Ekonomiye makarna bakışı

EKONOMİ 06.10.2021 - 11:10, Güncelleme: 06.10.2021 - 11:10
 

Ekonomiye makarna bakışı

Aynı zamanda mali müşavir olan İYİ Parti eski il başkanı Ahmet Aydın, ekonomiyi makarnaya göre hesapladı. Aydın, “Vatandaş bir paket makarna almaya muhtaç hale geldi” dedi

haberimizvar.net- Aynı zamanda mali müşavir olan İYİ Parti eski il başkanı Ahmet Aydın, ekonomiyi makarnaya göre hesapladı. Aydın, “Vatandaş bir paket makarna almaya muhtaç hale geldi” dedi. “Önceden çay, simit üzerinden basit ekonomik hesaplamalar yapılırdı. O zamandan bu zamana çay ve simit %100 zamlandı. Bence artık bu hesaplamalar makarna üzerinden yapılmalı, zira ortalama bir paket makarna 3 TL civarlarında. Porsiyon hesabına göre birileri "ekonomi çok iyi" daha rahat diyebilir” diyen Aydın, “ TÜİK bugün aylık enflasyonun 1.55 arttığını açıklamış, birde yazıyla yazayım bir nokta elli beş. Şaka değil bu.. İnanın merak ediyorum, bu ölçümler nerelerde yapılıyor. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise bu aylık artışı 2.89, yıllık oranı ise 44.70 olarak açıkladı. Tavuk eti kırmızı et fiyatına yaklaşmış, "3 kilo bi milyon" sloganları gitmiş, daha ekonomik diye tercih edilen LPG 75 kuruş civarı zamlanmış ancak aylık enflasyon 1.55 ! Tanzim çadırlarına niyet devlet marketlerine kısmet. Devlet büyüklerimiz yangına su tabancasıyla gidercesine sorunu market açarak gidereceklerini zannediyorlar. Diyelim ki zincir marketlerle tüketiciyi hafifletmeyi planlıyorsunuz; yeni doğmuş bebeğe bakar gibi sel, hortum, don zamanlarında 45 derece sıcakta ellerinin nasırını, alnının terini toprağa döken çiftçinin hammadde (gübre,ilaç vs.) açıklarını nasıl kapatacaksınız? Ailesinden çocuklarından ayrı günlerce evine uğramadan hayatın döngüsünü sağlayan emektar nakliyecilerin mazot giderini nasıl hafifleteceksiniz?” diye konuştu.  GEREKİYORSA DEVLETE YARDIM EDEYİM Kendisinin mali müşavir olduğunu hatırlatan Ahmet Aydın, “Çözüm istiyorsanız ben bir mali müşavir olarak, gönüllü ve bedelsiz devletime hizmet etmeye hazırım. Meslektaşlarımızdan görüş talep edin, biz de elimizden geleni yapalım. Önceden tencere kaynıyor çok şükür derdi milletimiz. Artık tüp fiyatları, yağ fiyatları sebebiyle tencereler kaynamaz haldedir” dedi. 
Aynı zamanda mali müşavir olan İYİ Parti eski il başkanı Ahmet Aydın, ekonomiyi makarnaya göre hesapladı. Aydın, “Vatandaş bir paket makarna almaya muhtaç hale geldi” dedi

haberimizvar.net- Aynı zamanda mali müşavir olan İYİ Parti eski il başkanı Ahmet Aydın, ekonomiyi makarnaya göre hesapladı. Aydın, “Vatandaş bir paket makarna almaya muhtaç hale geldi” dedi. “Önceden çay, simit üzerinden basit ekonomik hesaplamalar yapılırdı. O zamandan bu zamana çay ve simit %100 zamlandı. Bence artık bu hesaplamalar makarna üzerinden yapılmalı, zira ortalama bir paket makarna 3 TL civarlarında. Porsiyon hesabına göre birileri " ekonomi çok iyi" daha rahat diyebilir” diyen Aydın, “ TÜİK bugün aylık enflasyonun 1.55 arttığını açıklamış, birde yazıyla yazayım bir nokta elli beş. Şaka değil bu.. İnanın merak ediyorum, bu ölçümler nerelerde yapılıyor. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise bu aylık artışı 2.89, yıllık oranı ise 44.70 olarak açıkladı. Tavuk eti kırmızı et fiyatına yaklaşmış, "3 kilo bi milyon" sloganları gitmiş, daha ekonomik diye tercih edilen LPG 75 kuruş civarı zamlanmış ancak aylık enflasyon 1.55 !

Tanzim çadırlarına niyet devlet marketlerine kısmet. Devlet büyüklerimiz yangına su tabancasıyla gidercesine sorunu market açarak gidereceklerini zannediyorlar. Diyelim ki zincir marketlerle tüketiciyi hafifletmeyi planlıyorsunuz; yeni doğmuş bebeğe bakar gibi sel, hortum, don zamanlarında 45 derece sıcakta ellerinin nasırını, alnının terini toprağa döken çiftçinin hammadde (gübre,ilaç vs.) açıklarını nasıl kapatacaksınız? Ailesinden çocuklarından ayrı günlerce evine uğramadan hayatın döngüsünü sağlayan emektar nakliyecilerin mazot giderini nasıl hafifleteceksiniz?” diye konuştu.

 GEREKİYORSA DEVLETE YARDIM EDEYİM

Kendisinin mali müşavir olduğunu hatırlatan Ahmet Aydın, “Çözüm istiyorsanız ben bir mali müşavir olarak, gönüllü ve bedelsiz devletime hizmet etmeye hazırım. Meslektaşlarımızdan görüş talep edin, biz de elimizden geleni yapalım. Önceden tencere kaynıyor çok şükür derdi milletimiz. Artık tüp fiyatları, yağ fiyatları sebebiyle tencereler kaynamaz haldedir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.