Ek MTV'de kader günü

YEREL 27.09.2023 - 11:39, Güncelleme: 27.09.2023 - 11:43
 

Ek MTV'de kader günü

Anayasa Mahkemesi(AYM) Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ödemelerinin iptali istemini yarın esastan görüşerek son noktayı koyacak. Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak üzere finansman ihtiyacını karşılamak için getirilen ek MTV'ye CHP itiraz etmiş, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

haberimizvar.net- Bu yıl bir defaya mahsus olarak getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri iptali için Anayasa Mahkemesi'nin kapısı çalınmıştı. Mahkeme, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini yarın esastan görüşecek. AYM, ek MTV’yi iptal ederse dava açmayan mükellef parasını geri alabilecek mi? Ödenen para faiziyle mi geri alınır? İşte detaylar... Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmak üzere finansman ihtiyacını karşılamak için getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne CHP itiraz etmiş, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin hem iptali hem de yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu inceledi EK MTV İPTALİ İÇİN KRİTİK GÜN YARIN Dosyayı 28 Eylül Perşembe günü esastan görüşmeye karar veren mahkeme, iptal istemini de karara bağlayacak. Düzenleme ile 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ödemelerin Ağustos ve Kasım ayları olmak üzere iki taksit halinde ödenmesi kararlaştırılmıştı. Ek MTV'de ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti.
Anayasa Mahkemesi(AYM) Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ödemelerinin iptali istemini yarın esastan görüşerek son noktayı koyacak. Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak üzere finansman ihtiyacını karşılamak için getirilen ek MTV'ye CHP itiraz etmiş, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

haberimizvar.net- Bu yıl bir defaya mahsus olarak getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri iptali için Anayasa Mahkemesi'nin kapısı çalınmıştı. Mahkeme, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini yarın esastan görüşecek. AYM, ek MTV’yi iptal ederse dava açmayan mükellef parasını geri alabilecek mi? Ödenen para faiziyle mi geri alınır? İşte detaylar...
Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmak üzere finansman ihtiyacını karşılamak için getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne CHP itiraz etmiş, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin hem iptali hem de yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu inceledi

EK MTV İPTALİ İÇİN KRİTİK GÜN YARIN
Dosyayı 28 Eylül Perşembe günü esastan görüşmeye karar veren mahkeme, iptal istemini de karara bağlayacak.
Düzenleme ile 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ödemelerin Ağustos ve Kasım ayları olmak üzere iki taksit halinde ödenmesi kararlaştırılmıştı.
Ek MTV'de ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.