DP’nin kumpasla işi olmaz

GÜNDEM 27.04.2020 - 16:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

DP’nin kumpasla işi olmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kurulmaya çalışılan kumpasla ilgili açıklama yapan DP Antalya İl Başkanı Kartal, “Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele dışında hiçbir yola başvurmadık, başvuranları da onaylamayız” dedi.

haberimizvar.net-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı Mersin’de Demokrat Parti (DP) üyesi oldukları ileri sürülen şahıslar tarafından yapılan kumpas iddialarıyla ilgili açıklama yapan DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, “Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele usullerinin dışında hiçbir yola başvurmadık. Başvurmayız ve başvuranları da onamayız” dedi.   ‘BEYANLAR HAKSIZ VE MESNETSİZ’ Bahsi geçen kişinin partinin kurumsal hiyerarşisi içerisinde herhangi bir görevi olmadığı ifade eden Kartal, “Mersin ili Erdemli ilçesinde basına ve Adliye’ye intikal eden ‘İmamoğlu’na kumpas’ iddiaları ile ilgili kurumsal kişiliğimize haksız, mesnetsiz illiyet bağı oluşturma gayret ve beyanlarını esefle takip etmekteyiz. Öncelikle Demokrat Parti olarak 2019 Yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde hiçbir siyasi parti ile ittifakımız olmamıştır” açıklaması yaptı.   ‘ŞAHSIN PARTİMİZDE GÖREVİ YOK’ Kartal, “Bahsi geçen E. T. adlı kişi, geçmiş yerel seçim döneminde kısa bir süre ilçe başkanlığımızı yapmış ve ne bu iddialar ortaya çıktığında, ne de bugün partimizin kurumsal hiyerarşisi içerisinde bir görevi bulunmamaktadır. Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele usullerinin dışında hiçbir yola başvurmadık, başvurmayız ve başvuranları da onamayız bilakis şiddetle kınarız” ifadelerini kullandı. DP Antalya İl Başkanı Kartal, “Yanlış ve haksız kanı oluşturma gayretlerine karşı hem Mersin İl Başkanlığımız, hem de Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanlığımız gerekli tahkikat, takibatı yapmış ve kamuoyunu bilgilendirmiştir” diye konuştu. 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kurulmaya çalışılan kumpasla ilgili açıklama yapan DP Antalya İl Başkanı Kartal, “Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele dışında hiçbir yola başvurmadık, başvuranları da onaylamayız” dedi.

haberimizvar.net-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı Mersin’de Demokrat Parti (DP) üyesi oldukları ileri sürülen şahıslar tarafından yapılan kumpas iddialarıyla ilgili açıklama yapan DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, “Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele usullerinin dışında hiçbir yola başvurmadık. Başvurmayız ve başvuranları da onamayız” dedi.

 

‘BEYANLAR HAKSIZ VE MESNETSİZ’

Bahsi geçen kişinin partinin kurumsal hiyerarşisi içerisinde herhangi bir görevi olmadığı ifade eden Kartal, “Mersin ili Erdemli ilçesinde basına ve Adliye’ye intikal eden ‘İmamoğlu’na kumpas’ iddiaları ile ilgili kurumsal kişiliğimize haksız, mesnetsiz illiyet bağı oluşturma gayret ve beyanlarını esefle takip etmekteyiz. Öncelikle Demokrat Parti olarak 2019 Yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde hiçbir siyasi parti ile ittifakımız olmamıştır” açıklaması yaptı.

 

‘ŞAHSIN PARTİMİZDE GÖREVİ YOK’

Kartal, “Bahsi geçen E. T. adlı kişi, geçmiş yerel seçim döneminde kısa bir süre ilçe başkanlığımızı yapmış ve ne bu iddialar ortaya çıktığında, ne de bugün partimizin kurumsal hiyerarşisi içerisinde bir görevi bulunmamaktadır. Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele usullerinin dışında hiçbir yola başvurmadık, başvurmayız ve başvuranları da onamayız bilakis şiddetle kınarız” ifadelerini kullandı. DP Antalya İl Başkanı Kartal, “Yanlış ve haksız kanı oluşturma gayretlerine karşı hem Mersin İl Başkanlığımız, hem de Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanlığımız gerekli tahkikat, takibatı yapmış ve kamuoyunu bilgilendirmiştir” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.