Eğitim yine sil baştan!

EĞİTİM 15.03.2024 - 13:39, Güncelleme: 15.03.2024 - 13:39
 

Eğitim yine sil baştan!

Ak Parti hükümetlerinde gelenek değişmedi. Milli Eğitim Bakanı değiştikçe eğitim öğretimde her şey değişiyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bu geleneği bozmadı, "Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Çocuklara yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz" diyerek değişim sinyali verdi.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep’te katıldığı bir programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tekin’in açıklamalarından çıkanlara göre, ders saatleri ve müfredat değişiyor. Yusuf Tekin, "Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor." dedi. EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU? Bakan Tekin müfredatla ilgili bazı tartışmaların yaşandığını belirterek şöyle dedi: Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor. Toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Yani çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız... Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim, alabilecekleri şeyi verelim hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gereken şeyleri en iyi koşullarda anlatabileceği zaman aralarını kendilerine tanımış olalım. Dolayısıyla müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçelerinden bir tanesi de bu.
Ak Parti hükümetlerinde gelenek değişmedi. Milli Eğitim Bakanı değiştikçe eğitim öğretimde her şey değişiyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bu geleneği bozmadı, "Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Çocuklara yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz" diyerek değişim sinyali verdi.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep’te katıldığı bir programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Tekin’in açıklamalarından çıkanlara göre, ders saatleri ve müfredat değişiyor.
Yusuf Tekin, "Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor." dedi.


EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU?
Bakan Tekin müfredatla ilgili bazı tartışmaların yaşandığını belirterek şöyle dedi:
Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor.
Toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Yani çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız...
Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim, alabilecekleri şeyi verelim hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gereken şeyleri en iyi koşullarda anlatabileceği zaman aralarını kendilerine tanımış olalım.
Dolayısıyla müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçelerinden bir tanesi de bu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.