Emekli ek zamları hesaplara yatıyor

EKONOMİ 31.01.2024 - 10:47, Güncelleme: 31.01.2024 - 10:47
 

Emekli ek zamları hesaplara yatıyor

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zam farklarının hesaplara yatırılma tarihleri belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ek maaş farklarının bir hafta içerisinde hesaplara yatırılması için harekete geçtiği bildiriliyor.

haberimizvar.net- En düşük emekli maaşının yüzde 49.25'e yükseltilmesini öngören yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi ile birlikte milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaş farklarının hesaplara yatırılmasını bekliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) emekli ek maaş zamlarını ödemek için harekete geçti ve yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49.25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz" demişti. Emeklilerin ek zammıyla ilgili yasal düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalaması bekleniyor. Erdoğan'ın imzasından sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak olan ek zam farklarının SGK tarafından 1 hafta içerisinde hesaplara yatırılması için gerekli çalışmaların yapıldığı belirtiliyor.
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zam farklarının hesaplara yatırılma tarihleri belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ek maaş farklarının bir hafta içerisinde hesaplara yatırılması için harekete geçtiği bildiriliyor.

haberimizvar.net- En düşük emekli maaşının yüzde 49.25'e yükseltilmesini öngören yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi ile birlikte milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaş farklarının hesaplara yatırılmasını bekliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) emekli ek maaş zamlarını ödemek için harekete geçti ve yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49.25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz" demişti. Emeklilerin ek zammıyla ilgili yasal düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalaması bekleniyor. Erdoğan'ın imzasından sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak olan ek zam farklarının SGK tarafından 1 hafta içerisinde hesaplara yatırılması için gerekli çalışmaların yapıldığı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.