Döşemealtı'ndan Türkiye'ye örnek proje

YEREL 26.12.2023 - 14:34, Güncelleme: 26.12.2023 - 14:34
 

Döşemealtı'ndan Türkiye'ye örnek proje

Başkan Turgay Genç, göreve geldikten sonra yaptırdığı anketlerde vatandaşlardan gelen talepler arasında ilk sıralarda yer alan Kreş ihtiyacı için hemen kolları sıvadı.

haberimizvar.net- Projesini kendisi çizen ve Avrupa standartlarının bile üzerinde eğitim vermeyi hedefleyen Ekolojik Kreş henüz ilk yılında 7 ülke ile ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği Projesi “Eco Farm Kindergartens” Ekolojik Çiftlik Kreşleri projesine seçildi. Elde ettiği başarı sayesinde Antalya’da tek Türkiye’de ise örnek proje olan Döşemealtı Ekolojik Kreş’inin başarıları sayısız ödülü beraberinde getirdi.  Klasik kreş eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla çocuklara drama, müzik, boyama ve İngilizce eğitimlerinin verilirken, günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlalarında çocuklar domates, biber, kabak, salatalık, marul gibi sebzeler yetiştirip toprağa dokunuyor. Kreşte ayrıca tavuk, horoz, eşek, tavuz kuşu, tavşan, ördek ve daha bir çok hayvanın bulunduğu mini hayvanat bahçesinde doğa ve hayvan sevgisini öğreniyor. Minikler sabah kahvaltıları için kendi besledikleri tavukların yumurtalarını büyük bir keyifle topluyor. Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Proje Yarışmasında “Üst Yapı Çalışmaları” kategorisinde birinci olan Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, yine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (ATSO) Kente Önem Katanlar (KÖK) ödüllerinin de sahibi oldu. Elde ettiği başarılarla adını tüm Türkiye’ye ve AB projesi sayesinde 7 farklı ülkeye duyuran Belediye kreşi üzerinde bulunan günel panelleri sayesinde kendi elektriğini üretiyor. Okulda ayrıca çocukların olası sorunlarının çözümünde destek olması amacıyla bir psikolog ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak için diyetisyen görev yapıyor. Çıplaklı Mahallesi'nde 3 bin 600 metrekare alan üzerine projelendirilen, kendi elektriğini kendisi üreten ve bu güne kadar 720 öğrenciyi ilk okula hazırlayan Ekolojik Kreş halktan yoğun talep görüyor. Hiçbir kar amacı gütmeyen ve bölgedeki kadınların çalışarak istihdama katkı sağlamaları, ev ekonomilerine destek olmaları için kurulan Ekolojik Kreş, 3 aylık yaz tatili döneminde ise yaz okulu olarak faaliyet gösteriyor. Miniklerin eğlenerek öğrendiği Kreş, hem çocuklar hem de aileleri tarafından tam not alıyor.
Başkan Turgay Genç, göreve geldikten sonra yaptırdığı anketlerde vatandaşlardan gelen talepler arasında ilk sıralarda yer alan Kreş ihtiyacı için hemen kolları sıvadı.

haberimizvar.net- Projesini kendisi çizen ve Avrupa standartlarının bile üzerinde eğitim vermeyi hedefleyen Ekolojik Kreş henüz ilk yılında 7 ülke ile ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği Projesi “Eco Farm Kindergartens” Ekolojik Çiftlik Kreşleri projesine seçildi. Elde ettiği başarı sayesinde Antalya’da tek Türkiye’de ise örnek proje olan Döşemealtı Ekolojik Kreş’inin başarıları sayısız ödülü beraberinde getirdi.

 Klasik kreş eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla çocuklara drama, müzik, boyama ve İngilizce eğitimlerinin verilirken, günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlalarında çocuklar domates, biber, kabak, salatalık, marul gibi sebzeler yetiştirip toprağa dokunuyor. Kreşte ayrıca tavuk, horoz, eşek, tavuz kuşu, tavşan, ördek ve daha bir çok hayvanın bulunduğu mini hayvanat bahçesinde doğa ve hayvan sevgisini öğreniyor. Minikler sabah kahvaltıları için kendi besledikleri tavukların yumurtalarını büyük bir keyifle topluyor.

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Proje Yarışmasında “Üst Yapı Çalışmaları” kategorisinde birinci olan Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş, yine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (ATSO) Kente Önem Katanlar (KÖK) ödüllerinin de sahibi oldu. Elde ettiği başarılarla adını tüm Türkiye’ye ve AB projesi sayesinde 7 farklı ülkeye duyuran Belediye kreşi üzerinde bulunan günel panelleri sayesinde kendi elektriğini üretiyor. Okulda ayrıca çocukların olası sorunlarının çözümünde destek olması amacıyla bir psikolog ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak için diyetisyen görev yapıyor.

Çıplaklı Mahallesi'nde 3 bin 600 metrekare alan üzerine projelendirilen, kendi elektriğini kendisi üreten ve bu güne kadar 720 öğrenciyi ilk okula hazırlayan Ekolojik Kreş halktan yoğun talep görüyor. Hiçbir kar amacı gütmeyen ve bölgedeki kadınların çalışarak istihdama katkı sağlamaları, ev ekonomilerine destek olmaları için kurulan Ekolojik Kreş, 3 aylık yaz tatili döneminde ise yaz okulu olarak faaliyet gösteriyor. Miniklerin eğlenerek öğrendiği Kreş, hem çocuklar hem de aileleri tarafından tam not alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.