Eğitim yılı 1 Eylül’de başlayacak

EĞİTİM 02.06.2021 - 23:26, Güncelleme: 02.06.2021 - 23:26
 

Eğitim yılı 1 Eylül’de başlayacak

Yeni eğitim öğretim yılının 1 Eylül’de açılabileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin karne notlarının birinci dönemde aldıkları notlar olacağını belirtti.

haberimizvar.net Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni eğitim öğretim yılının 1 Eylül’den itibaren açılabileceğini söyledi. CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken, eğitimde normalleşmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 813 bin öğretmenin aşılandığını aktaran Bakan Selçuk, kalan öğretim görevlilerinin hepsinin 7 Haziran’dan itibaren aşı olabileceğini belirtti.   TATİL 2 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR   1 Haziran itibarıyla başlayan ‘normalleşme dönemi’ ile birlikte yeniden başlayan yüz yüze eğitimin 2 Temmuz’a kadar süreceğini söyleyen Selçuk, “Öğrenciler haftada 2 gün okula gidecek. Önümüzde 4 hafta var. Öğretmenlerimiz 2 gün dışında okula davet edip çalışma da yapabilirler. Sınıfın yarısını pazartesi-salı, diğer yarısını da çarşamba-perşembe çağırmak gibi genel bir eğilim var, ama okullar bu günleri değiştirebilir” diye konuştu.   MESAFE YÜZÜNDEN 2 GÜN EĞİTİM   Öğrencilerin yüzde 90’ının yüz yüze eğitim için okula geldiğini belirten Bakan Selçuk, “Devamlılık çok yüksek. İsteyen gelir, isteyen gelmeyebilir diyoruz. Sınıfın yüzde 80’i gelince sınıf çok kalabalık oluyor, mesafeyi ayarlayamıyoruz, bu yüzden eğitim haftada 5 gün değil 2 gün. Önümüzdeki sürece baktığımızda yazın okul açmamız çok kolay değil. Ağustosta, temmuzda okulları açıp eğitim-öğretim yapmak bizim için uygun değil. Öğretmenlerimizin de dinlenmesi lazım, çok yoruldular” dedi.   BİRİNCİ DÖNEM NOTU GEÇERLİ   Öğrencilerin yılsonu notlarının nasıl hesaplanacağına da açıklık getiren Selçuk, “Birinci dönemde alınan notları var. Velimize, öğrencimize ‘isterseniz birinci dönem notunuz geçerli olabilir’ diyoruz. Ama yeniden sınava girip notunu yükseltmek isteyen öğrenciye de ‘tamam’ diyoruz. ‘Ben matematikte notumu yükseltmek istiyorum’ derse sorumluluk sınavına girip yükseltebilir. Hiç girmezse birinci dönem notu geçerli olur” diye bilgi verdi.
Yeni eğitim öğretim yılının 1 Eylül’de açılabileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin karne notlarının birinci dönemde aldıkları notlar olacağını belirtti.

haberimizvar.net

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni eğitim öğretim yılının 1 Eylül’den itibaren açılabileceğini söyledi. CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken, eğitimde normalleşmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 813 bin öğretmenin aşılandığını aktaran Bakan Selçuk, kalan öğretim görevlilerinin hepsinin 7 Haziran’dan itibaren aşı olabileceğini belirtti.

 

TATİL 2 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

 

1 Haziran itibarıyla başlayan ‘normalleşme dönemi’ ile birlikte yeniden başlayan yüz yüze eğitimin 2 Temmuz’a kadar süreceğini söyleyen Selçuk, “Öğrenciler haftada 2 gün okula gidecek. Önümüzde 4 hafta var. Öğretmenlerimiz 2 gün dışında okula davet edip çalışma da yapabilirler. Sınıfın yarısını pazartesi-salı, diğer yarısını da çarşamba-perşembe çağırmak gibi genel bir eğilim var, ama okullar bu günleri değiştirebilir” diye konuştu.

 

MESAFE YÜZÜNDEN 2 GÜN EĞİTİM

 

Öğrencilerin yüzde 90’ının yüz yüze eğitim için okula geldiğini belirten Bakan Selçuk, “Devamlılık çok yüksek. İsteyen gelir, isteyen gelmeyebilir diyoruz. Sınıfın yüzde 80’i gelince sınıf çok kalabalık oluyor, mesafeyi ayarlayamıyoruz, bu yüzden eğitim haftada 5 gün değil 2 gün. Önümüzdeki sürece baktığımızda yazın okul açmamız çok kolay değil. Ağustosta, temmuzda okulları açıp eğitim-öğretim yapmak bizim için uygun değil. Öğretmenlerimizin de dinlenmesi lazım, çok yoruldular” dedi.

 

BİRİNCİ DÖNEM NOTU GEÇERLİ

 

Öğrencilerin yılsonu notlarının nasıl hesaplanacağına da açıklık getiren Selçuk, “Birinci dönemde alınan notları var. Velimize, öğrencimize ‘isterseniz birinci dönem notunuz geçerli olabilir’ diyoruz. Ama yeniden sınava girip notunu yükseltmek isteyen öğrenciye de ‘tamam’ diyoruz. ‘Ben matematikte notumu yükseltmek istiyorum’ derse sorumluluk sınavına girip yükseltebilir. Hiç girmezse birinci dönem notu geçerli olur” diye bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.