Emekli hakim Osman Kaçmaz’a Tamince’den takipsizlik

GÜNDEM 16.08.2019 - 15:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Emekli hakim Osman Kaçmaz’a Tamince’den takipsizlik

Hakkındaki FETÖ iddiaları bitmeyen işadamı Fettah Tamince’nin emekli hâkim Osman Kaçmaz için yaptığı hakaret ve iftira şikayetinde takipsizlik kararı verildi

haberimizvar.net Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için açılan ‘Kayıp Trilyon’ davasıyla bilinen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Osman Kaçmaz hakkında iş adamı Fettah Tamince tarafından yapılan şikayete, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verildi. İYİ Parti GİK üyesi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Seğmenler Su Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Kaçmaz, takipsizlik kararını sosyal medya hesabından , “Fettah Tamince’nin hakkımdaki şikayetlerinden birisine Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Adalet er ya da geç tecelli edecektir” diye duyurdu. ‘FETTAH HAKKINDA ÖLÜ TAKLİDİ’ Hakkındaki FETÖ iddiaları bitmek bilmeyen ünlü turizmci Fettah Tamince, Kaçmaz’ın Twitter hesabında kendisini hedef alarak iftira ve hakaret suçları işlediği, Türk yargısını alenen aşağıladığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Rixos otellerinin sahibi Tamince suç duyurusunda Osman Kaçmaz’ın, “Halen cezaevinde tutuklu FETÖ’cülerin miladı 17-25 Aralık 2013 ise Fettah Tamince niye dışarıda?”, “Bir zenginin daha FETÖ dosyasının üstü örtüldü”, “Antalya savcılığına 400 milyon zimmetten şikayetçi oldum, Fettah ve arkadaşları hakkında soruşturmada ölü taklidi yapılıyor” şeklindeki paylaşımlarını delil olarak sundu. İSTANBUL’DAN ANTALYA’YA GELDİ Tamince’nin 23 Ekim 2018’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet yetkisizlik kararıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Soruşturma dosyası 28 Kasım 2018’de tefrik kararı verilerek Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’na gönderildi. Burada Osman Kaçmaz’ın sosyal medya paylaşımları incelendi ve Tamince hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’ye üyelik suçundan ayrı bir soruşturma yürütüldüğü, 2016/7411 nolu bu soruşturmada Tamince hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verildiği kayda geçirildi. Tamince hakkındaki bu dosyada Osman Kaçmaz’ın müştekiler arasında yer aldığı da vurgulandı. ‘SUÇ UNSURUNA RASTLANMAMIŞTIR’ Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Osman Kaçmaz hakkında verdiği takipsizlik kararında, Tamince’nin mağdur sıfatının bulunmadığı ve sosyal medya paylaşımlarında da devletin yargı organlarını alenen aşağılama suçunun unsurlarına rastlanmadığı ifadeleri yer aldı. Antalya Cumhuriyet Savcısı Yasin Arslan bu gerekçelerle Osman Kaçmaz için ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı verdi.
Hakkındaki FETÖ iddiaları bitmeyen işadamı Fettah Tamince’nin emekli hâkim Osman Kaçmaz için yaptığı hakaret ve iftira şikayetinde takipsizlik kararı verildi

haberimizvar.net Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için açılan ‘Kayıp Trilyon’ davasıyla bilinen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Osman Kaçmaz hakkında iş adamı Fettah Tamince tarafından yapılan şikayete, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verildi. İYİ Parti GİK üyesi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Seğmenler Su Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Kaçmaz, takipsizlik kararını sosyal medya hesabından , “Fettah Tamince’nin hakkımdaki şikayetlerinden birisine Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Adalet er ya da geç tecelli edecektir” diye duyurdu.

‘FETTAH HAKKINDA ÖLÜ TAKLİDİ’

Hakkındaki FETÖ iddiaları bitmek bilmeyen ünlü turizmci Fettah Tamince, Kaçmaz’ın Twitter hesabında kendisini hedef alarak iftira ve hakaret suçları işlediği, Türk yargısını alenen aşağıladığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Rixos otellerinin sahibi Tamince suç duyurusunda Osman Kaçmaz’ın, “Halen cezaevinde tutuklu FETÖ’cülerin miladı 17-25 Aralık 2013 ise Fettah Tamince niye dışarıda?”, “Bir zenginin daha FETÖ dosyasının üstü örtüldü”, “Antalya savcılığına 400 milyon zimmetten şikayetçi oldum, Fettah ve arkadaşları hakkında soruşturmada ölü taklidi yapılıyor” şeklindeki paylaşımlarını delil olarak sundu.

İSTANBUL’DAN ANTALYA’YA GELDİ

Tamince’nin 23 Ekim 2018’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet yetkisizlik kararıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Soruşturma dosyası 28 Kasım 2018’de tefrik kararı verilerek Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’na gönderildi. Burada Osman Kaçmaz’ın sosyal medya paylaşımları incelendi ve Tamince hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’ye üyelik suçundan ayrı bir soruşturma yürütüldüğü, 2016/7411 nolu bu soruşturmada Tamince hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verildiği kayda geçirildi. Tamince hakkındaki bu dosyada Osman Kaçmaz’ın müştekiler arasında yer aldığı da vurgulandı.

‘SUÇ UNSURUNA RASTLANMAMIŞTIR’

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Osman Kaçmaz hakkında verdiği takipsizlik kararında, Tamince’nin mağdur sıfatının bulunmadığı ve sosyal medya paylaşımlarında da devletin yargı organlarını alenen aşağılama suçunun unsurlarına rastlanmadığı ifadeleri yer aldı. Antalya Cumhuriyet Savcısı Yasin Arslan bu gerekçelerle Osman Kaçmaz için ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.