Döviz kuru yerinde durmuyor

GÜNDEM 13.05.2021 - 12:44, Güncelleme: 13.05.2021 - 12:44
 

Döviz kuru yerinde durmuyor

Dünya’da günlerdir konuşulan ABD Nisan ayı enflasyon rakamı açıklandı. ABD'de Nisan ayı enflasyonu 2008 yılından bu yana en yüksek seviyede çıktı. Beklentilerin çok üstünde yer alan yüzde 4.2’lik yükseliş altın ve endekslere ise satış getirdi.

 Facebook'ta phaberimizvar.net- Dow Jones analistlerinin yaptığı ankette ekonomistler yüzde 3.6′lık bir artış bekliyordu. haberimizvar.net- Nisan ayı enflasyonunun yüksek çıkması Altin ve endekslere satis getirdi. ABD 10 yıllık tahvilleri ise 1.68'den işlem görüyor. DOLAR YENİDEN YÜKSELİYOR Diğer yandan ABD'de enflasyonun yüksek gelmesi Türk lirasının değer kaybetmesine neden oldu. ABD 10 yıllıklarının faizinin 1.68'e yükselmesi Asya piyasalarında doların 8.440 TL'ye kadar yükselerek işlem görmesine neden oldu. Analistler, enflasyonist baskıların, başta ABD'de olmak üzere merkez bankalarının sıkılaştırma adımlarını tahminlerden erken atabileceği beklentilerini artırması ile tahvil ve döviz kurları piyasasında oynaklığın yükseldiğini söyledi.   Bugün ABD'nin enflasyon verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını aktaran analistler, Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin takip edileceğini ifade etti. ABD'de TÜFE'nin, nisanda yıllık yüzde 3,6 ile Eylül 2011'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıkacağı tahmin ediliyor.  
Dünya’da günlerdir konuşulan ABD Nisan ayı enflasyon rakamı açıklandı. ABD'de Nisan ayı enflasyonu 2008 yılından bu yana en yüksek seviyede çıktı. Beklentilerin çok üstünde yer alan yüzde 4.2’lik yükseliş altın ve endekslere ise satış getirdi.

 Facebook'ta phaberimizvar.net- Dow Jones analistlerinin yaptığı ankette ekonomistler yüzde 3.6′lık bir artış bekliyordu.

haberimizvar.net- Nisan ayı enflasyonunun yüksek çıkması Altin ve endekslere satis getirdi. ABD 10 yıllık tahvilleri ise 1.68'den işlem görüyor.

DOLAR YENİDEN YÜKSELİYOR

Diğer yandan ABD'de enflasyonun yüksek gelmesi Türk lirasının değer kaybetmesine neden oldu. ABD 10 yıllıklarının faizinin 1.68'e yükselmesi Asya piyasalarında doların 8.440 TL'ye kadar yükselerek işlem görmesine neden oldu.

Analistler, enflasyonist baskıların, başta ABD'de olmak üzere merkez bankalarının sıkılaştırma adımlarını tahminlerden erken atabileceği beklentilerini artırması ile tahvil ve döviz kurları piyasasında oynaklığın yükseldiğini söyledi.

 

Bugün ABD'nin enflasyon verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını aktaran analistler, Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin takip edileceğini ifade etti.

ABD'de TÜFE'nin, nisanda yıllık yüzde 3,6 ile Eylül 2011'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıkacağı tahmin ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.