Elektriğe zam geliyor

EKONOMİ 19.09.2023 - 17:34, Güncelleme: 19.09.2023 - 17:34
 

Elektriğe zam geliyor

Ekonomi yazarı Olcay Aydilek, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan (EKK) elektriğe zam kararı çıktığını iddia etti.

haberimizvar.net- HalkTV'de yayımlanan "Medya Mahallesi" isimli programa katılan Aydilek, EKK'dan 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 20 ila 30 arasında zam kararı çıktığını, ancak uygulanıp uygulanmayacağının kesin olmadığını aktardı.  Aydilek, şöyle konuştu: "Örneğin elektrikte zam kararı alınıyor, yukarıdan gelen talimatla karara bağlanmış konuda geri adım atılıyor.  Dün öğrendiğim bir şey, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan 'elektriğe zam yapalım' kararı çıkmış ağustostaki toplantıda. Ama bu zam yapılır mı bilmiyoruz. Yüzde 20 ila 30 aralığında zam bekleniyor 1 Ekim'den itibaren.  Genelde 3 ayda bir maliyet bazlı olarak tarifeler belirleniyor. Elektrik dağıtım şirketlerinin 2 liraya aldığı elektriği konutlara 70 kuruşa sattığı ve bir yük oluştuğu söyleniyor.  Cumhurbaşkanı'nın alacağı karar önemli. Seçime gidiyoruz..."
Ekonomi yazarı Olcay Aydilek, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan (EKK) elektriğe zam kararı çıktığını iddia etti.

haberimizvar.net- HalkTV'de yayımlanan "Medya Mahallesi" isimli programa katılan Aydilek, EKK'dan 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 20 ila 30 arasında zam kararı çıktığını, ancak uygulanıp uygulanmayacağının kesin olmadığını aktardı. 

Aydilek, şöyle konuştu:

"Örneğin elektrikte zam kararı alınıyor, yukarıdan gelen talimatla karara bağlanmış konuda geri adım atılıyor. 

Dün öğrendiğim bir şey, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan 'elektriğe zam yapalım' kararı çıkmış ağustostaki toplantıda. Ama bu zam yapılır mı bilmiyoruz. Yüzde 20 ila 30 aralığında zam bekleniyor 1 Ekim'den itibaren. 

Genelde 3 ayda bir maliyet bazlı olarak tarifeler belirleniyor. Elektrik dağıtım şirketlerinin 2 liraya aldığı elektriği konutlara 70 kuruşa sattığı ve bir yük oluştuğu söyleniyor. 

Cumhurbaşkanı'nın alacağı karar önemli. Seçime gidiyoruz..."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.