Ege Denizi'nde peş peşe depremler

EKONOMİ 01.02.2021 - 09:42, Güncelleme: 01.02.2021 - 09:42
 

Ege Denizi'nde peş peşe depremler

İzmir'de saat 08.00 ile 09.00 arasında depremler meydana geldi. Saat 08.03'te meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 5,2 olan 3 deprem daha meydana geldi.

haberimizvar.net- AFAD tarafından yapılan açıklamada Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Kandilli Rasathanesi'nden gelen bilgiye göre ise saat 08.47'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.   KARABURUN'DA BİR DEPREM DAHA YAŞANDI AFAD, Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 09:00'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığını duyurdu. Açıklamada, "Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi." denildi. Karaburun ilçesi başta olmak üzere, İzmir'in birçok ilçe ve köyünden hissedilen deprem nedeniyle sabah saatlerinde kısa süreli bir panik yaşandı. Depreme yakın yerleşim yerlerinde yaşayan yurttaşlar, sarsıntı nedeni ile tedirginliğe kapılırken herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı aktarıldı. Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre saat 08.03'te de 4,1 büyüklüğünde ve 24,46 kilometre derinlikte bir deprem daha gerçekleşti. TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yaptı. Soyer, "Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.  
İzmir'de saat 08.00 ile 09.00 arasında depremler meydana geldi. Saat 08.03'te meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 5,2 olan 3 deprem daha meydana geldi.

haberimizvar.net-  AFAD tarafından yapılan açıklamada Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Kandilli Rasathanesi'nden gelen bilgiye göre ise saat 08.47'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.

 

KARABURUN'DA BİR DEPREM DAHA YAŞANDI

AFAD, Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 09:00'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığını duyurdu. Açıklamada, "Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi." denildi.

Karaburun ilçesi başta olmak üzere, İzmir'in birçok ilçe ve köyünden hissedilen deprem nedeniyle sabah saatlerinde kısa süreli bir panik yaşandı. Depreme yakın yerleşim yerlerinde yaşayan yurttaşlar, sarsıntı nedeni ile tedirginliğe kapılırken herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre saat 08.03'te de 4,1 büyüklüğünde ve 24,46 kilometre derinlikte bir deprem daha gerçekleşti.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yaptı. Soyer, "Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.