Emekli maaşları Uganda’nın bile gerisinde

EKONOMİ 06.09.2021 - 14:41, Güncelleme: 06.09.2021 - 14:41
 

Emekli maaşları Uganda’nın bile gerisinde

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) raporuna göre Türkiye, emeklisi en fakir ülkeler sıralamasında yer alıyor. ILO’nun emekliler için fakirlik göstergesi olarak belirlediği yüzde 50 sınırında Uganda yüzde 43.5’te. Bu oran Türkiye’de ise sadece 21.7.

ILO’nun sosyal güvenlik raporu, dünyada 4.1 milyar kişinin tamamen sosyal güvence koruması dışında olduğunu ortaya koydu. Rapor, sosyal güvenlik kapsamındaki çalışanların ise her geçen yıl daha da yoksullaştığını gösteriyor.   UGANDA YÜZDE 43.5, TÜRKİYE YÜZDE 21.7   Sosyal güvenlik raporunda, ‘seçilmiş’ ülkelerdeki ortalama emekli maaşının o ülkenin yoksulluk sınırına oranı karşılaştırıldı. Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre veriler Türkiye’nin ILO’nun emekliler için fakirlik göstergesi olarak belirlediği yüzde 50’lik sınırın çok altında kaldığını gösteriyor. Örneğin, Uganda’da emekli maaşı ülkenin yoksulluk sınırının yüzde 43.5’ine karşılık geliyor. Bu oran Mısır’da yüzde 91.2, Endonezya’da yüzde 56.1, Azerbaycan’da yüzde 46.6,  Mozambik’te ise yüzde 32.7’yi buluyor. Türkiye’de ise bu oran sadece yüzde 21.7.   EMEKLİLER ‘FAKİR’ OLARAK TANIMLANDI   Raporda, “Pratikte, bazı ülkelerde sosyal güvenlik destekleri minimum standartlarının da altında kalıyor. Örneğin; birçok ülkede emekli aylıkları, ülkenin yoksulluk sınırının yüzde 50’sinin dahi altında. Bu ülkelerde emekli maaşı ile yaşayan yaşlı kesim, güvence altında olmasına rağmen fakir olarak tanımlanmalıdır” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi) Etiketler: Türkiye, İLO, emekli, maaş, fakir
Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) raporuna göre Türkiye, emeklisi en fakir ülkeler sıralamasında yer alıyor. ILO’nun emekliler için fakirlik göstergesi olarak belirlediği yüzde 50 sınırında Uganda yüzde 43.5’te. Bu oran Türkiye’de ise sadece 21.7.

ILO’nun sosyal güvenlik raporu, dünyada 4.1 milyar kişinin tamamen sosyal güvence koruması dışında olduğunu ortaya koydu. Rapor, sosyal güvenlik kapsamındaki çalışanların ise her geçen yıl daha da yoksullaştığını gösteriyor.

 

UGANDA YÜZDE 43.5, TÜRKİYE YÜZDE 21.7

 

Sosyal güvenlik raporunda, ‘seçilmiş’ ülkelerdeki ortalama emekli maaşının o ülkenin yoksulluk sınırına oranı karşılaştırıldı. Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre veriler Türkiye’nin ILO’nun emekliler için fakirlik göstergesi olarak belirlediği yüzde 50’lik sınırın çok altında kaldığını gösteriyor. Örneğin, Uganda’da emekli maaşı ülkenin yoksulluk sınırının yüzde 43.5’ine karşılık geliyor. Bu oran Mısır’da yüzde 91.2, Endonezya’da yüzde 56.1, Azerbaycan’da yüzde 46.6,  Mozambik’te ise yüzde 32.7’yi buluyor. Türkiye’de ise bu oran sadece yüzde 21.7.

 

EMEKLİLER ‘FAKİR’ OLARAK TANIMLANDI

 

Raporda, “Pratikte, bazı ülkelerde sosyal güvenlik destekleri minimum standartlarının da altında kalıyor. Örneğin; birçok ülkede emekli aylıkları, ülkenin yoksulluk sınırının yüzde 50’sinin dahi altında. Bu ülkelerde emekli maaşı ile yaşayan yaşlı kesim, güvence altında olmasına rağmen fakir olarak tanımlanmalıdır” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)


Etiketler: Türkiye, İLO, emekli, maaş, fakir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.