Eğitime hayırsever katkısı sürüyor

YEREL 25.12.2023 - 23:53, Güncelleme: 25.12.2023 - 23:53
 

Eğitime hayırsever katkısı sürüyor

Kumluca İlçesi’nin Karşıyaka Mahallesi’nde Hayırsever Murat Hüdavendigar Günay’ın katkılarıyla yapımına başlanan 12 derslikli Kumluca Laika – Orhan Günay Halk Eğitim Merkezi ve 12 derslikli TOBB Anaokulunun temeli atıldı.

haberimizvar.net- Temel atma törenine Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Kumluca KUTSO Başkanı Fahri Özen, Kumluca KUTBO Başkanı Fatih Durdaş, kurum müdürleri,  Hayırsever Murat Hüdavendigar Günay ve vatandaşlar katıldı.   ''ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE BU TOPRAKLAR VATAN OLDU'' İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Pençe Kilit Harekatı Bölgesi’nde şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek sözlerine başlayan Vali Hulusi Şahin, “Biz bugün bu coğrafyada huzur içinde yaşıyorsak bunu Mehmetçiğimize borçluyuz. Onlar bu ülke için toprağa düştüler. Şehitlerimiz sayesinde bu topraklar vatan oldu.” dedi. ''ANTALYA ÖZEL BİR ŞEHİR'' Antalya’nın özel bir şehir olduğuna değinen Vali Şahin, “Coğrafyasının yanında insanı da güzel. Her hafta bir protokol imzalıyoruz. Her hafta bir temel atıyor, bir açılış yapıyoruz. Hepsinde de hayırsever Antalyalıların eğitime katkısı var. Bu Antalya’nın ne kadar özel bir şehir olduğunu bir kez daha gösteriyor.  ''HALK EĞİTİM MERKEZLERİ İNSANLARIMIZA DOKUNABİLDİĞİMİZ YER'' Halk eğitim merkezlerinin önemini vurgulayan Vali Şahin, “Halk Eğitim Merkezleri örgün eğitimin dışına çıkan insanımıza dokunabildiğimiz yerler. Biz yaşayan ve yaşatan bir toplumuz. Kültürümüzün unsurlarını buralarda öğretip yaşatacağız. Meslek edindirme kurslarından sportif faaliyetlere bir çok etkinliğin yapılabileceği bir eğitim merkezi kazandıracağız. En kısa sürede kurdele keserek açılışımızı yapmak istiyoruz. Bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.   Programın ardından dualar eşliğinde temeli atılan Kumluca Laika – Orhan Günay Halk Eğitim Merkezi ve TOBB Anaokulu'nun tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edileceği belirtildi.
Kumluca İlçesi’nin Karşıyaka Mahallesi’nde Hayırsever Murat Hüdavendigar Günay’ın katkılarıyla yapımına başlanan 12 derslikli Kumluca Laika – Orhan Günay Halk Eğitim Merkezi ve 12 derslikli TOBB Anaokulunun temeli atıldı.

haberimizvar.net- Temel atma törenine Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Kumluca KUTSO Başkanı Fahri Özen, Kumluca KUTBO Başkanı Fatih Durdaş, kurum müdürleri,  Hayırsever Murat Hüdavendigar Günay ve vatandaşlar katıldı. 

 ''ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE BU TOPRAKLAR VATAN OLDU''

İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Pençe Kilit Harekatı Bölgesi’nde şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek sözlerine başlayan Vali Hulusi Şahin, “Biz bugün bu coğrafyada huzur içinde yaşıyorsak bunu Mehmetçiğimize borçluyuz. Onlar bu ülke için toprağa düştüler. Şehitlerimiz sayesinde bu topraklar vatan oldu.” dedi.

'' ANTALYA ÖZEL BİR ŞEHİR''

Antalya’nın özel bir şehir olduğuna değinen Vali Şahin, “Coğrafyasının yanında insanı da güzel. Her hafta bir protokol imzalıyoruz. Her hafta bir temel atıyor, bir açılış yapıyoruz. Hepsinde de hayırsever Antalyalıların eğitime katkısı var. Bu Antalya’nın ne kadar özel bir şehir olduğunu bir kez daha gösteriyor.

 ''HALK EĞİTİM MERKEZLERİ İNSANLARIMIZA DOKUNABİLDİĞİMİZ YER''

Halk eğitim merkezlerinin önemini vurgulayan Vali Şahin, “Halk Eğitim Merkezleri örgün eğitimin dışına çıkan insanımıza dokunabildiğimiz yerler. Biz yaşayan ve yaşatan bir toplumuz. Kültürümüzün unsurlarını buralarda öğretip yaşatacağız. Meslek edindirme kurslarından sportif faaliyetlere bir çok etkinliğin yapılabileceği bir eğitim merkezi kazandıracağız. En kısa sürede kurdele keserek açılışımızı yapmak istiyoruz. Bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Programın ardından dualar eşliğinde temeli atılan Kumluca Laika – Orhan Günay Halk Eğitim Merkezi ve TOBB Anaokulu'nun tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.