Durmak yok, gaza devam

SİYASET 04.06.2021 - 22:13, Güncelleme: 04.06.2021 - 22:13
 

Durmak yok, gaza devam

Filyos Limanı temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı” dedi.

haberimizvar.net Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta katıldığı Uzun Mehmet Camisi açılışının ardından Filyos Limanı ve Doğal Gaz İşletme Tesisleri temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.   SONDAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR   Bölgede arama ve sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Amasra-1 kuyusunun çevresindeki yeni arama ve sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yeni müjdeli haberleri bekliyoruz. Milletimize söz verdiğimiz gibi Karadeniz gazını 2023’te kullanıma sunmak için arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Filyos’taki tesisi de hızla tamamlayarak hem denizde hem karada bu işi bir an önce bitirmekte kararlıyız”.   EN BÜYÜK AÇIK KALEMİ ENERJİ   “Türkiye’yi en büyük cari açık kalemi olan enerji ithalatından kurtararak kalkınma hamlemizi hızlandırmak en büyük hedefimizdir. Denizdeki doğal gazı karaya üç etapta çıkarmayı planlıyoruz. Birinci aşama deniz tabanında kurulacak doğal gaz üretim sistemleridir. İkinci aşama karada doğal gazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesistir. Üçüncü aşama ise denizdeki sistemle karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır”.   LİMAN ABDÜLHAMİT’E BAĞLANDI   “Tarihi bir ana şahitlik etmek üzere Filyos’tayız. Zira bu eserin mazisi 150 yıl, ta Sultan Abdülhamit’e dayanıyor. Filyos Limanı nihayet hayata geçti. Burası 13 gemiyi aynı anda alabilecek durumda. Türkiye’nin en büyük limanı konumunda. Limanın altyapısı kamu kaynaklarıyla tamamlanırken, üstyapısı yap-işlet-devret ile tamamlandı. Filyos Limanı’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Filyos Limanı aslında Filyos Vadisi projesinin parçasıdır”. 
Filyos Limanı temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı” dedi.

haberimizvar.net

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta katıldığı Uzun Mehmet Camisi açılışının ardından Filyos Limanı ve Doğal Gaz İşletme Tesisleri temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

SONDAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Bölgede arama ve sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Amasra-1 kuyusunun çevresindeki yeni arama ve sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yeni müjdeli haberleri bekliyoruz. Milletimize söz verdiğimiz gibi Karadeniz gazını 2023’te kullanıma sunmak için arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Filyos’taki tesisi de hızla tamamlayarak hem denizde hem karada bu işi bir an önce bitirmekte kararlıyız”.

 

EN BÜYÜK AÇIK KALEMİ ENERJİ

 

“Türkiye’yi en büyük cari açık kalemi olan enerji ithalatından kurtararak kalkınma hamlemizi hızlandırmak en büyük hedefimizdir. Denizdeki doğal gazı karaya üç etapta çıkarmayı planlıyoruz. Birinci aşama deniz tabanında kurulacak doğal gaz üretim sistemleridir. İkinci aşama karada doğal gazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesistir. Üçüncü aşama ise denizdeki sistemle karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır”.

 

LİMAN ABDÜLHAMİT’E BAĞLANDI

 

“Tarihi bir ana şahitlik etmek üzere Filyos’tayız. Zira bu eserin mazisi 150 yıl, ta Sultan Abdülhamit’e dayanıyor. Filyos Limanı nihayet hayata geçti. Burası 13 gemiyi aynı anda alabilecek durumda. Türkiye’nin en büyük limanı konumunda. Limanın altyapısı kamu kaynaklarıyla tamamlanırken, üstyapısı yap-işlet-devret ile tamamlandı. Filyos Limanı’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Filyos Limanı aslında Filyos Vadisi projesinin parçasıdır”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.