Emekliler için ne teklif etti?

EKONOMİ 22.02.2022 - 18:00, Güncelleme: 22.02.2022 - 18:00
 

Emekliler için ne teklif etti?

CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ve emeklilere seslenerek, "En tepedeki zat sizin için 'türedi' lafını kullandı. Ama bu kardeşiniz bunu asla unutmayacak. Sorunu çözmesi gereken kişi 'türedi' diyorsa o makamda oturmamalıdır. Az kaldı sizin sorunlarınızı çözeceğiz. Sadece sizin sorunlarınızı değil, emeklinin en düşük aylığı asgari ücret seviyesine geldi. 1500-1600 lirayla emekliler nasıl geçinecek? Çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu ekonomideki sıkıntıları aktarırken, "Demokrasilerde yapılacak güzel bir iş vardır, sandığı getirirsin millet oy verir. Vatandaş gider tercihini yapar. Vatandaşın tercihinden korkmamak lazım. Demokrasinin kurallarını işleteceksiniz, gereğini yapacaksınız. 'Bunlar asla gitmez' diyenler var; ne demek asla gitmez. Tıpış tıpış gidecekler. Gitmezler lafını kullanmak kadar yanlış bir şey yok. Dünya kime baki kaldı. Sorunları çözemiyorlar, çözme kapasiteleri de yok. Sandık gelecek milletin iradesine başvuracaklar. Biz bunları göndereceğiz, Millet İttifakı bunları gönderecek" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP belediyelerinin yaptığı çalışmaları da aktarırken şunları söyledi: "Bu tablo evlerde yangına yol açıyor ama biz büyükşehir belediye başkanlarımız başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza söyledik. Biz bunlara karakış fonu oluşturun dedik, dinlemediler. Ama bizim belediye başkanlarımız tüm çabaları gösteriyorlar. Ciddi baskı ve engeller çıkarılsa da; İBB'ye vatandaşların bağış olarak verdikleri 6,2 milyona el koydular. Bunun adı vicdansızlıktır. 4 milyon 161 bin aileye 2 milyar 459 bin liralık yardım yapıldı."   "HİÇBİR EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET ALTINDA OLMAYACAK" "Aramızda EYT'liler var" diyerek sözlerini sürdüren CHP lideri, "Uzun süre sizin sorunlarınıza karşı kulaklarını tıkadılar. Ne demek EYT, ne demek sorunları çözmek diye. En tepedeki zat sizin için 'türedi' lafını kullandı. Ama bu kardeşiniz bunu asla unutmayacak. Sorunu çözmesi gereken kişi 'türedi' diyorsa o makamda oturmamalıdır. Az kaldı sizin sorunlarınızı çözeceğiz. Sadece sizin sorunlarınızı değil, emeklinin en düşük aylığı asgari ücret seviyesine geldi. 1500-1600 lirayla emekliler nasıl geçinecek? Çözeceğiz. Sosyal demokrat anlayışla çözeceğiz. Siz çalıştınız şimdi hak istiyorsunuz ama haklarınız teslim edilmiyor. Çalışanlara milli gelir artışından da pay vereceğiz. Türkiye büyüdü, e ne oldu? Haklarınızı vereceğiz. EYT'liler neden çok fazlalaştı? Bir işinden olmuştu, iki kendi iradesiyle işi bırakmıştır. Daha fazla çalışırsa maaşı düşecek. Böyle garip bir model yok. Hiçbir emeklinin aylığı asgari ücretin altında olmayacak" diye konuştu.
CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ve emeklilere seslenerek, "En tepedeki zat sizin için 'türedi' lafını kullandı. Ama bu kardeşiniz bunu asla unutmayacak. Sorunu çözmesi gereken kişi 'türedi' diyorsa o makamda oturmamalıdır. Az kaldı sizin sorunlarınızı çözeceğiz. Sadece sizin sorunlarınızı değil, emeklinin en düşük aylığı asgari ücret seviyesine geldi. 1500-1600 lirayla emekliler nasıl geçinecek? Çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu ekonomideki sıkıntıları aktarırken, "Demokrasilerde yapılacak güzel bir iş vardır, sandığı getirirsin millet oy verir. Vatandaş gider tercihini yapar. Vatandaşın tercihinden korkmamak lazım. Demokrasinin kurallarını işleteceksiniz, gereğini yapacaksınız. 'Bunlar asla gitmez' diyenler var; ne demek asla gitmez. Tıpış tıpış gidecekler. Gitmezler lafını kullanmak kadar yanlış bir şey yok. Dünya kime baki kaldı. Sorunları çözemiyorlar, çözme kapasiteleri de yok. Sandık gelecek milletin iradesine başvuracaklar. Biz bunları göndereceğiz, Millet İttifakı bunları gönderecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP belediyelerinin yaptığı çalışmaları da aktarırken şunları söyledi: "Bu tablo evlerde yangına yol açıyor ama biz büyükşehir belediye başkanlarımız başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza söyledik. Biz bunlara karakış fonu oluşturun dedik, dinlemediler. Ama bizim belediye başkanlarımız tüm çabaları gösteriyorlar. Ciddi baskı ve engeller çıkarılsa da; İBB'ye vatandaşların bağış olarak verdikleri 6,2 milyona el koydular. Bunun adı vicdansızlıktır. 4 milyon 161 bin aileye 2 milyar 459 bin liralık yardım yapıldı."

 

"HİÇBİR EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET ALTINDA OLMAYACAK"

"Aramızda EYT'liler var" diyerek sözlerini sürdüren CHP lideri, "Uzun süre sizin sorunlarınıza karşı kulaklarını tıkadılar. Ne demek EYT, ne demek sorunları çözmek diye. En tepedeki zat sizin için 'türedi' lafını kullandı. Ama bu kardeşiniz bunu asla unutmayacak. Sorunu çözmesi gereken kişi 'türedi' diyorsa o makamda oturmamalıdır. Az kaldı sizin sorunlarınızı çözeceğiz. Sadece sizin sorunlarınızı değil, emeklinin en düşük aylığı asgari ücret seviyesine geldi. 1500-1600 lirayla emekliler nasıl geçinecek? Çözeceğiz. Sosyal demokrat anlayışla çözeceğiz. Siz çalıştınız şimdi hak istiyorsunuz ama haklarınız teslim edilmiyor. Çalışanlara milli gelir artışından da pay vereceğiz. Türkiye büyüdü, e ne oldu? Haklarınızı vereceğiz. EYT'liler neden çok fazlalaştı? Bir işinden olmuştu, iki kendi iradesiyle işi bırakmıştır. Daha fazla çalışırsa maaşı düşecek. Böyle garip bir model yok. Hiçbir emeklinin aylığı asgari ücretin altında olmayacak" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.