Eğitimcilerin yaşamı tehlikede

EĞİTİM 08.04.2021 - 14:57, Güncelleme: 08.04.2021 - 14:57
 

Eğitimcilerin yaşamı tehlikede

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık da eğitimcilerin aşılanmaması konusunu gündeme aldı

haberimizvar.net- Eğitimcilerin öncelikli gruba alınmaması konusunda açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Ülkemiz ve dünya pandemiyle mücadele ederken iktidarın salgın politikası yetersizdir ve güven vermemektedir.  Eğitim emekçileri aşılanmadan yüz yüze eğitime başlanması eğitim emekçilerinin  canının hiçe sayılmasıdır” dedi. Balık, açıklamasına şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçilmeden önce ‘Öğretmenler aşılanacak, listeler hazırlandı, e-nabızdan randevu alabilirler’ açıklamaları havada kalmıştır. Yüz yüze eğitim başlamasına rağmen köy okullarında görev yapan öğretmeler dışında aşı olabilen doğru düzgün öğretmen yoktur.  Okullarda 25-30 kişilik gruplarla ders yapılmak zorunda kalındığından öğretmeler, öğrenciler ve velilerin hastanlanmasının önünü açılmıştır. İlk ve ortaokul düzeyinde öğrencilerin temizlik koşullarına ve birbirleriyle etkileşimini kontrol etmesi mümkün değildir.  Salgın, aşı ve gerçekler açıktır; Milli Eğitim Bakanlığı riskin çok yüksek olduğu eğitim kurumlarında öğrenciler, veliler ve toplumun sağlığını tehlike atmıştır. Yüz yüze eğitim ile ilgili kararların açıklanmasından önce Milli Eğitim Bakanı kameralar önünde açıkçası şov yapmıştır. Pandemi  nedeniyle birçok öğretmenimizin,  öğrencimizin ve vatandaşımızın sağlık sorunları yaşadıkları hatta vefatla sonuçlanan süreçlerin yaşandığı bilinmektedir. Ülkenin her yerinde olduğu gibi okullarda da vakalar her geçen gün artmakta acilen öğretmenlerin tamamı aşılanana kadar eğitime ara verilmelidir. Gerekli tedbirlerin alınması, salgının yaygınlığı ve seyri göz önüne bulundurularak yüz yüze eğitim başlanacağı koşullar yeniden düzenlenmelidir.  Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm halkımıza karşı duyduğumuz sorumluluk bilinciyle yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güven içinde yürütülebilmesi için aşının bir an önce başlaması gereklidir. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere yaşamın her alanında sorunlar büyümektedir. Ülkemizde her geçen gün salgın, yoksulluk, eşitsizlik artmaktadır.  Milyonlarca çocuk eğitimden kopmaktadır. Sağlık Bakanlığı, yurttaşların aşı ve düzenli testlerin kamusal bir hak olarak görmelidir.  AKP iktidarı salgını yönetmesi için bilim insanlarının ve demokratik kitle örgütlerinin uyarılarını dinlemelidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak Eğitim-İş Sendikamızın “Covid 19 Dilekçe Verme Eylem Kararını” destekliyoruz; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına çağrı yapıyoruz; eğitim emekçilerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin  yaşam hakkının korunması için derhal aşılama yapılmalıdır.”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık da eğitimcilerin aşılanmaması konusunu gündeme aldı

haberimizvar.net- Eğitimcilerin öncelikli gruba alınmaması konusunda açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Ülkemiz ve dünya pandemiyle mücadele ederken iktidarın salgın politikası yetersizdir ve güven vermemektedir.  Eğitim emekçileri aşılanmadan yüz yüze eğitime başlanması eğitim emekçilerinin  canının hiçe sayılmasıdır” dedi.


Balık, açıklamasına şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçilmeden önce ‘Öğretmenler aşılanacak, listeler hazırlandı, e-nabızdan randevu alabilirler’ açıklamaları havada kalmıştır. Yüz yüze eğitim başlamasına rağmen köy okullarında görev yapan öğretmeler dışında aşı olabilen doğru düzgün öğretmen yoktur.  Okullarda 25-30 kişilik gruplarla ders yapılmak zorunda kalındığından öğretmeler, öğrenciler ve velilerin hastanlanmasının önünü açılmıştır. İlk ve ortaokul düzeyinde öğrencilerin temizlik koşullarına ve birbirleriyle etkileşimini kontrol etmesi mümkün değildir. 
Salgın, aşı ve gerçekler açıktır;

Milli Eğitim Bakanlığı riskin çok yüksek olduğu eğitim kurumlarında öğrenciler, veliler ve toplumun sağlığını tehlike atmıştır. Yüz yüze eğitim ile ilgili kararların açıklanmasından önce Milli Eğitim Bakanı kameralar önünde açıkçası şov yapmıştır. Pandemi  nedeniyle birçok öğretmenimizin,  öğrencimizin ve vatandaşımızın sağlık sorunları yaşadıkları hatta vefatla sonuçlanan süreçlerin yaşandığı bilinmektedir. Ülkenin her yerinde olduğu gibi okullarda da vakalar her geçen gün artmakta acilen öğretmenlerin tamamı aşılanana kadar eğitime ara verilmelidir. Gerekli tedbirlerin alınması, salgının yaygınlığı ve seyri göz önüne bulundurularak yüz yüze eğitim başlanacağı koşullar yeniden düzenlenmelidir. 

Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm halkımıza karşı duyduğumuz sorumluluk bilinciyle yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güven içinde yürütülebilmesi için aşının bir an önce başlaması gereklidir. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere yaşamın her alanında sorunlar büyümektedir. Ülkemizde her geçen gün salgın, yoksulluk, eşitsizlik artmaktadır.  Milyonlarca çocuk eğitimden kopmaktadır. Sağlık Bakanlığı, yurttaşların aşı ve düzenli testlerin kamusal bir hak olarak görmelidir.  AKP iktidarı salgını yönetmesi için bilim insanlarının ve demokratik kitle örgütlerinin uyarılarını dinlemelidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak Eğitim-İş Sendikamızın “Covid 19 Dilekçe Verme Eylem Kararını” destekliyoruz; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına çağrı yapıyoruz; eğitim emekçilerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin  yaşam hakkının korunması için derhal aşılama yapılmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.