderes Dal, 20 bin 605 oy ve yüzde 43.77 ile kazanmış, Ak parti Adayı Bekir Kıvrım ise 20 bin 508 oy ve yüzde 43.57 ile ikinci olmuştu. Seçim sonuçlarına yapılan itiraz üzerine toplanan Döşemealtı İlçe Seçim Kurulu'nun 298 sayılı yasanın 112/3 maddesi uyarınca itirazın reddine karar verdiği bildiriliyor.

Döşemealtı İlçe Seçim Kurulu'nun kararında şu ifadelere yer veriliyor: "İtirazlar incelenmiş, tutanak defterinde itiraz eden partinin veya herhangi bir partinin üyelerinin veya itiraza yetkili herhangi bir kişinin yazılı olarak veya sözlü olarak itirazının bulunduğuna dair herhangi bir karar görülmemiş, itiraz eden partinin itirazının afaki olup, delil olmadığı görülmekle, kurumumuzca Adalet ve Kalkınma Partili üyenin aksi görüşüne rağmen oy çokluğuyla 298 sayılı yasının 112/3 maddesi uyarınca reddine karar verilmiş ve karar tüm üyeler tarafından imza altına alınmıştır."

Döşemealtı İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı reddetmesiyle CHP adayı Menderes Dal'ın Döşemealtı Belediye Başkanlığı kesinleşmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.