Emekli subaylardan 40'ncı yıl konseri

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.04.2024 - 14:48, Güncelleme: 05.04.2024 - 14:48
 

Emekli subaylardan 40'ncı yıl konseri

TÜRKİYE Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Antalya Şubesi Türk Halk Müziği Korosu, 40'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla konser düzenledi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen konsere, TESUD Antalya Şube Başkanı Emekli Malül Gazi Albay Orhan Güler, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Yurtsever, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerinin yanı sıra, Antalya'da yaşayan emekli subaylar ve görev yapan subaylar ile aileleri katıldı. 2 oturumda gerçekleşen konserde 'Pencerede perde ben, Kırklar üzerinden doğar sabah yıldızı, Ah ne yar yar, Evlerinde bir ipekten halı var, Aman Dudu gız' gibi türküler seslendirildi. Konsere gelen dinleyiciler ise türkülere eşlik ederek alkış tuttu. Konser öncesi konuşan TESUD Antalya Şube Başkanı Orhan Güler, Türk Halk Müziği Konseri'nde beraber olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Güler, “40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan derneğimizin üyesi olmaktan gurur ve kıvanç duyulacak demokratik sivil bir toplum kuruluşu olabilmek ülküsünü adım adım gerçekleştirebilmekte kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanı olduğu Türk ordusuna gönül bağı ile bağlı vatandaşlarımızı ve emekli subaylarımızı aileleriyle birlikte derneğimizin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Kültürel sorumluluğumuz kapsamında amacımız ise Türk halkının öz müziğini genç nesillerle paylaşılmasını, yaygınlaştırılmasını ve unutulmamasını sağlamaktır" dedi.
TÜRKİYE Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Antalya Şubesi Türk Halk Müziği Korosu, 40'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla konser düzenledi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen konsere, TESUD Antalya Şube Başkanı Emekli Malül Gazi Albay Orhan Güler, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Yurtsever, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerinin yanı sıra, Antalya'da yaşayan emekli subaylar ve görev yapan subaylar ile aileleri katıldı. 2 oturumda gerçekleşen konserde 'Pencerede perde ben, Kırklar üzerinden doğar sabah yıldızı, Ah ne yar yar, Evlerinde bir ipekten halı var, Aman Dudu gız' gibi türküler seslendirildi. Konsere gelen dinleyiciler ise türkülere eşlik ederek alkış tuttu.

Konser öncesi konuşan TESUD Antalya Şube Başkanı Orhan Güler, Türk Halk Müziği Konseri'nde beraber olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Güler, “40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan derneğimizin üyesi olmaktan gurur ve kıvanç duyulacak demokratik sivil bir toplum kuruluşu olabilmek ülküsünü adım adım gerçekleştirebilmekte kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanı olduğu Türk ordusuna gönül bağı ile bağlı vatandaşlarımızı ve emekli subaylarımızı aileleriyle birlikte derneğimizin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Kültürel sorumluluğumuz kapsamında amacımız ise Türk halkının öz müziğini genç nesillerle paylaşılmasını, yaygınlaştırılmasını ve unutulmamasını sağlamaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.