Eğitimciler Antalya’da kalmak istemiyor, tayin istiyorlar!

EĞİTİM 20.02.2024 - 14:23, Güncelleme: 20.02.2024 - 14:27
 

Eğitimciler Antalya’da kalmak istemiyor, tayin istiyorlar!

Eğitim-İş Sendikası Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Birsen Atmaca, Antalya’da kira fiyatları ile yaşam şartlarının ağırlaşmasından dolayı çok sayıda öğretmenin başka illere tayin isteğini dile getirdi.

haberimizvar.net- Kira ve diğer giderlerin arttığı Antalya’da çok sayıda kamu çalışanının başka illere tayin isteği ifade edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Birsen Atmaca, “Çok sayıda eğitimci arkadaşın farklı illere tayin istediklerini biliyoruz” dedi.   KAMUDA ÇALIŞAN EĞİTİMCİLER ANTALYA’DAN GİTMEK İSTİYOR Antalya’da kira giderleri başta olmak üzere diğer ihtiyaç ve giderlerin oldukça yüksek olduğunu savunan çok sayıda eğitimcinin tayin istediğine dikkat çeken Birsen Atmaca, “Çok sayıda arkadaşımız ekonomik şartların ağırlaşmasından dolayı Antalya’dan gitmek istediğini biliyoruz. Kamu çalışanlarının içinde bulunduğu ekonomik zorluklar giderek ağırlaşıyor. Öğretmen arkadaşlarımızın çoğunluğu farklı illere tayin istiyor. Tayin bekleyen arkadaşlarımızın bazıları şehirden gitti” dedi.   EĞİTİMCİLER BORÇ İÇERİSİNDE Atmaca yaşanan ekonomik zorluklara yönelik olarak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bizler geleceğin mimarı, eğitimin asli unsuru eğitim emekçileriyiz. Birilerinin hiç dilinden düşürmediği o yeni Türkiye’nin görmezden gelinenleri, sefalete itilenleri, itibarı ve hakları yok sayılanlarız. Ve bugün, bıçağın kemiğe dayanmakla kalmadığını artık kesmeye başladığını haykırmak, “geçinemiyoruz, barınamıyoruz, yaşayamıyoruz” diyoruz. Eğitim emekçileri borç içinde, borçla borç çeviremez halde. Nefes alamaz, yaşayamaz, yaşatamaz halde. Gerçekler budur ve bu gerçekler değişmek zorundadır; Değiştireceğiz. Bu duruma çözüm üretmekle yükümlü olan yeni model mülakatlarla ve süslü açıklamalarla geçiştiriyor. Bakandan bakana çelişen açıklamalar yapan bir eğitim yönetimi ile karşı karşıyayız.”   (Antalya Körfez)
Eğitim-İş Sendikası Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Birsen Atmaca, Antalya’da kira fiyatları ile yaşam şartlarının ağırlaşmasından dolayı çok sayıda öğretmenin başka illere tayin isteğini dile getirdi.

haberimizvar.net- Kira ve diğer giderlerin arttığı Antalya’da çok sayıda kamu çalışanının başka illere tayin isteği ifade edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Birsen Atmaca, “Çok sayıda eğitimci arkadaşın farklı illere tayin istediklerini biliyoruz” dedi.

 

KAMUDA ÇALIŞAN EĞİTİMCİLER ANTALYA’DAN GİTMEK İSTİYOR

Antalya’da kira giderleri başta olmak üzere diğer ihtiyaç ve giderlerin oldukça yüksek olduğunu savunan çok sayıda eğitimcinin tayin istediğine dikkat çeken Birsen Atmaca, “Çok sayıda arkadaşımız ekonomik şartların ağırlaşmasından dolayı Antalya’dan gitmek istediğini biliyoruz. Kamu çalışanlarının içinde bulunduğu ekonomik zorluklar giderek ağırlaşıyor. Öğretmen arkadaşlarımızın çoğunluğu farklı illere tayin istiyor. Tayin bekleyen arkadaşlarımızın bazıları şehirden gitti” dedi.

 

EĞİTİMCİLER BORÇ İÇERİSİNDE

Atmaca yaşanan ekonomik zorluklara yönelik olarak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Bizler geleceğin mimarı, eğitimin asli unsuru eğitim emekçileriyiz. Birilerinin hiç dilinden düşürmediği o yeni Türkiye’nin görmezden gelinenleri, sefalete itilenleri, itibarı ve hakları yok sayılanlarız. Ve bugün, bıçağın kemiğe dayanmakla kalmadığını artık kesmeye başladığını haykırmak, “geçinemiyoruz, barınamıyoruz, yaşayamıyoruz” diyoruz. Eğitim emekçileri borç içinde, borçla borç çeviremez halde. Nefes alamaz, yaşayamaz, yaşatamaz halde. Gerçekler budur ve bu gerçekler değişmek zorundadır; Değiştireceğiz. Bu duruma çözüm üretmekle yükümlü olan yeni model mülakatlarla ve süslü açıklamalarla geçiştiriyor. Bakandan bakana çelişen açıklamalar yapan bir eğitim yönetimi ile karşı karşıyayız.”

 

(Antalya Körfez)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.