Eğitimciler soruyor: Aşı nerede

EĞİTİM 17.05.2021 - 10:29, Güncelleme: 17.05.2021 - 10:29
 

Eğitimciler soruyor: Aşı nerede

Mayıs ayı ortasına gelinmesine rağmen eğitimcilerin sadece yüzde 20’nin aşılanması Eğitim İş’in tepkisini çekti. Sendikanın Antalya şubesi, bakanlığa ‘Aşı nerede’ diye sordu

haberimizvar.net- Aralık 2020’de başlanan aşı programında hala istenilen seviyeye ulaşılamadı. Geleceği söylenen aşıların çoğu Türkiye’ye teslim edilmedi. Aşılama konusunda öncelikli olması gereken eğitimcilerin ise sadece yüzde 20’si aşılandı.  Eğitim İş Antalya Şubesi, “Aşı nerede” sorusu ile bakanlıktan cevap istedi.  “Mayıs ayı ortaları itibariyle eğitim çalışanlarının sadece yüzde 15-20'si aşılanabildi ve yarım yamalak denemeler haricinde de yüz yüze eğitim yapılamadı. İkinci dönemin ilk sınavları Nisan ayında yapılacak açıklamasından sonra demek ki ikinci sınavlar da yapılacak anlamı çıkardık, sonraki yapılan açıklama liselerde ikinci dönem tek sınav yapılacak şeklindeydi. Ve son açıklama her şeyi sil baştan değiştirdi” denilen Eğitim-İş Antalya Şubesi’nin açıklamada şu sözlere yer verildi: “Bu açıklamaya göre de ikinci dönem liselerde tek sınav yapılacak ancak isteyen öğrenci bu sınavlara katılacak, istemeyen öğrenci ilk dönemki notlarıyla ikinci dönemin değerlendirilmesini  isteyebilecek. Hatta öğrenci isterse ikinci dönem sınavına girebilecek ama notunu beğenmezse ilk dönem notlarıyla değerlendirilmeyi isteyebilecek.  Bu durumda öğrenciler artık kendilerini derse girme konusunda mecbur hissetmeyecek ve zaten katılımın az olduğu uzaktan eğitim yoluyla verilen derslere katılım bitme noktasına gelecektir. Bakanlık aldığı bu kararla eğitim-öğretimi bitirmiştir. Bütün öğretmenlerin ve öğrencilerin planları alt üst olmuştur. Süreç çok kötü yönetilmiş ve gelinen noktada eğitimin tüm paydaşları kaybeden olmuştur.  Tabi başta sayın bakanımız kaybeden pozisyonundadır. Yaptığı hemen hemen hiç bir plan tutmayan, öğretmenlere aşılama konusunda öncelik sağlayamayan bakanımız etkisiz kalmıştır. Lütfen kabul edin Sayın Bakan, YÖ-NE-TE-Mİ-YOR-SU-NUZ! Umuyoruz süreç bundan sonra daha iyi yönetilir ve yaz sonu 2021-2022 eğitim-öğretim yılı  sorunsuz başlar ve devam eder. Artık ne canımızı ne de öğrencilerimizin geleceğini kaybetmeye tahammülümüz yok.”
Mayıs ayı ortasına gelinmesine rağmen eğitimcilerin sadece yüzde 20’nin aşılanması Eğitim İş’in tepkisini çekti. Sendikanın Antalya şubesi, bakanlığa ‘Aşı nerede’ diye sordu

haberimizvar.net- Aralık 2020’de başlanan aşı programında hala istenilen seviyeye ulaşılamadı. Geleceği söylenen aşıların çoğu Türkiye’ye teslim edilmedi. Aşılama konusunda öncelikli olması gereken eğitimcilerin ise sadece yüzde 20’si aşılandı.  Eğitim İş Antalya Şubesi, “ Aşı nerede” sorusu ile bakanlıktan cevap istedi.  “Mayıs ayı ortaları itibariyle eğitim çalışanlarının sadece yüzde 15-20'si aşılanabildi ve yarım yamalak denemeler haricinde de yüz yüze eğitim yapılamadı. İkinci dönemin ilk sınavları Nisan ayında yapılacak açıklamasından sonra demek ki ikinci sınavlar da yapılacak anlamı çıkardık, sonraki yapılan açıklama liselerde ikinci dönem tek sınav yapılacak şeklindeydi. Ve son açıklama her şeyi sil baştan değiştirdi” denilen Eğitim-İş Antalya Şubesi’nin açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Bu açıklamaya göre de ikinci dönem liselerde tek sınav yapılacak ancak isteyen öğrenci bu sınavlara katılacak, istemeyen öğrenci ilk dönemki notlarıyla ikinci dönemin değerlendirilmesini  isteyebilecek. Hatta öğrenci isterse ikinci dönem sınavına girebilecek ama notunu beğenmezse ilk dönem notlarıyla değerlendirilmeyi isteyebilecek.  Bu durumda öğrenciler artık kendilerini derse girme konusunda mecbur hissetmeyecek ve zaten katılımın az olduğu uzaktan eğitim yoluyla verilen derslere katılım bitme noktasına gelecektir. Bakanlık aldığı bu kararla eğitim-öğretimi bitirmiştir. Bütün öğretmenlerin ve öğrencilerin planları alt üst olmuştur. Süreç çok kötü yönetilmiş ve gelinen noktada eğitimin tüm paydaşları kaybeden olmuştur. 

Tabi başta sayın bakanımız kaybeden pozisyonundadır. Yaptığı hemen hemen hiç bir plan tutmayan, öğretmenlere aşılama konusunda öncelik sağlayamayan bakanımız etkisiz kalmıştır. Lütfen kabul edin Sayın Bakan, YÖ-NE-TE-Mİ-YOR-SU-NUZ! Umuyoruz süreç bundan sonra daha iyi yönetilir ve yaz sonu 2021-2022 eğitim-öğretim yılı  sorunsuz başlar ve devam eder. Artık ne canımızı ne de öğrencilerimizin geleceğini kaybetmeye tahammülümüz yok.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.