'Dostluk Korosu'ndan Türk ezgileri

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.11.2023 - 15:12, Güncelleme: 28.11.2023 - 15:12
 

'Dostluk Korosu'ndan Türk ezgileri

Antalya'da yaşayan farklı ülkelerden yerleşik yabancıların Konyaaltı Belediyesi bünyesinde oluşturduğu 'Dostluk Korosu', Türkçe seslendirdikleri şarkılarla salonu çınlattı.

haberimizvar.net- Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ve Lider Kadınlar Platformu Başkanı Zera Vareldzhi'nin şefliğinde oluşturulan 'Dostluk Korosu'nda Türk, Rus, Tatar, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Özbek, Uygur, Polonya vatandaşları yer aldı. Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda gerçekleşen konsere ilçede yerleşik yaşayan yabancı müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu.  ŞARKILAR DOSTLUK İÇİN Dostluk Korosu'nun konseri ilk olarak zihinlerde yer etmiş  'Eski Dostlar' adlı şarkıyla başladı. Koro, 'Hatırla Sevgili', 'Benim Gönlüm Bir Kelebek', 'Bahar Geldi', 'Bekledim de Gelmedin', 'Gözlerin Aklımı Başımdan Aldı', 'Yollarda Aradım İzlerini', 'Nasıl Geçti Habersiz', 'Nazende Sevgilim', 'Samanyolu', 'Fikrimin İnce Gülü', 'Duydum ki Unutmuşsun', 'Ah Bu Şarkılar', 'Bana Ellerini Ver', 'Şimdi Uzaklardasın', 'Sarmaşık Güller', 'Güzel Antalya' ve 'Memleketim' adlı birbirinden neşeli şarkıları da seslendirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılara da yer verilen konser, 'Onuncu Yıl' ve 'İzmir Marşı'nın hep bir ağızdan seslendirilmesi ve Türk bayraklarının dalgalandırılmasıyla sona erdi.   PLAKET VE ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR İzleyenlere keyifli dakikalar yaşatan koro şefi Zera Vareldzhi, koro üyeleri ayakta alkışlandı. Koronun kurulmasına ve konserin organizasyonuna emeği geçenlere plaket ve çiçekle teşekkür edildi. Vareldzhi, koronun amacının Antalya'da yerleşik yabancılara Türk dilini, Türk tarihini ve kültürünü öğretmek, farklı kültürleri tanıtmak, birleştirmek ve kaynaştırmak olduğunu söyledi.
Antalya'da yaşayan farklı ülkelerden yerleşik yabancıların Konyaaltı Belediyesi bünyesinde oluşturduğu 'Dostluk Korosu', Türkçe seslendirdikleri şarkılarla salonu çınlattı.

haberimizvar.net- Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ve Lider Kadınlar Platformu Başkanı Zera Vareldzhi'nin şefliğinde oluşturulan 'Dostluk Korosu'nda Türk, Rus, Tatar, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Özbek, Uygur, Polonya vatandaşları yer aldı. Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda gerçekleşen konsere ilçede yerleşik yaşayan yabancı müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu. 

ŞARKILAR DOSTLUK İÇİN

Dostluk Korosu'nun konseri ilk olarak zihinlerde yer etmiş  'Eski Dostlar' adlı şarkıyla başladı. Koro, 'Hatırla Sevgili', 'Benim Gönlüm Bir Kelebek', 'Bahar Geldi', 'Bekledim de Gelmedin', 'Gözlerin Aklımı Başımdan Aldı', 'Yollarda Aradım İzlerini', 'Nasıl Geçti Habersiz', 'Nazende Sevgilim', 'Samanyolu', 'Fikrimin İnce Gülü', 'Duydum ki Unutmuşsun', 'Ah Bu Şarkılar', 'Bana Ellerini Ver', 'Şimdi Uzaklardasın', 'Sarmaşık Güller', 'Güzel Antalya' ve 'Memleketim' adlı birbirinden neşeli şarkıları da seslendirdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılara da yer verilen konser, 'Onuncu Yıl' ve 'İzmir Marşı'nın hep bir ağızdan seslendirilmesi ve Türk bayraklarının dalgalandırılmasıyla sona erdi.  

PLAKET VE ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR

İzleyenlere keyifli dakikalar yaşatan koro şefi Zera Vareldzhi, koro üyeleri ayakta alkışlandı. Koronun kurulmasına ve konserin organizasyonuna emeği geçenlere plaket ve çiçekle teşekkür edildi. Vareldzhi, koronun amacının Antalya'da yerleşik yabancılara Türk dilini, Türk tarihini ve kültürünü öğretmek, farklı kültürleri tanıtmak, birleştirmek ve kaynaştırmak olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.