Eğitim-İş 16 yaşında

GÜNDEM 17.10.2021 - 15:03, Güncelleme: 17.10.2021 - 15:03
 

Eğitim-İş 16 yaşında

Eğitim İş Antalya Şubesi, sendikanın kuruluşunun 16. Yıldönümünü kutladı. Şube Başkanı Sadık Acar, “Mücadelemize Atatürk yolunda devam edeceğiz” dedi

haberimizvar.net- Eğitim İş sendikasının 16. Kuruluş yıldönümü Tahılpazarı mahallesindeki sendika binasında kutlandı. Kutlamaya CHP Antalya milletvekilleri Aydın Özer, Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir,  Modern Zamanlar Sanat Derneği Başkanı Necla İnci Bayrak, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ve üyeler katıldı.  PARASIZ VE KARMA EĞİTİM Eğitim İş’in onurlu bir mücadele için yola çıktığını söyleyen Şube Başkanı Sadık Acar, “Eğitimde gericiliğe, bölücülüğe ve ırkçılığa hayır diyerek çıktığımız bu yolda çizgimizde en ufak bir sapma yaşamadan laik, çağdaş, bilimsel, parasız ve karma eğitimi savunmaya devam ettik, bundan sonrasında da aynı şekilde devam edeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet kazanımlarını benimsemiş eğitim ve bilim emekçileri olarak inandığımız değerleri, doğru bildiklerimizi korkusuzca söylemeye devam edeceğiz” dedi.  KRONİKLEŞMİŞ SORUNLAR Konuşmasında eğitimdeki gericileşmeye vurgu yapan Acar, “Eğitim-öğretimin bugün getirildiği hale bakarsak sendikamızın ne kadar haklı bir mücadeleye giriştiğini de net bir şekilde görebiliriz. Eğitim kurumlarımızda deyim yerindeyse cirit atan cemaat ve tarikatları gördükçe bilimsel eğitime ne kadar ihtiyacımız olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır. Özel okul sayılarının katlanmasıyla da artık sadece parası ve imkanı olanların kaliteli bir eğitim alması gibi bir gerçekle yüz yüzeyiz. Eğitim ve bilim emekçilerinin durumları ise hem maddi hem de manevi anlamda içler acısıdır. Yıllardır her ortamda ifade ettiğimiz, kronikleşmiş sorunların bırakın çözülmesini bu konularda adım bile atılmamıştır” diye konuştu.  
Eğitim İş Antalya Şubesi, sendikanın kuruluşunun 16. Yıldönümünü kutladı. Şube Başkanı Sadık Acar, “Mücadelemize Atatürk yolunda devam edeceğiz” dedi

haberimizvar.net- Eğitim İş sendikasının 16. Kuruluş yıldönümü Tahılpazarı mahallesindeki sendika binasında kutlandı. Kutlamaya CHP Antalya milletvekilleri Aydın Özer, Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir,  Modern Zamanlar Sanat Derneği Başkanı Necla İnci Bayrak, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ve üyeler katıldı. 

PARASIZ VE KARMA EĞİTİM
Eğitim İş’in onurlu bir mücadele için yola çıktığını söyleyen Şube Başkanı Sadık Acar, “Eğitimde gericiliğe, bölücülüğe ve ırkçılığa hayır diyerek çıktığımız bu yolda çizgimizde en ufak bir sapma yaşamadan laik, çağdaş, bilimsel, parasız ve karma eğitimi savunmaya devam ettik, bundan sonrasında da aynı şekilde devam edeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet kazanımlarını benimsemiş eğitim ve bilim emekçileri olarak inandığımız değerleri, doğru bildiklerimizi korkusuzca söylemeye devam edeceğiz” dedi. 

KRONİKLEŞMİŞ SORUNLAR
Konuşmasında eğitimdeki gericileşmeye vurgu yapan Acar, “Eğitim-öğretimin bugün getirildiği hale bakarsak sendikamızın ne kadar haklı bir mücadeleye giriştiğini de net bir şekilde görebiliriz. Eğitim kurumlarımızda deyim yerindeyse cirit atan cemaat ve tarikatları gördükçe bilimsel eğitime ne kadar ihtiyacımız olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır. Özel okul sayılarının katlanmasıyla da artık sadece parası ve imkanı olanların kaliteli bir eğitim alması gibi bir gerçekle yüz yüzeyiz. Eğitim ve bilim emekçilerinin durumları ise hem maddi hem de manevi anlamda içler acısıdır. Yıllardır her ortamda ifade ettiğimiz, kronikleşmiş sorunların bırakın çözülmesini bu konularda adım bile atılmamıştır” diye konuştu.  



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.