Elektrikli araç şarj istasyonlarına dikkat

GÜNDEM 15.03.2022 - 11:58, Güncelleme: 15.03.2022 - 11:58
 

Elektrikli araç şarj istasyonlarına dikkat

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından elektrikli araçların yaygınlaştığını belirten Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, bu araçların şarj edilebilmesi için ev tipi şarj istasyonlarının kurulumuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, elektrikli araçlarla birlikte kullanıcıların şarj sorununu çözmek adına ev veya işyerine kurdurdukları şarj istasyonunun kurulumuna dikkat çekti.  Tat, “Elektrikli araç satın alırken beraberinde verilen AC tipi şarj istasyonu veya kullanıcının dışarıdan tedarik ettiği şarj istasyonları eğer tekniğine ve yasal prosedürlere uygun bağlantıların yapılmadığı takdirde ileride doğabilecek mağduriyetlere neden olacaktır” dedi. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR EMO Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, "İlk olarak odaya kayıtlı elektrik veya elektronik mühendisi unvanına sahip yetkili mühendisler tarafından şarj istasyonunun kurulumunun yapılacağı yerin uygunluğunun kontrol edilmesi gerekmektedir. Uygunluk konusunda karar kılındığında mutlaka istasyonun kurulacağı yerin elektrik projesi oluşturulmalı ve bu proje ile ilgili dağıtım şirketinden bağlantı görüşü alınmalıdır. Bağlantı görüşü alındıktan sonra yetkili mühendislik firması tarafından projesine uygun imalat yapıldıktan sonra tesisat kontrol işlemleri ilgili dağıtım firmasından yaptırılarak işlem tamamlanmış olacaktır. Gerek şebekede gerekse tesisatta oluşabilecek olumsuzluklar karşısında, can ve mal güvenliği açısından mağduriyetlerin yaşanmaması adına kullanıcıların bu hususlara dikkat etmesi ve bu işlemleri yaptırmak adına yetkili elektrik veya elektronik mühendislik firmaları ile çalışmaları da ayrıca önem arz etmektedir" diyerek uyarıda bulundu.
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından elektrikli araçların yaygınlaştığını belirten Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, bu araçların şarj edilebilmesi için ev tipi şarj istasyonlarının kurulumuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, elektrikli araçlarla birlikte kullanıcıların şarj sorununu çözmek adına ev veya işyerine kurdurdukları şarj istasyonunun kurulumuna dikkat çekti.  Tat, “Elektrikli araç satın alırken beraberinde verilen AC tipi şarj istasyonu veya kullanıcının dışarıdan tedarik ettiği şarj istasyonları eğer tekniğine ve yasal prosedürlere uygun bağlantıların yapılmadığı takdirde ileride doğabilecek mağduriyetlere neden olacaktır” dedi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
EMO Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, "İlk olarak odaya kayıtlı elektrik veya elektronik mühendisi unvanına sahip yetkili mühendisler tarafından şarj istasyonunun kurulumunun yapılacağı yerin uygunluğunun kontrol edilmesi gerekmektedir. Uygunluk konusunda karar kılındığında mutlaka istasyonun kurulacağı yerin elektrik projesi oluşturulmalı ve bu proje ile ilgili dağıtım şirketinden bağlantı görüşü alınmalıdır. Bağlantı görüşü alındıktan sonra yetkili mühendislik firması tarafından projesine uygun imalat yapıldıktan sonra tesisat kontrol işlemleri ilgili dağıtım firmasından yaptırılarak işlem tamamlanmış olacaktır. Gerek şebekede gerekse tesisatta oluşabilecek olumsuzluklar karşısında, can ve mal güvenliği açısından mağduriyetlerin yaşanmaması adına kullanıcıların bu hususlara dikkat etmesi ve bu işlemleri yaptırmak adına yetkili elektrik veya elektronik mühendislik firmaları ile çalışmaları da ayrıca önem arz etmektedir" diyerek uyarıda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.