Ekmek 5 lira olacak!

GÜNDEM 02.06.2022 - 14:59, Güncelleme: 02.06.2022 - 14:59
 

Ekmek 5 lira olacak!

ATSO Ekmek, Un Ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi üyesi ekmeğin 5 lira olması için teklif verdi. Komite üyesi Murat Totoş, "Unun çuvalı 500 lira bandına dayandı. Susamın kilosu 40 lira. Enerjiye her gün zam geliyor. Zam kaçınılmaz" dedi. Totoş, 90 gram simitin de 4 lira olduğunu söyledi

haberimizvar.net- Tüketiciye bir kötü haber daha geldi. Un, susam ve enerjiye gelen zamlar ekmek fiyatlarına da yansıyacak.  Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre Antalya Sanayi ve Ticaret Odası 7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi üyesi Murat Totoş, komite olarak geçtiğimiz ay 210 gram ekmek fiyatının 4 liraya yükseltilmesi için teklif verdiklerini söyledi.  Bu teklifi sunduklarında devletin ucuz un temin ettiğini söyleyen Totoş, bu uygulamanın sona erdiğini belirtti. GİRDİ MALİYETLERİ ARTTI  Ucuz un desteğinin sona ermesiyle fırıncıların unun çuvalını 500 lira bandında almaya başladığını belirten Totoş, "Bunun yanı sıra susamın kilosu 40 lira oldu. Maya 350 lira. Bizler bu ürünleri kendimiz üretemiyoruz. Mecbur dışarıdan almak zorundayız. Dolayısıyla da bu rakamları ekmek fiyatına yansıtmak zorundayız. Ayrıca enerji giderlerine daha yeni zam geldi dedi.  UMARIM TEKRAR ZAM YAPMAYIZ  Antalya Sanayi ve Ticaret Odası 7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi olarak ekmeğin 5 liraya yükseltilmesi için Ticaret Bakanlığı'na teklif verdiklerini belirten Totoş, "Vatandaşın zamlardan bunaldığını biliyoruz. Fakat bu girdilerle 3.5 liraya ekmek satmamız mümkün değil.  Şuan teklifimiz 5 lira. Umarız yılsonuna kadar tekrar artırmak zorunda kalmayız" şeklinde konuştu. Totoş 90 gram simitin de 3.5 liradan 4 liraya yükseldiğini söyledi.
ATSO Ekmek, Un Ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi üyesi ekmeğin 5 lira olması için teklif verdi. Komite üyesi Murat Totoş, "Unun çuvalı 500 lira bandına dayandı. Susamın kilosu 40 lira. Enerjiye her gün zam geliyor. Zam kaçınılmaz" dedi. Totoş, 90 gram simitin de 4 lira olduğunu söyledi

haberimizvar.net- Tüketiciye bir kötü haber daha geldi. Un, susam ve enerjiye gelen zamlar ekmek fiyatlarına da yansıyacak.  Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre Antalya Sanayi ve Ticaret Odası 7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi üyesi Murat Totoş, komite olarak geçtiğimiz ay 210 gram ekmek fiyatının 4 liraya yükseltilmesi için teklif verdiklerini söyledi.  Bu teklifi sunduklarında devletin ucuz un temin ettiğini söyleyen Totoş, bu uygulamanın sona erdiğini belirtti.

GİRDİ MALİYETLERİ ARTTI 
Ucuz un desteğinin sona ermesiyle fırıncıların unun çuvalını 500 lira bandında almaya başladığını belirten Totoş, "Bunun yanı sıra susamın kilosu 40 lira oldu. Maya 350 lira. Bizler bu ürünleri kendimiz üretemiyoruz. Mecbur dışarıdan almak zorundayız. Dolayısıyla da bu rakamları ekmek fiyatına yansıtmak zorundayız. Ayrıca enerji giderlerine daha yeni zam geldi dedi. 
UMARIM TEKRAR ZAM YAPMAYIZ 
Antalya Sanayi ve Ticaret Odası 7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi olarak ekmeğin 5 liraya yükseltilmesi için Ticaret Bakanlığı'na teklif verdiklerini belirten Totoş, "Vatandaşın zamlardan bunaldığını biliyoruz. Fakat bu girdilerle 3.5 liraya ekmek satmamız mümkün değil.  Şuan teklifimiz 5 lira. Umarız yılsonuna kadar tekrar artırmak zorunda kalmayız" şeklinde konuştu. Totoş 90 gram simitin de 3.5 liradan 4 liraya yükseldiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.