Döviz kuru arttıkça öğretmen fakirleşiyor

EKONOMİ 01.10.2020 - 18:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Döviz kuru arttıkça öğretmen fakirleşiyor

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel başkanı Mehmet Balık, döviz kurlarındaki artisan tüm ücretli çalışanları olduğu gibi öğretmenleri de ciddi ölçüde etkilediğini söyledi. Balık, “Berat Albayrak ‘Kur beni hiç ilgilendirmiyor’ dedikçe öğretmen daha da fakirleşiyor” dedi.

haberimizvar.net Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomiyle ilgili açıklamalarını eleştiren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, ülke genelinde tüm ücretli çalışanlar gibi öğretmenlerin de kur artışından ve bu artışın yarattığı gelir kaybından etkilendiğini ifade etti. 1 0cak 2020 tarihi ile 29 Eylül 2020 tarihleri arasında yaşanan olağanüstü kur artışı nedeniyle öğretmenlerin en az 193 Dolar ve 196 Euro kaybettiğini vurgulayan Balık, “Yani bir başka deyişle öğretmenlerimiz Avrupa ve Amerika’daki bir öğretmene göre 196 Euro ve 193 Dolar fakirleşmiştir” dedi. MAAŞLAR AVRUPA’DAN KAT KAT DÜŞÜK OECD 2019 verilerine göre Almanya’da ilköğretimde çalışan bir öğretmenin maaşının aylık ortalama 5000 Euro, Fransa’da ise 3250 Euro seviyesinde olduğuna dikkat çeken Balık, “Dün yeni ekonomik program açıklandığında Euro’nun 9,13 TL seviyesinde olduğunu düşündüğümüzde, dün Almanya’da çalışan bir öğretmenin maaşı TL karşılığında aylık 45000 TL ve Fransa’da çalışan bir öğretmenin maaşının da TL 29 bin 250 TL olduğu gözlemlenmektedir. Yani artan döviz kurları neticesinde Almanya’da bir öğretmen aylık olarak ülkemizde ki bir öğretmene göre ortalama 9 kat, Fransa’daki bir öğretmen ise aylık olarak ülkemizde ki bir öğretmenden 5,8 kat daha fazla maaş almaktadır” diye konuştu. 
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel başkanı Mehmet Balık, döviz kurlarındaki artisan tüm ücretli çalışanları olduğu gibi öğretmenleri de ciddi ölçüde etkilediğini söyledi. Balık, “Berat Albayrak ‘Kur beni hiç ilgilendirmiyor’ dedikçe öğretmen daha da fakirleşiyor” dedi.

haberimizvar.net Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomiyle ilgili açıklamalarını eleştiren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, ülke genelinde tüm ücretli çalışanlar gibi öğretmenlerin de kur artışından ve bu artışın yarattığı gelir kaybından etkilendiğini ifade etti. 1 0cak 2020 tarihi ile 29 Eylül 2020 tarihleri arasında yaşanan olağanüstü kur artışı nedeniyle öğretmenlerin en az 193 Dolar ve 196 Euro kaybettiğini vurgulayan Balık, “Yani bir başka deyişle öğretmenlerimiz Avrupa ve Amerika’daki bir öğretmene göre 196 Euro ve 193 Dolar fakirleşmiştir” dedi.

MAAŞLAR AVRUPA’DAN KAT KAT DÜŞÜK
OECD 2019 verilerine göre Almanya’da ilköğretimde çalışan bir öğretmenin maaşının aylık ortalama 5000 Euro, Fransa’da ise 3250 Euro seviyesinde olduğuna dikkat çeken Balık, “Dün yeni ekonomik program açıklandığında Euro’nun 9,13 TL seviyesinde olduğunu düşündüğümüzde, dün Almanya’da çalışan bir öğretmenin maaşı TL karşılığında aylık 45000 TL ve Fransa’da çalışan bir öğretmenin maaşının da TL 29 bin 250 TL olduğu gözlemlenmektedir. Yani artan döviz kurları neticesinde Almanya’da bir öğretmen aylık olarak ülkemizde ki bir öğretmene göre ortalama 9 kat, Fransa’daki bir öğretmen ise aylık olarak ülkemizde ki bir öğretmenden 5,8 kat daha fazla maaş almaktadır” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.