Down Sendrom Basketbol Milli Takımı dünya 2'ncisi oldu

SPOR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.03.2024 - 18:12, Güncelleme: 24.03.2024 - 18:12
 

Down Sendrom Basketbol Milli Takımı dünya 2'ncisi oldu

Antalya'da devam eden 2. Down Sendrom Dünya Spor Oyunları'nda (Trisome Oyunları) basketbolda finale kalan Down Sendrom Basketbol Milli Takımı, İtalya'ya 18-17 yenilerek, dünya 2'ncisi oldu.

haberimizvar.net- Bu yıl 20-26 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenen ve Antalya'nın ev sahipliği yaptığı Down Sendrom Dünya Spor Oyunları'nda Down Sendrom Basketbol Milli Takımı, finalde İtalya ile karşı karşıya geldi. Gazi Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu'nda İtalya ile Türkiye basketbol takımımı serbest bırakan ilk periyodu, 5-3 Türkiye avantajı ile sona ererken, ilk yarıyı 9-7 İtalya birincilikle tamamladı. Üçüncü periyoda da iyi başlayan İtalya milli takımı, final periyoduna 12-10 üstün girdi. Mücadelenin son periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Down Sendrom Basketbol Milli Takımı, yakaladığı şansları değerlendiremeyince karşılaşmayı 18-17 mağlup etti ve dünya ikincisi oldu. OYUNCULAR BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI Şampiyon olan İtalya Down Sendrom Basketbol Milli Takımı ve ben, büyük bir sevinç yaşadık. Türkiye Down Sendrom Basketbol Milli Takımı oyuncuları ise büyük üzüntü yaşadı. Bazı oyuncuların teknik heyet ve Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın teselli yaptı. Ardından takımlara kupaları ve madalyaları takdim edildi. 'BU ÇOCUKLAR DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAKLAR' Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Bu bir spor tabii ki, sayı olarak İtalya şampiyonu olmuş olabilir ama Türkiye olarak çok güzel oyun oynadı. Bazen şanssız anlarımız oldu ve şekillendirildi alamadık. Burada kardeşlik kazandı. Yeni kurulan bir takım. Yeni kurulan bir takım finali oynaması büyük bir başarı. Teknik heyet ve sporcularımızın gözlerinden kopuyorum. Çok güzel bir mücadele oldu. Tüm dallarda Türkiye milli takımları hep zirveye oynadı. İnşallah bundan sonra bu çocukların dünya şampiyonu olacaklar" dedi.
Antalya'da devam eden 2. Down Sendrom Dünya Spor Oyunları'nda (Trisome Oyunları) basketbolda finale kalan Down Sendrom Basketbol Milli Takımı, İtalya'ya 18-17 yenilerek, dünya 2'ncisi oldu.

haberimizvar.net- Bu yıl 20-26 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenen ve Antalya'nın ev sahipliği yaptığı Down Sendrom Dünya Spor Oyunları'nda Down Sendrom Basketbol Milli Takımı, finalde İtalya ile karşı karşıya geldi. Gazi Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu'nda İtalya ile Türkiye basketbol takımımı serbest bırakan ilk periyodu, 5-3 Türkiye avantajı ile sona ererken, ilk yarıyı 9-7 İtalya birincilikle tamamladı. Üçüncü periyoda da iyi başlayan İtalya milli takımı, final periyoduna 12-10 üstün girdi. Mücadelenin son periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Down Sendrom Basketbol Milli Takımı, yakaladığı şansları değerlendiremeyince karşılaşmayı 18-17 mağlup etti ve dünya ikincisi oldu.

OYUNCULAR BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Şampiyon olan İtalya Down Sendrom Basketbol Milli Takımı ve ben, büyük bir sevinç yaşadık. Türkiye Down Sendrom Basketbol Milli Takımı oyuncuları ise büyük üzüntü yaşadı. Bazı oyuncuların teknik heyet ve Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın teselli yaptı. Ardından takımlara kupaları ve madalyaları takdim edildi.

'BU ÇOCUKLAR DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAKLAR'

Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Bu bir spor tabii ki, sayı olarak İtalya şampiyonu olmuş olabilir ama Türkiye olarak çok güzel oyun oynadı. Bazen şanssız anlarımız oldu ve şekillendirildi alamadık. Burada kardeşlik kazandı. Yeni kurulan bir takım. Yeni kurulan bir takım finali oynaması büyük bir başarı. Teknik heyet ve sporcularımızın gözlerinden kopuyorum. Çok güzel bir mücadele oldu. Tüm dallarda Türkiye milli takımları hep zirveye oynadı. İnşallah bundan sonra bu çocukların dünya şampiyonu olacaklar" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.