DTO'dan, su sporları kazalarına karşı önlem planı

SPOR 25.09.2019 - 15:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

DTO'dan, su sporları kazalarına karşı önlem planı

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Konyaaltı sahilinde iki turistin düşerek birinin yaşamını yitirdiği parasailing (deniz paraşütü) kazası gibi kazaların olmadan engellenmesine yönelik yapılması gerekenleri anlattı

haberimizvar.net DTO Antalya Şubesi 19. Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye'de bulunan su sporu işletmelerinin yüzde 40'ının Antalya bölgesinde olduğunu ve güzel bir sezon geçirdiklerini belirtti. Geçen hafta Konyaaltı Sahili’nde can kaybıyla sonuçlanan parasailing kazasıyla ilgili açıklamada bulunan Çetin, kazanın yaşandığı teknenin sahibi şirketin DTO üyesi olmadığına dikkat çekti. ÖNEMLİ OLAN DENETİM YAPMAK 2009 yılında yayımlanmış olan deniz turizmi, turizm amaçlı sportif faaliyet yönetmeliği uygulamalarının yerinde olduğunu, ancak son yıllarda uygulamada sekteye uğradığını aktaran Çetin, şöyle konuştu: “DTO, özellikle her yıl teknolojiye bağlı değişiklik gösteren 'parasailing' ve diğer su sporları aktivitelerinde üyeleriyle birlikte dünyayı takip etmekte en iyi hizmeti, en iyi malzemeyi kullanmaktadır. Ancak özellikle her sene belirli periyotlarla düzenli olarak toplanması gereken odamızın da temsilcisiyle üye olduğu ilçe turizm sportif kurullarının ve turizm amaçlı sportif faaliyet kurullarının düzenli olarak toplantılarını yapmasının son derece önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik, DTO gibi sınırlı sayıda üyesi olan bu komisyonların, mülki amirlerimiz, kaymakamlarımız tarafından düzenli olarak toplanmaları, bilgi alışverişinde bulunmaları ve belge verirken de mutlaka DTO üyeliği şartı aramaları, belge verilecek kişinin deniz ticaret üyesi olup olmadığını da mutlaka tespit etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bu kurulların görevi sadece belge vermek değil, denetim yapmak." SON 4 YILDA 250 BİNİN ÜZERİNDE UÇUŞ Gerekli denetlemelerin düzgün yapılmaması durumunda istenmeyen kazalar meydana gelebildiğini dile getiren Ahmet Çetin, “Son yaşadığımız üzücü olayda kazanın meydana geldiği tekne sahibi kaptan, tecrübeli bir kaptan. Ancak yine de ani hava şartları değişikliklerine karşı çok dikkatli olması lazımdı. Bunun içinde biz üyelerimizle ani hava değişikliklerinin duyurulması, iletişim ağlarının kurulması ve kooperatifler, dernekler kanalıyla elimizden gelen duyuruları yapıyoruz. Şunu da söylemekte yarar var. Antalya'da 4 yılda 250 bin paraşütün uçurulduğunu tahmin ediyoruz. 250 bin hava uçuşunda son dönem yaşadığımız sadece 1 ölümlü kaza meydana geldi. Kimsenin can kaybı değil, ayak tırnağının dahi kırılmasını istemeyiz" diye konuştu.
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Konyaaltı sahilinde iki turistin düşerek birinin yaşamını yitirdiği parasailing (deniz paraşütü) kazası gibi kazaların olmadan engellenmesine yönelik yapılması gerekenleri anlattı

haberimizvar.net DTO Antalya Şubesi 19. Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye'de bulunan su sporu işletmelerinin yüzde 40'ının Antalya bölgesinde olduğunu ve güzel bir sezon geçirdiklerini belirtti. Geçen hafta Konyaaltı Sahili’nde can kaybıyla sonuçlanan parasailing kazasıyla ilgili açıklamada bulunan Çetin, kazanın yaşandığı teknenin sahibi şirketin DTO üyesi olmadığına dikkat çekti.

ÖNEMLİ OLAN DENETİM YAPMAK

2009 yılında yayımlanmış olan deniz turizmi, turizm amaçlı sportif faaliyet yönetmeliği uygulamalarının yerinde olduğunu, ancak son yıllarda uygulamada sekteye uğradığını aktaran Çetin, şöyle konuştu: “DTO, özellikle her yıl teknolojiye bağlı değişiklik gösteren 'parasailing' ve diğer su sporları aktivitelerinde üyeleriyle birlikte dünyayı takip etmekte en iyi hizmeti, en iyi malzemeyi kullanmaktadır. Ancak özellikle her sene belirli periyotlarla düzenli olarak toplanması gereken odamızın da temsilcisiyle üye olduğu ilçe turizm sportif kurullarının ve turizm amaçlı sportif faaliyet kurullarının düzenli olarak toplantılarını yapmasının son derece önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik, DTO gibi sınırlı sayıda üyesi olan bu komisyonların, mülki amirlerimiz, kaymakamlarımız tarafından düzenli olarak toplanmaları, bilgi alışverişinde bulunmaları ve belge verirken de mutlaka DTO üyeliği şartı aramaları, belge verilecek kişinin deniz ticaret üyesi olup olmadığını da mutlaka tespit etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bu kurulların görevi sadece belge vermek değil, denetim yapmak."

SON 4 YILDA 250 BİNİN ÜZERİNDE UÇUŞ

Gerekli denetlemelerin düzgün yapılmaması durumunda istenmeyen kazalar meydana gelebildiğini dile getiren Ahmet Çetin, “Son yaşadığımız üzücü olayda kazanın meydana geldiği tekne sahibi kaptan, tecrübeli bir kaptan. Ancak yine de ani hava şartları değişikliklerine karşı çok dikkatli olması lazımdı. Bunun içinde biz üyelerimizle ani hava değişikliklerinin duyurulması, iletişim ağlarının kurulması ve kooperatifler, dernekler kanalıyla elimizden gelen duyuruları yapıyoruz. Şunu da söylemekte yarar var. Antalya'da 4 yılda 250 bin paraşütün uçurulduğunu tahmin ediyoruz. 250 bin hava uçuşunda son dönem yaşadığımız sadece 1 ölümlü kaza meydana geldi. Kimsenin can kaybı değil, ayak tırnağının dahi kırılmasını istemeyiz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.