Eğitim-Sen'den 'Türk Aile Tarihi' dersine itiraz

YEREL 11.12.2023 - 11:36, Güncelleme: 11.12.2023 - 11:41
 

Eğitim-Sen'den 'Türk Aile Tarihi' dersine itiraz

Eğitim-Sen'den Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına eklenen 'Türk Aile Tarihi' dersine itiraz var. Eğitim-Sen Antalya Kadın Meclisi Şube Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, Türk Aile Tarihi dersinin kadın hakları açısından risk taşıdığını vurgulayarak, "Bu ders ile birlikte Türkiye şeriata yaklaşmıştır ama karanlığı kadınlar aydınlatacaktır" dedi..

haberimizvar.net-ANTALYA Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, Eğitim-Sen Antalya Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada, bu yeni dersin Türkiye’yi şeriata yaklaştırabileceği endişesi dile getirildi.  Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Antalya Kadın Meclisi Şube Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, Türk Aile Tarihi dersinin kadın hakları açısından risk taşıdığını ifade etti. Yeni eklenen dersin öğrencilere yeterince eleştirel düşünce kazandırmayacağını ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda olumsuz etkiler yaratabileceğini ifade edildiği Yavuz, “Bu ders ile birlikte Türkiye şeriata yaklaşmıştır ama karanlığı kadınlar aydınlatacaktır” dedi. CİNSİYET ROLLERİ Yavuz sözlerine, “Kadın bakanlığını kaldıran, yerine kadını sadece aile içinde ve burada tanımlanmış cinsiyet rolleriyle konumlandıran, kadın örgütlerini KHK’lar ile kapatan, toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm politika belgelerinden çıkarıp yerine fıtrata bağladıkları eşitsizlikleri temel alan çarpık bir adalet kavramı getiren AKP iktidarı, kadının esamesinin okunmadığı aile politikalarını eğitim sistemi aracılığıyla toplumun kılcal damarlarına kadar yerleştirmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı kamusal sorumluluğunu, taşeron bellediği tarikat ve cemaatlere veriyor. Bu dinselleştirme politikaları, doğal kabul ettikleri toplumsal cinsiyet rollerinin, cinsiyet rejiminin inşası için seferber ediliyor” dedi
Eğitim-Sen'den Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına eklenen 'Türk Aile Tarihi' dersine itiraz var. Eğitim-Sen Antalya Kadın Meclisi Şube Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, Türk Aile Tarihi dersinin kadın hakları açısından risk taşıdığını vurgulayarak, "Bu ders ile birlikte Türkiye şeriata yaklaşmıştır ama karanlığı kadınlar aydınlatacaktır" dedi..

haberimizvar.net-ANTALYA Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, Eğitim-Sen Antalya Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada, bu yeni dersin Türkiye’yi şeriata yaklaştırabileceği endişesi dile getirildi.  Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Antalya Kadın Meclisi Şube Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, Türk Aile Tarihi dersinin kadın hakları açısından risk taşıdığını ifade etti. Yeni eklenen dersin öğrencilere yeterince eleştirel düşünce kazandırmayacağını ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda olumsuz etkiler yaratabileceğini ifade edildiği Yavuz, “Bu ders ile birlikte Türkiye şeriata yaklaşmıştır ama karanlığı kadınlar aydınlatacaktır” dedi.

CİNSİYET ROLLERİ

Yavuz sözlerine, “Kadın bakanlığını kaldıran, yerine kadını sadece aile içinde ve burada tanımlanmış cinsiyet rolleriyle konumlandıran, kadın örgütlerini KHK’lar ile kapatan, toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm politika belgelerinden çıkarıp yerine fıtrata bağladıkları eşitsizlikleri temel alan çarpık bir adalet kavramı getiren AKP iktidarı, kadının esamesinin okunmadığı aile politikalarını eğitim sistemi aracılığıyla toplumun kılcal damarlarına kadar yerleştirmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı kamusal sorumluluğunu, taşeron bellediği tarikat ve cemaatlere veriyor. Bu dinselleştirme politikaları, doğal kabul ettikleri toplumsal cinsiyet rollerinin, cinsiyet rejiminin inşası için seferber ediliyor” dedi
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.